Log på  \/ 
x
eller
Registrer  \/ 
x

eller
Mandag, 12 januar 2015 07:22

Razer Leviathan - Sound-baren med det hele

Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Leviathan, er den nye soundbar fra Razer. Udover den gode lyd som den leverer, er der masse af fede funktioner i den.

razer leviathan start
Som f.eks bluetooth.
razerLogo
Razer er mere end blot verdens førende brand inden for gaming. Razer blev grundlagt tilbage i 1998 i San Diego, Californien af Razer' CEO Min-Liang Tan og deres præsident Robert "Razerguy" Krakoff i et lille kontor de delte med et par andre spillere. I dag er Razer vokset med flere hundrede medarbejdere på verdensplan og har kontorer i ni byer, herunder San Francisco, Hamborg, Seoul, Shanghai og Singapore. Razer' vision fra begyndelsen var at blive verdens største gaming brand ved at designe de bedste gaming produkter, som ingen gamer før har set. Medarbejderne hos Razer er ligesom dig - nogle er amatører, nogle er ex-professionelle gamere, nogle spiller bare for sjov. Razer er de samme gamere som får af vide at de har brug for opsyn af en voksen, og at de har brug for en professionel CEO og ledelse - og Razer er de samme gamere som fortæller de folk at de kan gå af helvede til, fordi de gør det de kan lide at gøre og de gør det på deres egne betingelser.
 

Specifikationer


Features Space saving design for versatility
Adjustable tilt angles (0⁰,15⁰,18⁰) for optimal sound
3 preset equalizer modes tuned for gaming, music and movies
Sound bar specs
Total power output 30W (15W x 2RMS)
Full range drivers 2 x 2.5” / 63.5mm
Tweeter drivers 2 x 0.74” / 19 mm
Impedance
Frequency response rate 180Hz – 20KHz
Approximate weight 4.4lbs / 2Kg
Subwoofer specs
Type Passive
Total power output 30W RMS
Full range drivers 5.25” / 133mm
Impedance
Frequency response rate 20Hz – 180Hz
Approximate weight 5.1lbs / 2.35Kg
Connection methods
Console/desktop gaming 3.5mm audio jack or optical connection
Movies 3.5mm audio jack or optical connection
Mobile 3.5mm audio jack or Bluetooth®/ NFC
 

Video

 

Design & Features

Designet for sound-baren er simpelt og med velrundet hjørner, hvilket giver et blødt udsende. Knapperne er godt integreret i sound-baren og følger overfladen, hvilket nærmest får knapperne til at forsvinde i enheden. Der er de knapper man skal bruge: volumen, mute, bluetooth, indgangs-signal og enkle lydindstillingsmuligheder, on/off knappen er dog mere synlig, da den er rettede ud mod ens ansigt og har baggrundsbelysning, hvilket de andre knapper ikke har.

Til højre for on/off knappen er der et lille display, som indikere hvilken tilslutning, man har valgt. Enheden har flere tilslutnings muligheder: optisk-, jack-stik og bluetooth-signal. Optisk og jack er der ikke så meget nyt i og heller ikke bluetooth forbindelsen, men syntes det er en rigtig fed feature i enheden, at der er mulighed for at tilslutte til ens enhed over bluetooth som f.eks ens mobil-tlf.

Det rigtig fede er så at Razer også har monteret en NFC-tack i sound-baren, hvilket gør at når man har lyst til at høre musik fra ens mobil og den er udstyret med NFC-tack, så ligger man den bare oven på sound-baren og enhederne giv et bip og de er tilsluttede hinanden og ens mobil virker også som fjernbetjening til volumen. Det er ikke nødvendigt at hente en app for denne feature, den virker med det samme.

Subwooferens design følger sound-barens udseende, godt med de pæne rundet hjørner og det meget stilrene look. Logoerne, som findes oven på subwooferen og foran på sound-baren er ikke så iøjefaldende som man måske lige får første indtryk af, men meget diskrete, så længe der ikke er direkte sollys på.

Der er forskellige fødder med til sound-bare, med forskellige hældninger, de har til formål at hælde højtaleren i den mest optimale retning, til ens formål.
 

