Onsdag, 30 juli 2014 00:00

Cambridge DacMagic Plus - Til dig der vil have det sidste ud af dit HiFi

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Endnu en gang skal vi kigge på en DAC fra Cambridge, denne gang er det deres helt store "Plus" udgave som har en del flere funktioner end den lille model. En DAC giver dig mulighed for at spille høj opløst musik direkte fra din computer eller anden digital afspiller.

Start-billedepluscambrui

cambridge audio logo

En simpel idé, men vi tror, ​​vi gør ganske godt. Musik spiller en stor rolle i vores liv, og vores mission er at vise folk der elsker musik, hvilken forskel det giver, at høre deres yndlingsnumre et ekspert-designet lydsystem kan gøre. Alle Cambridge Audio-produkter er designet i London af et team Som går op musik med liv og sjæl ligesom vores eget hold. Cambridge Audio ejere kommer fra alle samfundslag og alle hjørner af verden. Musik er også i centrum for alt hvad vi gør, og vi tror ​​at enhver musikalsk oplevelse bør være en magisk oplevelse. For os, at skabe fantastisk lyd i dit hjem er som en mester kok, der forsøger at opnå endnu større succes. Det samme udvalg af enkle ingredienser kan omdannes til et stort måltid af en kompetent kok eller en udsøgt fest med en virkelig talentfuld én af slagsen.


Specifikationer

Digital to Analogue Converters: Dual Wolfson WM8740 24bit DACs
Digital filter: Analog Devices ADSP21261 DSP
upsampling to 24-bit/384kHz
Analogue filter: 2-Pole Dual Differential Bessel Double Virtual Earth Balanced
Frequency Response: 20Hz to 20kHz (±0.1dB)*
THD @ 1Khz 0dBFs: <0.001% 24-bit
THD @ 1kHz -10dBFs: <0.001%
THD @ 20kHz 0dBFs: <0.002%
Signal to Noise Ratio: -112dBr
Total correlated jitter: <130pS
Crosstalk @ 1kHz: < -130dB
Crosstalk @ 20kHz: < -112dB
Output Impedance: <50ohms
Max. output level (unbalanced) 2.1V rms
Max. output level (balanced) 4.2V rms (2.1V per phase)
Digital input word widths supported: 16-24bit
Digital input sampling frequencies supported: 32kHz, 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz, 176.4kHz**, 192kHz
Audio output up-sampling: Fixed 24-bit/384kHz
Max power consumption 12W
Dimensions (H x W x D): 52 x 215 x 191mm
(2.0 x 8.6 x 7.6”)
Weight: 1.2kg/2.6lbs
* Steep filter disabled
** Digital 1 & 2 Inputs only
Headphone output  
THD: at 1kHz 0dBFS 24 bit signal with 22kHz low pass filter = 0.001%
at 20khz 0dBFS 24 bit signal with 80kHz low pass filter = 0.003%
S/N: -111dBrA
Frequency Response: 10Hz - 100kHz
Recommend headphones with impedance between 32 Ohm to 600 Ohm.

Video


Design & Features

Cambridge dacmagic plus8

Ja som i nok har regnet ud så skal vi kigge på den største model af DacMagic serien, denne model har en del flere funktioner som vi skal se lidt på, så som lydstyrke knap, dobbelt Wolfson WM8740 24bit DAC', flere indgange, mulighed for USB styring og balancerede udgange.

Pakkens indhold:

 • Cambridge DacMagic Plus
 • Strømforsyning
 • USB kabel
 • Gummi fødder
 • Lodret holder
 • Brugsanvisning

Cambridge dacmagic plus3

Vi starter med at tage et kig på selv enhen som jo er modellen i sort, den fås også i sølv, så det er en smags sag hvad man ønsker her, hele kabinettet er lavet i metal og har en flot aluminiums front som giver det her pæne look som passer ind rigtig mange steder, selvom selve enheden er større har jeg en ide som at WAF (Woman acceptance factor) stadig er på et niveau der kan gå, den er jo stadig kun halv størrelse af en normal forforstærker.

