Fredag, 23 maj 2014 00:00

Cambridge dacMagic 100 Digital to Analogue Converter - Forbedre din lyd

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Denne lille DAC sørger for at lyden bliver converteret om fra Digital til Analog lyd i høj kvalitet. Lille nem og enkel må være de 3 ord vi skal starte med, den fylder ikke meget men har en stor indflydelse på lyden hvis du afspiller musiken direkte fra en Digital enhed.

Start-billede-cambridge-audiodac100

cambridge audio logo

En simpel idé, men vi tror, ​​vi gør ganske godt. Musik spiller en stor rolle i vores liv, og vores mission er at vise folk der elsker musik, hvilken forskel det giver, at høre deres yndlingsnumre et ekspert-designet lydsystem kan gøre. Alle Cambridge Audio-produkter er designet i London af et team Som går op musik med liv og sjæl ligesom vores eget hold. Cambridge Audio ejere kommer fra alle samfundslag og alle hjørner af verden. Musik er også i centrum for alt hvad vi gør, og vi tror ​​at enhver musikalsk oplevelse bør være en magisk oplevelse. For os, at skabe fantastisk lyd i dit hjem er som en mester kok, der forsøger at opnå endnu større succes. Det samme udvalg af enkle ingredienser kan omdannes til et stort måltid af en kompetent kok eller en udsøgt fest med en virkelig talentfuld én af slagsen.


Specifikationer

Digital to Analogue Converter Wolfson WM8742 24-bit DAC
Frequency Response: 20Hz to 20kHz (±0.1dB)
THD @ 1Khz 0dBFs: <0.0025% 24-bit
THD @ 1kHz -10dBFs: <0.0025% 24-bit
THD @ 20kHz 0dBFs: <0.0025%
Signal to Noise Ratio: -113dBr
Total correlated jitter: <130pS
Crosstalk @ 1kHz: < -130dB
Crosstalk @ 20kHz: < -112dB
Output Impedance: <50ohms
Max. output level (unbalanced) 2.3V rms
Digital input word widths supported: 16-24bit
Digital input sampling frequencies supported: 32kHz, 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz, 192kHz
Max. Power Consumption: 5W
Dimensions (W x H x D) 106 x 46 x 130mm (4.1 x 1.8 x 5.1")
Weight 0.5Kg (1.1 lbs)

Video


Design & Features

Cambrigth Audio DAC 1002Cambrigth Audio DAC 1008

Så skal vi kigge lidt på designet af denne lille box, den er lavet i et lille fint kabinet som faktisk har en god størrelse så den kan holde sig inden for de rammer en kvinde også kan acceptere, ud over det er den udstyret med nogle store gummi fødder som gør at vi undgår resonans og lignende.

Pakkens indhold:

 • Cambridge dacMagic 100 Digital to Analogue Converter
 • USB kabel
 • Strømforsyning
 • Brugsanvisning

Cambrigth Audio DAC 1003Cambrigth Audio DAC 1004

Her stiller vi skarpt på selve designet, den har en flot børstet aluminiums front, dette er noget af det som giver den det stilrene udseende, der er faktisk kun 2 knapper på fronten samt 8 dioder som indikere hvad indgang den køre på og hvilken Khz der bliver sendt til den, så her har man faktisk alt hvad man skal bruge for at se hvad den får leveret. Jeg har hovedsagligt kørt den Via USB som fungere super godt, dog skal man være opmærksom på at skal man op i 24Bit 192Khz så skal man over og køre USB 2.0 som kræver lidt trylleri og en USB driver, jeg har beskrevet nede i test delen hvordan man klare den lille finde.

Cambrigth Audio DAC 1006Cambrigth Audio DAC 1007

Bag på har vi alle indgange og udgange, der er analog udgange til lydkilden og SP/DIF ind, samt 2 gange Coax ind. Til sidst er der en USB port som man skal bruge til at tilslutte den til sin computer, på denne USB port kan man skifte Stel position hvis der skulle være noget støj ind over.


Test & Resultat

Musik anlaeg0Musik anlaeg2

I testen bruger jeg følgende setup.

 • Forstærker - Hjemmebygget effekttrin som levere ca. 2 x 400W, den er bygget op som 2 mono trin så der er godt med power til den og de køre uafhængig af hinanden.
 • Højtalere - Martin Logan Sequel, denne højtaler er af typen elektrostat som er et stort panel der levere hele det øvre område fra 125Hz og helt op til 24,000Hz.
 • Forforstærker - AudioLab 8000S
 • Kabler - Alle kabler er fra Audio Magic Højtaler kabler er de røde solidcore kabler.

