Mandag, 26 januar 2015 15:50

Audio-Technica ATH-AG1 - Deres første forsøg på et gaming headset

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi skal i dag se på et Audio-Technica headset. Dette er det første produkt, vi har fået fat i fra Audio-Technica, og har været meget spændte på at se hvad de kunne tilbyde. Dette er deres første forsøg på at lave et gaming headset.

ath ag1 startbillede

audio technica logo

I 1962 blev Audio-Technica etableret, en verdensomspændt gruppe af virksomheder, som ville forsøge at designe, fremstille og distribuere de bedste produkter indenfor lydudstyr. Audio-Technica er oprindelig kendt for sine fonograf patroner, men har nu viet sit liv til at fremstille de mest højtydende mikrofoner, headset, trådløse systemer, mixere og elektroniske produkter til brug både i hjemme, men også til professionel brug.


Specifikationer

Type Closed-back dynamic
Driver Diameter 53 mm
Frequency Response 5 – 35.000 Hz
Maximum Input Power 1.000 mW
Sensitivity 100 dB/mW
Impedance 38 ohms
Weight 310 g (without cord)
Cable 1,0 m (3.3')
Connector 3,5 mm (1/8”) mini stereo, gold-plated
Accessories Included USB adapter, 2,0 m (6.6') extension cable
Type (Microphone) Condenser
Sensitivity (Microphone) -46,5 dB (0dB=1V/Pa,1kHz)
Frequency Response (Microphone) 100 – 12.000 Hz
Polar Pattern (Microphone) Unidirectional

Video


Design & Features

audio technica ath ag1 8

Her ses de ting som man finder i kassen når man får den. Der er selvfølgelig headsettet, et forlængerledning da ledningen ikke er så lang på selve headsettet. Der Udover kommer også et lille anonymt usb lydkort, i tilfælde af man ikke har et lydkort eller evt. sidder ved en bærbar pc. Der er ikke så meget med, men hvad har man mere brug for?

audio technica ath ag1 0audio technica ath ag1 9

audio technica ath ag1 10

Her ser vi de ekstra ting udover headsettet. Der er forlængerledningen på 2 m, som man næsten med garanti kommer til at bruge, hvis man sidder ved i stationær pc. Den skal også bruges hvis man har brug for at splitte kablet op, da jackstikket, fra headsettet, indholder lyd ind og ud. Som man kan se på billede 2, er de farvemærket samt mærket op med logo på hvert jackstick. På sidste billede kan man se det lille usb lydkort, jeg syntes det er en genial idé at lave det på denne måde, da nogle ikke har et lydkort, hvilket gør at man slet ikke det ud af headsettet som man burde kunne, derfor er det lille usb lydkort genialt. Dog foretrækker jeg selv at bruge et alm lydkort i pc'en.

audio technica ath ag1 1audio technica ath ag1 3

Så kom vi langt om længe til at skulle se på selve headsettet, det er i 2 farver, sort og guld, super fed farvekombination til et headset. Audio-Technica har lavet 2 gaming headsets ATH-AG1 og ATH-ADG1, de er mere eller mindre ens, denne udgave vi har fået fat i, er den lukkede udgave og med sort og guld tema. ATH-ADG1 er et åbent headset og er sort, rød og sølv. På begge sider af headsettet ser man deres store logo samt navn, også dette er lavet i guld tema. Syntes generelt det er rimelig gennemført dette guldtema, de har lavet her.

audio technica ath ag1 4audio technica ath ag1 5

På venstre side af headsettet har de placeret mikrofonen, som også er af temmelig høj kvalitet. Jeg har intet negativt hørt, fra nogen af dem som jeg har snakker med på skype eller teamspeak. Jeg har også prøvet at optage og derefter aflytte det, og det lyder som en god mikrofon de har valgt at bruge. Da mikrofonen tit er af ringe kvalitet på gaming headsets er dette ret lækkert. Mikrofonen kan slåes ind og ud ved at dreje selve mikrofon soklen, dog kan den ikke slåes helt ind, men det sidste kan man så tage, ved at bøje den fleksible arm det sidste stykke. På indersiden af mikrofon soklen er der placeret en lille mute knap, da den ikke deaktiveres ved at dreje den op. På hver side af headsettet er der placet et L og R for at man ikke går fejl af siderne på headsettet, dog burde man ikke kunne det, da mikrofonen ellers vil vender bagud.

audio technica ath ag1 6audio technica ath ag1 7

Audio-Technica bruger meget det de kalder "3D wing system" som gør at headsettet passer alle, uden at man skal ændre på noget. Det er bare at tage det på også ligger de 2 støtter sig på dit hoved, hvor de giver en god og komfortabel pasform. Det skal så dog nævnes, at enten kan man lide dette, eller også kan man ikke. Jeg personligt, kan godt lide dette og kan ikke rigtig mærke jeg har dem på, når jeg sidder med dem, bortset fra ørene. Der er bruge gode og solide ørepuder af kunstig læder, dette gør at det lukker rigtig meget støj ude og lyde inde. Dette headset lydisolere rigtig meget, det skal man lige være opmærksom på når man vælger lukkede headsets, som dette.