Cambridge dacmagic plus4Cambridge dacmagic plus5

Her skal vi så lidt tættere på og kigge på de knapper og dioder der sidder i fronten. Fronten er jo den man styrer det hele fra og der er naturligvis en række knapper og dioder, der er jo en tænd og sluk knap som er den første fra venstre, der efter er der en source knap som man bruger til at skifte imellem de forskelige indgange der nu er, efter den har vi så det store dreje hjul hvor man kan styre lydstyrken på boksen, her efter har vi igen et sæt dioder som er til de 3 indbyggede filtre som er Linear, Minimum fase, og Steep, de tre filtre kommer vi til længere nede i anmeldelsen, her efter har vi knappen som skifter imellem dem og Phase delen, her efter kommer vi til de dioder som indikere input signalet som jo bestemmes af den enhed du sender signalet ud fra, i mit tilfælde en computer.

Cambridge dacmagic plus1Cambridge dacmagic plus2

Her skal vi så kigge lidt på bagenden som jo også har lidt mere at byde på i forhold til den lille model, jeg laver en punkt opstilling her under med de ind og udgange der er, den største opgradering bagpå et at der nu er balanceret udgang så hvis man ejer en forstærker der kan køre balanceret så kan man med fordel køre den vej igennem istedet for de 2 phono udgange der er. Der er nu også kommet mulighed for at styre den via sin smartphone eller tablet ved hjælp af den understøttede USB Bluetooth modtager der kan tilkøbes.

Der er følgende (fra venstre):

 • 2 x Phono Output (Rød/Hvid)
 • 2 x XLR Output
 • 2 x Digital Output (S/P DIF Co-axial/Toslink Optical)
 • 2 x Digital Input 1 (S/P DIF Co-axial/Toslink Optical)
 • 2 x Digital Input 2 (S/P DIF Co-axial/Toslink Optical)
 • 1 x USB Audio Input
 • 1 x DC12V 2A Input
 • 1 x USB External

Cambridge dacmagic plus9Cambridge dacmagic plus10

Til sidst vil jeg lige vise den lodrette stand der medfølger i pakken, det forholder sig sådan at Cambridge faktisk ikke har sat gummi fødderne på fra fabrikken så man selv kan bestemme om de skal på eller ej, da det jo ikke ser så pænt ud når den skal stå sådan her, dog er der så lige noget med et maldpladseret klistermærke.


Forklaring af DAC

Her vil jeg forsøge at forklare lidt omkring hvad en DAC er og hvad den gør samt lidt om de her filtre og hvad balanceret udgange er.

Hvad er en DAC?
En verden af ​​forbrugerelektronik og lyd til hjemmet kan være en skræmmende én, men dette behøver ikke at være tilfældet. For at hjælpe dig med at navigere den store verden af ​​lyd, vil vi kort forklare en af ​​vores mest populære produkter: digital til analog konverter, der er kendt som en DAC. Hvis du er en erfaren entusiast eller hjemme audio veteran så vil dette være noget, du allerede kender godt, men for dem der ønsker at købe deres første store system, er det vigtigt at forstå dens betydning og fordele. I en sætning, hvad er en DAC? En DAC eller digital til analog konverter, er en enhed, der oversætter digitalt lagrede oplysninger fra en bærbar computer, iPod eller anden sådan enhed til analoge signaler, forbedre kvaliteten af ​​lyden og upping lydstyrken i processen. Hvorfor et signal skal konverteres på alle? Mens computere kan forstå digitale signaler, vi som mennesker ikke kan, kan heller ikke dine højttalere eller hovedtelefoner. Det er derfor, vi har brug for en DAC til at gøre dette for os og sende de samme oplysninger i analoge signaler; jo bedre DAC, jo højere kvalitet konvertering og dermed bedre lyd du vil høre fra dine højtalere! Jeg har aldrig brugt en DAC før, så hvorfor skulle jeg købe en nu? Du har måske ikke indset det, men du har brugt en DAC, hver gang du har spillet musik gennem din bærbare computer, iPod eller telefon. Disse produkter vil have deres egen indbyggede, men ofte dårlig kvalitet DAC, hvilket betyder, at for at tydeligt forbedre lyden i din musik det virkelig er værd at investere i en en af ​​dine egne. Så hvordan vil en DAC forbedre min lytteoplevelse? DACs gøre nogle vigtige arbejde - at købe en særskilt vil hjælpe dig lytte til din musik på en kvalitet, der er meget tættere på, hvordan kunstnerne oprindeligt tænkt, så du høre lyde, du aldrig kunne før. Du kan for eksempel forbinde en op til din bærbare computer eller hjemmecomputer. Det vil mærkbart forbedre kvaliteten af ​​den lyd, den producerer, uanset om det er iTunes, Spotify, YouTube eller nogen anden kilde. Ligeledes tilføjer en iPod-dock, og det samme vil gælde for nogen af ​​dine Apple-enheder. En DAC er virkelig en alsidig måde at forbedre lyd og mange omfatter en hovedtelefonstik til netop denne grund.

