Torsdag, 04 december 2014 00:00

XTZ 93.23 MK2 - Stor lyd i en lille højtaler

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så er det blevet tid til vi skal teste et sæt højtalere, som er ovre i HiFi delen, i stedet for alle de her computer højtalere. XTZ 93.23 MK2 er på mange måder både en flot og god højtaler - kig med for at se hvorfor.

xtz9323MK2

xtz logo

Hvad du som en individuel lytter oplevelse, er noget meget personligt og subjektivt. Uafhængige tests viser, at de fleste mennesker foretrækker en neutral gengivelse, og jo mere erfaren lytteren er, jo mere han ville sætte pris på en neutral og ikke farvet lyd karakter. XTZ er grundlagt i 2004 og er dybest set et netværk af ingeniører, teknikere, producenter og producere - alle har lang erfaring fra HiFi virksomheder. Dette omfatter alt fra produktion og udvikling til markedsføring og salg. Vi samarbejder med flere virksomheder i Europa og Asien. Produktion sker i både Sverige og Asien.


Specifikationer

Dimensions (B x H x D): 260 x 365 x 340 mm
Weight 10 kg/pc
Magnetically shielded No
Impedans 4-8 ohm
Binding post biwiring / Banana plug
Efficiency 89dB
Power * 300 W Short term IEC 268-5
* 80 W Short term IEC 268-5
Tweeter 1" softdome in silk, with good transient response
Woofer / midrange 6,5" in coated paper, fixed phase plug, cast basket in aluminium, powerful magnet
Colour High glossy black

Video


Design & Features

XTZ 93.23 MK2 lille0 

Vi starter med at kigge på højtalerne og hvad der er med i kassen. Der er 2 stk. veludførte højtalere på 10kg stykket, så de er tunge af sin størrelse. De er udstyret med en 1" blød dome diskant, samt en 6.5" mellemtone / bas enhed. Det lyder ikke af meget, så lad os høre hvordan de lyder, når vi kommer så langt. De er malet med en flot piano lak, som giver dem et meget eksklusivt udseende, men som dog ikke er så praktisk, når det kommer til støv og andet. Støv ses meget nemt, og specielt med min hund, som jo støver en del.

Pakkens indhold:

 • XTZ 93.23 MK2
 • Brugsanvisning

XTZ 93.23 MK2 lille3XTZ 93.23 MK2 lille1

Så kigger vi lige nærmere på dem her, og som du kan se, så er det jo ikke vildt store. Man kan lige ane en 27'' PC skærm på billederne og det tastatur jeg bruger, og sammenligner man med dem, er de ikke ret store. De har en lidt speciel form, som faktisk giver dem et ret spændende udseende. Jeg synes det er fedt med atypiske ting, og en anden ting er, at de er malet på alle led og kanter, så der er ikke en del af højtalere, der ikke er malet.

XTZ 93.23 MK2 lille4XTZ 93.23 MK2 lille5

Bagpå er der de 4 terminaler, som gør det muligt at bi-wire dem, så man har en forstærker på begge enheder, i stedet for at bruge den samme kanal til begge dele. Ud over det, er der også en lille knap, hvor man kan sænke diskanten med 3db, hvis den bliver for skarp. Sidst er der en basport, som hjælper dem til at gå lidt dybere.


Test & Resultat

Jeg vil starte med at sige, at jeg normalt lytter til Elektrostater og båndhøjtalere, så det er jo en helt andet verden det her. Jeg har tidligere haft System Audio 1280 MK2, som jeg var vildt skuffet over, så jeg var faktisk meget skeptisk, da jeg skulle lytte til dem her, men det vendte sig faktisk i den positive retning. Det jeg normalt oplever med denne slags enheder, er at de har en tendens til at være skarpe og ikke så detaljeret som noget af det andet jeg lytter til. Dog har det vidst lykkedes for XTZ, at lave et sæt små højtalere, som klarer det meget bedre, end jeg havde forventet. Trods det kun er en lille 6.5'' enhed, som klare bassen og mellemtonen, så kan de godt levere til det meste musik og ikke mindst i en film. Når vi snakker om at gå helt dybt, så skal der en bund på, for at dække det område, men jeg har desværre ikke haft mulighed for at prøve dem med en bund på, så jeg kan ikke sige hvordan de klarer sig, som sæt med deres egen bund - måske det kommer en dag.

2014-09-03 09.48.27

Som det ses har jeg lavet et par fødder ud af gasbeton, så de kunne stå ordenligt og komme op i en normal højde. Herunder kan du se hvad jeg ellers har brugt af udstyr til testen.

I testen bruger jeg følgende setup:

 • Forstærker - Hjemmebygget effekttrin, som levere ca. 2 x 400W. Den er bygget op som 2 mono trin, så der er godt med power til den og de kører uafhængig af hinanden.
 • Cambridge DAC Magic Plus
 • Intel NUC til lyd afspiller
 • Kabler - Alle kabler er fra Audio Magic Højtaler, som er røde solid core kabler.

Lytte indtryk:
Jeg har lyttet en del til dem og de skulle jo også spilles til, hvilket har taget noget tid, for at jeg kunne opnå det helt rigtige lydbillede for dem. Jeg har også bygget et par standere, så de kom op i højde med mine ører. Det gjorde også meget, i stedet for at de stod på træ stole. Jeg oplever dem som en smule varme i lyden, trods at det er en dome diskant, der er monteret der i. Dog er min forstærker også en smule varm i lyden, men selvom de er lidt varme i lyden, så formår de at levere mange af de detaljer, som der er i musikken. Dog er der ikke nær det samme rum og dynamik i musikken, som jeg får ved mine andre højtalere. Det skal så også siges de ligger i en helt anden prisklasse. Til prisen og med den WAF faktor (Wife Approval Factor), så er det en god højtaler til ham, der vil have god lyd i en lille og forhåbentlig kone-godkendt højtaler. Jeg håber meget på, at vi på et senere tidspunkt kan teste dem, sammen med de bunde, der er til dem og se hvordan de klare sig, med en hjælper på bunden.


