Lørdag, 22 november 2014 17:27

Plantronics Rig - Et headset med mange formål

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Plantronics Rig, er et headset med mange formål.

 Start-billede plantronics rig

Plantronics Rig kan bruges på et hav af platforme, og der er mulighed for at koble din mobil til, samtidig med at du gamer.


Produktet er udlånt af: Plantronics
Prisen på produktet: 640,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Vi er forpligtet til at holde miljøet sikkert og sundt for alle. Vi er aktivt engageret i at reducere vores globale fodaftryk, og følger den grønne praksis på vores faciliteter. Hos Plantronics, er vores globale team vores mest værdifulde aktiv. Vi er glade for at støtte deres velfærd, udvikling og bidrag til samfundet og miljøet.
 
plantronics logo
Vores samfund er i centrum for hvor vi bor og arbejder. Vi er stolte af at støtte dem gennem vores bidrag af tid, produkter, fonde og færdigheder. Vores mål er at skabe sikre, komfortable produkter, der er nemme at bruge. Vi støtter den globale indsats for at fjerne farlige materialer fra alle dele af produktionsprocessen og emballage.

Produktet er udlånt af: Plantronics
Prisen på produktet: 640,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Højttaler størrelse 40mm diameter
Højttaler frekvens 20Hz – 20kHz
Mikrofon frekvens 100Hz – 10kHz
RIG mixer via USB (no batteries required)
Kører på Windows standart driver
Magnet type: Neodymium
Headset stil over ear
 

Produktet er udlånt af: Plantronics
Prisen på produktet: 640,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
 

Produktet er udlånt af: Plantronics
Prisen på produktet: 640,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk

platronics rig lille0

Her ses headsettet liggende, med den medfølgende boom mic på-monteret.

 

 • Pakkens indhold:
 • Headset
 • Boom mic
 • Inline mic
 • Phono til jackstik omformer
 • 2.5mm jamstik han-han
 • Kontrolenhed
 • Setup guide

platronics rig lille1 platronics rig lille2

Headsettet er udgjort i et stykke plast, med mulighed for udskiftning af mikrofonen. Som alle andre headsets, så kan dette naturligvis også indstilles i størrelsen. Dette har Plantronics valgt at gøre på en humoristisk måde, ved hjælp af en afro due, der bliver større og større.

platronics rig lille3 platronics rig lille4

Her ses den kontrolenhed, der følger med headsettet. Det er den der er nøglen til headsettets funktionalitet. På ydersiden af enheden er der en drejeskive, som er master volumen. Længere inde på enheden sidder der to skyde modstande. Den til venstre styrer lyden for din tilkoblede enhed: det kan bl.a. være en mp3 afspiller eller din mobiltelefon. På højresiden er kontrollen til din lyd, når du spiller. Begge skyde modstande er oplyst med hver sin farve; den venstre, blå og den højre, orange, så man selv i mørke kan styre sin enhed. I midten sidder en knap, der kan skubbes fra side til side. Den styrer hvilken af dine to lydkilder, der er din primære. Hvis man f.eks. ikke gider at høre på sit spil mere og bare gerne vil høre musik, trykker man på knappen til venstre - så er der lukket af for spillet. På bunden af enheden sidder der 3 knapper fra venstre mod højre; start/stop telefonsamtale, mute mikrofon og en equalizer knap med 3 indstillinger.

platronics rig lille6 platronics rig lille7

Her ses muligheden for at kunne sætte en ekstern enhed til kontrolenheden, så det kan styres til headsettet. 


Produktet er udlånt af: Plantronics
Prisen på produktet: 640,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk

Jeg startede med at sætte headsettet til computeren, spændt på at prøve de mange muligheder, der blev lovet på Plantronics hjemmeside. Jeg koblede min mobil til og fik en ven til at ringe til mig. Desværre virkede knappen til at tage mobilen ikke og jeg ringede derfor til Plantronics support, og forklarede dem min sag. Det viser sig at den meget sparsommelige setup guide der følger med, er ufyldestgørende. For at aktivere muligheden, at bruge headsettet med sin mobil, skal man frakoble mobilen og derefter holde "tag mobil" knappen nede, indtil at kontrolenheden lyser op med alt lys den kan - først da, er det aktiveret. Så fungerede det, men jeg fik at vide, af personen jeg snakkede med, at jeg lød meget fjern.