De tre filtre
DacMagic Plus DSP har tre forskellige filterfunktioner: Lineær fase, minimumfase og Stejl. Alle tre filtre er særdeles avancerede audiofile technologier, der er optimeret specifikt til lydafspilning. Det er vores opfattelse at disse filtre giver en fremragende lydkvalitet, men med forskellige optimeringer, derfor har Cambridge gjort alle tre til rådighed for dig.

Du kan læse mere om de tre filtre i manualen som findes her, på Cambridges egen side.

Hvad er Balanceret?
balanceret indgang er, hvor der er tre ben, én jord, en positiv og en negativ. De positive og negative modtager identiske signaler, bortset fra at de er 180 grader ude af fase i forhold til hinanden. Med andre ord, den ene er et spejlbillede af den anden. Formålet med at gøre dette er at afvise støj der er samlet op i signalvejen. Enhver støj der er samlet op i en balanceret kabel vil vise sig som i fase mellem det positive og det negative, og derfor kan annulleres / elimineret. man kan identificere balancerede indgange og udgange audio-komponenter ved brug af XLR indgange / udgange (i stedet for RCA). Dette garanterer ikke, at det interne design af komponenten er afbalanceret (et komponent, der er fuldt balanceret design vil som udgangspunkt have det dobbelte af det interne kredsløb, en til positiv og en til det negative signal).


Test & Resultat

Musik anlaeg0Musik anlaeg2

I testen bruger jeg følgende setup.

 • Forstærker - Hjemmebygget effekttrin som levere ca. 2 x 400W, den er bygget op som 2 mono trin så der er godt med power til den og de køre uafhængig af hinanden.
 • Højtalere - Martin Logan Sequel, denne højtaler er af typen elektrostat som er et stort panel der levere hele det øvre område fra 125Hz og helt op til 24,000Hz.
 • Forforstærker - AudioLab 8000S
 • Kabler - Alle kabler er fra Audio Magic Højtaler kabler er de røde solidcore kabler.

Vi skal også lytte lidt til denne model
Jeg kan jo sammenligne den med den billigere udgave og her må jeg tilstå at der er faktisk forskel på de to modeller, jeg havde ikke regnet med der ville være lydmæssig forskel, jeg oplever et lidt mere detaljeret lydbillede også er der måske også lidt mere styr på de forskelige områder, det er jeg ret sikker på det er de her filtre der gør en forskel her, jeg har lyttet mig frem til at jeg best kan lide det filter der hedder Lin. Ø som jo er det filter der laver en liniær fase, jeg oplever en god mellemting imellem det hele og det har faktisk hjulpet lidt på at min bund ikke overstyre så meget som den gjorde før, alt i alt en god oplevelse og jeg kan også kun sige om denne at det er en god inverstering hvis man vil have det hele ud af sit HiFi setup, det er jo en klasse der er en del dyrer end den lille model så her skal man altså lige tænker over om man har brug for de features der er i denne her.

Der er 2 modes
Der er mulighed for at at køre USB 2,0 i stedet for den USB 1,0 som den køre med fra standard, hvis man vælger at køre USB 2,0 skal man have en USB driver til sin Windows computer.