Konklusion

Min endelige konklusion er meget bedre end jeg selv havde regnet med. Jeg synes de gør et super godt stykke arbejde, selvom det er en lille og forholdsvis billig højtaler. Som jeg skriver, så er de varme i lyden og det kommer med, som et plus, da jeg ikke kan fordrage skarp lyd. Lyden er meget detaljeret og det lyder godt, når man skal have det hele med, i koncerterne eller musiknumrende. Jeg synes dog at der mangler rum og dynamik i dem, i forhold til det andet jeg normalt lytter til. Det er jo klart at der er stor forskel på, hvad man ønsker og kan lide at lytte til og jeg finder dem som en god balance, imellem det hele. Dog med mangel på rum og dynamik. Ud over det, vil det gøre underværker med en bund til dem, så de kan lave noget der. Det er med til at løfte hele oplevelsen af lyden og ret vigtigt, så jeg håber jeg en dag får mulighed for at lytte til dem med et par bunde, som dem de selv laver, dertil. Vi skal også lige runde finishen af og her synes jeg jo den flotte piano lak er super flot, men på ingen måder praktisk. Resten af opbygningen er flot og gennemført. Det eneste jeg bemærkede, var at en af holderne til front stoffet, fulgte med ud, da jeg tog stoffet af - det er en lille bagatel, som kan fikses med en klat lim. Når jeg skal ligge det hele sammen, så får man altså en rigtig god højtaler for pengene og ofre man de bunde på dem, er jeg sikker på at man får et setup, som bare spiller og de kræver i øvrigt ikke det vilde af din forstærker. Vi slutter af med et flot 9 tal, for en god højtaler til prisen.

plus

 • Den varme lyd og mange detaljer
  Der er godt med detaljer og de har en lækker varm lyd, som passer mig ganske godt. Dog med mangel på dynamik og rum.
 • Designet
  Jeg må jo indrømme at det er en flot højtaler, som har nogle flotte former og ser godt ud fra alle vinkler.
 • Prisen
  Man får altså meget for sine penge her, efter min mening og hvis jeg skulle have en type højtaler i denne dur, ville jeg nok meget stærkt overveje noget i den stil. Dog skal man påregne et bar bunde til dem, så de lige får det sidste med.

minus

Jeg skal jo skrive de ting på jeg oplever og det er jo, som i nok kan se, ikke det vilde, men der er lidt.

 • Mangel på dynamik og rum
  Jeg har svært ved at placere sanger og musikinstrumenter, når jeg lytter til dem og der har jeg jo været meget vantil, på de andre jeg lytter til, så det er noget af det, jeg lagde meget mærke til.
 • Den sidste finish
  En lille ting, er at de holdere, der skal holde front stoffet fast, kom med ud da jeg pillede det af. Det er en lille ting, som kan reddes ret hurtigt, men det er måske ikke alle der kan det.

 

My final conclusion is much better than I had anticipated. I think they do a really good job, even though it is a small and relatively inexpensive speaker. As I wrote, they have a warm sound and thats a plus, since I can not stand the sharp sound. The sound is very detailed and it sounds good, when you have to have it all, in live played concerts or your normal music. However, I find the lack of space and dynamics of those in relation to the other speakers, I usually listen to. It is clear that there is a big difference between what you want and like to listen to and I find them to be a good balance in between it all. However, with the lack of space and dynamics. In addition to that, it will do wonders with a bottom to them so they can do something there. It helps to lift the entire experience of sound and is quite important, so I hope one day I get the chance to listen to them with a pair of plates, which they are making themselves. We also just round the finish off and here I think the great piano lacquer is super nice, but by no means practical. The rest of the construction is beautiful and complete. The only thing I noticed was that one of the clips to the front cloth, came out with the front cloth when I took it off - it is a trifle that quick fix with a dab of glue. When I have to leave it all together, you get a really good speaker for the money and sacrifice to the bottoms of them, I'm sure that you get a setup that just plays and they doesn't require, that much of your amplifier. We conclude with a nice score of 9, a good speaker for the price.

plus

 

 

 • The warm sound and a lot of details
  There're plenty of details and they have a nice warm sound, that suits me quite well. However, with the lack of dynamics and space.
 • The design
  I have to admit that it's a great speaker, which has some beautiful shapes and looks good from all angles.
 • Price
  You will get a lot for your money here, in my opinion, and if I were to have a type of speaker in this major, I would probably strongly consider something like this. However, one must expect a bar bottoms to them, so they get the last thing they need.

minus

I gotta write the stuff that I experience and that is not that big a thing as you probably can see, but there is a little.

 • Lacks of dynamics and space
  I have difficulty placing singer and musical instruments when I listen to them and that, I've been very used to, on the other speakers I've listen to, so it's one of the things I put much attention to.
 • The finishing touch
  One small thing is that the holders to hold the front cloth firmly, came out when I peeled it off. It's a small thing that can be rescued fairly quickly, but it may not be all that can do so.

Du kan følge os på Twitter, like vores Facebook-side og Facebook-gruppe, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Vigtig information:
Alle produkter er sponsoreret af den givne producent, med formålet at teste og anmelde det givne produkt. Alle vore test og anmeldelser er objektive, og vi er på ingen måder betalt i forhold til anmeldelsen eller konklusionen, af det givne produkt.

Yderligere information

Læst 2209 gange
Log ind for at skrive en kommentar.