Test & Resultat

Jeg har brugt dette headset i cirka 14 dage i skrivende stund og har været glad for det fra dag et af. Det skal så dog lige sige at inden jeg tog headsettet rigtig i brug har jeg spillet det til, i 50-60 timer, for at prøve at følge anvisninger fra de helt store lyd firmaer. Jeg lyttede til det samme musik nummer både før og efter og hold da op hvilken en forskel det gjorde. Diskanten var meget markant og bassen var ikke ret tydelig, men efter tilspilningen blev det ændret på. Bassen blev meget dybere og diskanten mindre skarp, i det hele gav det et meget mere balanceret lyd billede, end før tilspilning. Jeg bruger pt. et Creative Soundblaster ZXR lydkort til at trække headsettet, men har prøvet det af på både onboard lydkort, et ASUS x99 Deluxe bundkort, usb lydkortet og selvfølgelig mit primære lydkort Creative Soundblaster ZXR, og man kan sagtens høre forskel på de 3. Lydkortet er okay på mit onboard, men bliver bedre på usb lydkortet og kommer vi op og smider det på det rigtige lydkort bliver det pludselig MEGET bedre. Jeg har prøvet at sammenligne dette headset med hvad jeg lige kunne få fat i rundt omkring. Her er der tale om et Logitech g35, Sennheiser HD518 og Razer Kraken 7,1 Chroma. Ud af disse ville jeg helt klart vælge Audio-Technica ATH-AG1.


Konklusion

Som skrevet i testen, har jeg brugt dette headset i cirka 14 dage, og har været rigtig glad for det. Jeg prøvede det inden jeg spillede det til, og var nogenlunde tilfreds med det, men efter det fik lov at arbejde i små 50-60 timer, blev det til et helt andet headset, og er nu super glad for det. Til dags dato, er det det absolut bedste headset jeg har haft i mine hænder. Dette kan både bruges til musik og spil, dog bedst til spil, da diskanten nok er rigelig skarp til musikafspilning. Personlig kan godt lide Audio-Technica' 3D wings system, men ved at der er mange som ikke kan lide det, så dette må uden tvivl være en smagssag. Jeg synes pasformen på ørepuderne er gode, dog skal man ikke have alt for store ørere, da hullerne ikke er de største.

plus

 • Designet
  Jeg synes personligt at designet på dette headset er super fedt.
 • Mikrofonen er super god
  Jeg er positiv overrasket over mikrofonen på dette headset, det er ikke bare en eller anden dårlig kvalitets mikrofon.
 • Gode og bløde ørepuder
  Ørepuderne har en god størrelse og er af god kvalitet.
 • USB lydkort
  Lækkert at man selv kan vælge mellem USB eller et almindeligt lydkort.
 • God længde på forlængerkabel
  Længden på forlængerkablet gør at man nemt kan trække det over bag pcen.

minus

 • Lige rigelig skarp diskant
  Hvis man skal høre musik på dette headset skal man være opmærksom på at diskanten er lidt skarp.

overallscore9

silver

 


 

As written in the test, I have used this headset for about 14 days now, and I've been really happy with them. I tried them a bit before the speakers were played in, and was reasonably happy with it, but after they were allowed to work for small 50-60 hours, it was a completely different headset, and now I'm super happy with them. To date, it is the absolute best headset I've had in my hands. This can be used for music and gaming, however, I must admit that they are best for gaming, as the treble is probably ample sharp for music playback. Personally I really like Audio-Technica' 3D wings system, but that there are many who do not like it, so this is without a doubt, a matter of taste. I think the fit of the earbuds are good, but one shouldn't have too big ears, as the holes aren't that big.

plus

 

 

 • The design
  Personally I think that the design of this headset, is super cool.
 • The microphone is super good
  I'm positively surprised by the microphone on the headset, it's not just some poor quality microphone.
 • Good and soft earbuds
  The earbuds has a good size, and are of good quality.
 • USB sound card
  Cool that you can choose between USB, or a standard sound card.
 • Good length of the extension cable
  The length of the extension cable, allows you to easily drag it behind your computer, instead of using the front terminals.

minus

 • Just ample sharp treble
  If you have to playback music on this headset, you should be aware that the treble is a bit sharp.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 753 gange
Log ind for at skrive en kommentar.