Sådan gør du
DAC'en slukkes, når man starter den op igen skal man holde Filter/Phase knappen inde imens den starter op skal man stadig holde knappen inde og dreje på lydstyrke hjulet til den viser S/P dif 2. Når den lyser i S/P DIF 1 køre den USB 1,0 og lyser den i S/P DIF 2 køre den USB 2,0. Efter det skal du hente driver her fra som passer til dit styresystem og installere den, når det er klaret har du mulighed for at køre op til 24bit 192Khz i stedet for de 24bit 96Khz over USB 1,0. Der vil være en lille video af hvordan man gør her under.


Konklusion

Det er jo igen en god afslutning på en hyggelig lytter sammen med denne her DAC. For mit vedkommende, så er det altså en opgradering jeg virkelig overvejer da det bare er så vigtigt at den lyd der bliver leveret til forstærkeren er i orden og det klarer denne her altså bare super godt. Der er jo nogle ting som denne her har frem for den lille, jeg oplevede jo som jeg skrev i testen at jeg synes denne her gør det en smule bedre end den lille model, i hvertfald på mit setup, og med det rigtige filter blev oplevelsen af mine Martin Logan's bare super god, der er godt med detaljer som kommer frem og der er bare så stor forskel fra et billigt USB lydkort og så over til en klasse som den her er.

plus

 • Flere funktioner
  Der er flere funktioner i enheden end den mindre model, man skal jo have noget for de 1600,- spir man skal smide oven i for denne her.
 • Enhedens størrelse
  Den er jo en smule større end den anden model de har, dog mener jeg stadig den har denne WAF (Woman acceptance factor) som jo kan være meget vigtig for nogle mænd da den så måske kan få lov til at stå i stuen.
 • Tilbehøret
  Der er det med man skal bruge, dog er der ikke denne Bluetooth dongle med så den skal man købe som ekstra tilbehør, der er dog både en lodret stander og fødder som man selv kan montere alt efter om man vil bruge det ene eller det andet.
 • Kvaliteten af lyden
  Lyd kvaliteten er bare i top, jeg har jo den mindre model og et par USB lydkort at sammenligne med, og der er det altså en af dem der ligger i spidsen uden tvivl.
 • De tre filtre
  Der er jo som sagt tre filtre som giver dig mulighed for at ramme det sweetspot der passer dine øre og dit setup.

minus

 • Bluetooth dongle
  Den er desværre ikke med i pakken, det havde nok ikke været den store udgift.
 • Der mangler fjernbetjening
  Jeg synes der burde være en fjernbetjening så man kan styre den fra sofaen og måske spare sin forforstærker væk, som det er sat op nu bruger jeg jo stadig min forforstærker.

 


 

plus

 

 

 • More Features
  There are several features of the device than the smaller model, you have to get something for the 1600, - you have to throw in addition to the small one .
 • The unit size
  It's a bit bigger than the other model they have, but I still think it has the WAF (Woman acceptance factor) which of course can be very important for some men as it then perhaps can be allowed to stand in the living room.
 • The accessories
  There is that you need to get it to run, however, there is not this Bluetooth dongle with it, so it must be purchased as an optional accessory, there is both a vertical stand and feet which you can install optionally, depending on whether you want to use one or the other .
 • The quality of the sound
  Sound quality is just top notch, I have after all the smaller one and a pair of USB sound card to compare with and it is therefore one of those who takes the lead without a doubt.
 • The three filters
  It's like I said three filters that allow you to hit the sweet spot that fits your ear and your setup.

minus

 • Bluetooth dongle
  It is unfortunately not included in the package, it probably would not have been the great expense.
 • There is no remote control
  I think there should be a remote control so you can control it from the couch and perhaps save his preamplifier away, as it is set up now I're still my preamp.

Du kan følge os på Twitter, like vores Facebook-side og Facebook-gruppe, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

 

Vigtig information:
Alle produkter er sponsoreret af den givne producent, med formålet at teste og anmelde det givne produkt. Alle vore test og anmeldelser er objektive, og vi er på ingen måder betalt i forhold til anmeldelsen eller konklusionen, af det givne produkt.

Yderligere information

Læst 1820 gange
Log ind for at skrive en kommentar.