Jeg har brugt meget tid med headsettet på, men må sige at pasformen ikke behager mig. Efter blot 15 minutter, begynder jeg at mærke en smerte i min hovedbund, og er derfor nødt til at flytte på bøjlen. Jeg har brugt headsettet til forskellige spil: CS:GO, Leauge Of Legends, Hearthstone og endnu flere, og jeg må sige jeg er skuffet over deres performance. I MOBA og RTS spil, er lyden god nok, men når man skal spille FPS spil, så er lyden bare ikke tilstrækkelig. Der er massere af kraft i lyden, men ingen præcision. Der mangler noget mere kant på lyden i form af mere diskant. Bassen er meget dominerende og det er ikke super godt, når man sidder i en spil situation, hvor man skal hører sin modstander. Når man så spiller, så sidder man som oftest på Skype og snakker, og her er endnu en irriterende ting ved headsettet. Mikrofonen er hardware kodet til at bringe lyden til dit eget headset først og så sende det ud til andre. Så man sidder og hører på sig selv, med en lille forsinkelse, og det synes jeg er irriterende. Igen ringer jeg til Plantronics support og de indformerer mig om at det intet er at gøre ved det, da det er hardware og ikke software.
Bruger man headsettet til at høre musik, så er lyden meget middelmådig - igen mangler der kant. Hvis man er til "dakke dak" musik er lyden udmærket, men ellers er det bare ikke godt nok. Equalizer mulighederne, der ligger i kontrolenheden gør det absolut ikke bedre. Det forringer bare musikken endnu mere.

Produktet er udlånt af: Plantronics
Prisen på produktet: 640,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Min endelige konklusion til dette headset er, at det bare ikke er godt nok, hvis man har en lille smule seriøsitet gemt i sin krop. Hvis man skal have et headset, der er middelmådigt, er det fint nok, men til en dreven gamer, er dette bare et "no go". Der er ingen muligheder for noget manipulation, da headsettet kører på standard Windows drivere. Setup guiden er mangelfuld, og der er ingen online support at hente.
 
plus
 • Opbygning
  Headsettet er bygget solidt, og kan holde til at blive brugt, plus den humoristiske gravering.
 • Tilkobling af ekstern enhed

Mulighed for at tilkoble sin mobil.

 
minus
 • Mangelfuld opsætning
  Der er kun billeder af opsætning, ingen skrift om hvordan det skal sættes op første gang.
 • Dårlig mikrofon
  Mikrofonen gengiver alt du siger i dit eget headset, uden mulighed for at slå det fra.
 • Dårlig komfort
  Efter ca. 15 minutter følger jeg ubehag, ved at benytte headsettet.
 • Irriterende lyd
  Der manlger diskant i headsettet, og lyden er ikke præcis nok.
 • Kontrolenhed ringe kvalitet
  Kontrolenheden virker meget skrøbelig.
overallscore4 
bronze
 

 

My final conclusion for this headset, is that the headset is just not good enough. If you are just a tiny bit enthusiastic, this headset will not do it for you. The headset is mediocre, and if that is what you are looking for, then it will be fine, but for a driven gamer, this is a no go. You have no options for manipulating the headset in any way, because it is running on default Windows drivers. The setup guide is lacking information, and the same does the support page.

 
plus
 • The structure

The headset is a solid build, and can take the everyday use, plus is has a funny engraving on it.

 • Connection of external units
  Option of connecting an external unit
 
minus
 • Bad setup guide
  The setup guide is lacking information, there is only images on it, no text.
 • Bad mic
  The microphone is repeating everything you say, and you cannot turn it off.
 • Lousy comfort
  After 15 minutes of use I feel an unpleasant pressure on my skull.
 • Annoying sound
  There is no treble in the headset, so the headset is missing some egde.
 • The control unit is poor quality

The control unit seams fragile.

 
overallscore4
bronze

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 746 gange
Log ind for at skrive en kommentar.