Så skal der lyttes
Jeg har lyttet til en bred samling af både klassisk, rock, Acoustisk og mere til, og her har den givet et betydentlig løst på mange områder. Der er højere output på denne end den gamle jeg kørte med som så resultere i jeg nemmere kan udstyre mine forstærkere. Ud over det så er hele lydbilledet blevet meget bredere og mere detaljeret uden at det bliver for skarpt og træls at høre på. Jeg har faktisk ikke haft det til at spille så godt som det gør lige nu, der er jo ingen tvivl om at når jeg går fra et PC lydkort som ikke er beregnet til HIFI så skal der være en forskel, men at forskellen er så stor havde jeg ikke i min vildeste fantasi regnet med. Så der er ingen tvivl om at jeg skal kigge nærmere på denne del, når vi så snakker denne Cambridge, og så er den også i et prislag som mange normale mennesker kan være med på. De findes naturligvis i alle prisklasser, men om de er betydentlig bedre end denne kan jeg ikke svare på nu. Hvad jeg kan sige er at den giver et utrolig detaljeret billede med stor dynamik og styre bassen kanon godt.

Der er 2 modes
Der er mulighed for at at køre USB 2.0 i stedet for den USB 1.0 som den køre med fra standard, hvis man vælger at køre USB 2.0 skal man have en USB driver til sin Windows maskine.

Sådan gør du
DAC'en slukkes, når man starter den op igen skal man holde source inde imens den starter op når den så lyser i USB samt S/P dif 1 køre den USB 1.0 og lyser den i S/P dif 2 køre den USB 2.0. Efter det skal du hente driver her fra som passer til dit styresystem og installere den, når det er klaret har du mulighed for at køre op til 24bit 192Khz i stedet for de 24bit 96Khz over USB 1.0.


Konklusion

Så er vi kommet til den endelige konklusion. Jeg er meget overrasket over hvor stor forskel der er fra en billig PC DAC og over til denne her, før hen har jeg måske ikke haft så stor en viden om den forskel der var, men nu når jeg har prøvet denne så vil jeg aldrig kunne gå tilbage til den gamle DAC. Der er så mange detaljer der kommet frem og der er meget mere styr over både bassen og panelet, det er jo som sagt den første rigtige musik DAC jeg har haft inden for dørene, og det har været en oplevelse i sig selv at musiken også kan lyde sådan selv med en så lille ændring. De små 1400,- den koster er den uden tvivl pengene værd og kan på alle måder anbefales. Det er ikke meget man finder i den samme prisklasse som denne da de render meget hurtigt op i 2x og 3x den pris for en med samme muligheder.

plus

 • Lille og smart
  Den er lille og kan uden tvivl haves i alle hjem, den har også den såkalde WAF (Woman acceptance factor) som gør den til en enhed alle kan tillade sig at købe også til konen.
 • Klar forbedring i lyden
  Der er en klar forbedring i lyden fra den jeg kom fra, og denne forskel er jeg sikker på mange ville kunne høre hvis de har øre til det.
 • Nem at starte op
  Det er ret nemt at bruge den hvis man kun skal køre USB 1.0.
 • Pris kontra forbedring
  Jeg kan kun sige at til den pris er det en forbedring jeg ikke ville gå glip af.

minus

 • Problemer med USB 2.0
  Jeg havde en kamp for at få den igang med USB 2.0, da jeg ikke kunne finde en guide for det før jeg fandt linket på deres side.

 


 

So we come to the final conclusion. I am very surprised at how much difference there is from a cheap PC DAC and over to this, i might not have had such a great knowledge of the difference was, but now when i've tried this, i will never be able to go back to the old DAC. There are so many details to come forward and there is much more control over both the bass and the panel, it's like i said the first real music DAC I've had within my doors, and it has been an experience itself that the music can sound like that, with such a small change. the small price at 1400Dkr is certainly worth the money and can in every way recommend it. It's not much you can find in this price range,  since they run very fast up in 2x and even 3x the price of one with the same options as this one.

plus

 

 

 • Small and handy
  It is small and can undoubtedly haves in every home, it also has the Subordinated WAF (Woman acceptance factor) which makes it one device everyone can afford to buy also to his wife.
 • Clear improvement in audio quality
  There is a clear improvement in sound from the one I came from, and this difference I'm sure many would be able to hear if they have the ear for it.
 • Easy to start up
  It's pretty easy to use it if you only run USB 1.0.
 • Price versus improvement
  I can only say, for this price it's an improvement I would not miss.

minus

 • Problems with USB 2.0
  I had a fight to get it started with USB 2.0, since I could not find a guide for it before I found the link on their page.

Du kan følge os på Twitter, like vores Facebook-side og Facebook-gruppe, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

 

Vigtig information:
Alle produkter er sponsoreret af den givne producent, med formålet at teste og anmelde det givne produkt. Alle vore test og anmeldelser er objektive, og vi er på ingen måder betalt i forhold til anmeldelsen eller konklusionen, af det givne produkt.

Yderligere information

Læst 1284 gange
Log ind for at skrive en kommentar.