Test & Resultat

Personligt syntes jeg sound-baren er en fryd for øjet, men vil dog gerne have haft at den var en anelse mindre, da den fylder meget foran ens computerskærm. Hvad ang. Betjeningen af enheden, så er det virkelig "plug and play" konceptet de er gået efter hvilket er lækkert. Selve idéen med at de har monteret bluetooth samt NFC-tack i sound-baren, gør at højtaleren ikke kun bruges til computeren, men giver flere muligheder, personligt bruger jeg den til at høre radio/musik på, hver morgen!

Lyden er virkelig lækker, men personligt vil jeg gerne have haft flere justerings muligheder, hvad ang. Lyden, der er tre funktioner i en knap i sound-baren og vil gerne have haft lidt flere muligheder, som f.eks justering af subwooferen. Det er dog muligt at justere igennem computeren via software, men ikke fra mobilen.

Hvad angående deres 5.1 virtuel surround sound, så er jeg desværre ikke solgt og føler ikke jeg får den fulde effekt ud, som jeg ønsker det. Men hvis man også skal have ordenligt surround, kræver det også lidt mere end kun en sound-bar, selv om kvaliteten af lyden er god.

 

Konklusion

Jeg syntes at dette lydsystem fra Razer, er et virkelig lækkert system, både som computerhøjtaler men også som radio- og musik-afspiller. Featuren med bluetooth og NFC-tack kommer virkelig til sin ret, hvilket gør højtaleren meget mere anvendelig. Jeg mangler dog flere justeringsmuligheder til lydindstillingerne. Der er godt nok tre forskellige indstillinger: spil, film og musik, men jeg mangler muligheden for at selv kunne bestemme volumen på subwooferen, da den spiller meget højt i alle tre indstillinger. Designet på sound-baren og subwooferen er meget simpelt, dog med et stor synligt logo på begge enhederne, hvilket bryder det simple og lette design. Fødderne til subwooferen sidder godt fast i sound-baren, men når man monterer fødderne med den højeste hældning, som er beregnet til desktop brug, vælter højtalerne nemt. Stikket fra subwooferen er en anelse spinkelt og man føler det er ved at knække, når man monterer det i sound-baren. Når det først er monteret sidder det dog godt fast, hvorimod det optiske stik kan falde ud hvis man rykker lidt i sound-baren f.eks. ved montering af jackstikket. Oplevelsen af Razers, 5.1 surround sound-bar er positiv, men man skal ikke forveksle den med et komplet surroundsystem, som man oplever i biografen. Renheden og tonerens skarphed er med til at gøre oplevelsen af soundbaren positiv, hvilket har betydet at jeg primært har brugt den til at høre musik på.

plus
 • Designet.
 • Kvaliteten af lyden.
 • Nem at tilkoble.
 • Meget brugervenlig.
minus
 • Subwoofer stikket er for spinkel.
 • Flere lyd-indstillings muligheder.

 silver

 

 

I think that this sound system from Razer is a really nice system, both as a computer speaker but also as a radio- and music-player, where the feature with Bluetooth and NFC-tack really comes into its use. I miss several sound setting opportunities. There are three different settings: games, movies and music, but I need the ability to be free to determine the volume of the subwoofer, as it plays very high in all three settings. The design of the sound-bar and subwoofer is very simple but with a large visible logo on both devices, which breaks the simple and light design. The feet sits firmly in the sound-bar, but when you mount the feet with the highest slope, which is meant for desktop use, the speaker easily tips over. The connector from the subwoofer is slightly flimsy and one feels that it is about to break when it is mounted in the sound-bar. However after installation the subwoofer connector is tight, whereas the optical connector is still a bit loose, and may fall out if you move the sound bar i.e. when you need to mount the jack. The general experience of the 5.1 surround sound bar from Razer is positive. However, it must not be confused with a movie theater-like surround system. The clarity and sharpness of the sound are what makes the experience of the sound bar positive. Therefore I have primarily been using it for music.

plus
 • The design.
 • The quality of the sound.
 • Easy to connect.
 • Very user friendly.
minus
 • The Connector to the subwoofer is too tenuous.
 • Multiple audio setting options.

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

 • Prisen på produktet: 1328
Læst 302 gange
Log ind for at skrive en kommentar.

Relaterede artikler

Om ElektronikTest

Vores mission er, at skabe en solid og god side, som tester alt inden for elektronik verdenen, samt et stort forum, hvor alt kan diskuteres. Der vil være hjælp til det vi kan hjælpe med.

facebook twitter youtube linkedin googleplus