Søndag, 12 juli 2015 15:40

Razer Kraken til Xbox One - Gaming uden forstyrrelser

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

I dag tager jeg et kig på en ny variant af det velkendte Kraken gaming headset fra Razer.

Razer Kraken Xbox One Start

 

Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/hovedtelefon/razer-kraken-7-1-chroma-7-1-lyd-og-rgb-belysning.

razerLogo

Razer er mere end blot verdens førende brand inden for gaming. Razer blev grundlagt tilbage i 1998 i San Diego, Californien af Razer' CEO Min-Liang Tan og deres præsident Robert "Razerguy" Krakoff i et lille kontor de delte med et par andre spillere. I dag er Razer vokset med flere hundrede medarbejdere på verdensplan og har kontorer i ni byer, herunder San Francisco, Hamborg, Seoul, Shanghai og Singapore. Razer' vision fra begyndelsen var at blive verdens største gaming brand ved at designe de bedste gaming produkter, som ingen gamer før har set. Medarbejderne hos Razer er ligesom dig - nogle er amatører, nogle er ex-professionelle gamere, nogle spiller bare for sjov. Razer er de samme gamere som får af vide at de har brug for opsyn af en voksen, og at de har brug for en professionel CEO og ledelse - og Razer er de samme gamere som fortæller de folk at de kan gå af helvede til, fordi de gør det de kan lide at gøre og de gør det på deres egne betingelser.Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/hovedtelefon/razer-kraken-7-1-chroma-7-1-lyd-og-rgb-belysning.


Specifikationer

Headphones 
Optimized weight for extended wear 
Closed ear cup design for maximum comfort 
Frequency response: 20 – 20,000 Hz
Impedance 32Ω at 1 kHz
Sensitivity (@1 kHz, 1 V/Pa) 110 ± 4 dB at 1 kHz Max
Input Power 50 mW
Drivers 40 mm, with Neodymium magnets
Stereo Headset Adaptor 
Proprietary port for connection to the Xbox One Controller 
Dedicated volume control and mute button 
Individual controls for game and chat volume 
Microphone 
Frequency response 100 – 10,000 Hz
Signal-to-noise ratio 50 dB
Sensitivity (@1 kHz, 1V/Pa) -40 ± 3 dB
Pick-up pattern Unidirectional

Video


Design & Features

Razer Kraken Xbox One 1

Pakkens indhold:

 • Razer Kraken headset
 • Razer stereo headset adapter til kontroller
 • Forlængerkabel med separat headphone- og mikrofonstik
 • USB-kabel
 • Brugsanvisning

Razer Kraken Xbox One 2Razer Kraken Xbox One 3Razer Kraken Xbox One 4

Som altid starter vi med en gennemgang af produktets ydre. Som helhed er designet mere eller mindre identisk med andre modeller af Kraken headsettet, blot med nogle få ændringer som er foretaget for at optimere headsettet til gaming på konsol. Designet er elegant og simpelt, og i denne sorte farve er det en fryd for øjet. Det næsten selvlysende grønne kabel falder dog lidt uden for min smag. Konstruktionen er primært udført i plastik. Vægten på headsettet er holdt nede på et fornuftigt niveau, og selv om materialerne ikke er de mest prangende i verden, så føles kvaliteten alligevel god. Man har indtrykket af, at man sidder med et stykke grej, som er bygget til at skulle holde. Der er desuden ikke nogle friktionslyde, altså knirken og knagen, når man håndterer headsettet almindeligt.

Razer Kraken Xbox One 5Razer Kraken Xbox One 6Razer Kraken Xbox One 8Razer Kraken Xbox One 10

På begge bøffer finder vi foruden Razers velkendte logo, også et gitterdesign som normalt kunne indikere, at vi har at gøre med et åbent design. Det er dog ikke tilfældet med dette headset. Bøfferne er designet med lukket bagside, for at minimere fænomenet "sound-bleed". Ved dette forstås, at lyden lukkes ud i rummet pga. et åbent design. Dette undgås ved at lukke bagsiden til, så med et lukket design, forstyrrer man ikke omverdenen, og ligeledes lukkes lyden udefra heller ikke ind. Puderne på bøfferne er produceret i et læderagtigt materiale, og blødheden (hvis det da er et ord som findes?), er meget passende, og headsettet klemmer heller ikke unødigt om hovedet. Dette kombineret med, at der er god plads til at rumme hele øret inde i puderne gør, at dette headset er meget komfortabelt at bære, selv i meget lang tid ad gangen. Mikrofonen er udført i et fleksibelt materiale, som gør at den forbliver i den position man har sat den til. Det er ikke muligt at afmontere mikrofonen, den kan kun slåes op så den ikke er i vejen. Ligeledes medfølger der intet pop-filter, det kunne jeg godt have ønsket mig, da mikrofonen er ret følsom over for pop-lyde og i særdeleshed vindstøj, som f.eks. vejrtrækning.

Razer Kraken Xbox One 7Razer Kraken Xbox One 9Razer Kraken Xbox One 11Razer Kraken Xbox One 12

På toppen af headsettet finder vi Razer's navn, stemplet ind i det læderagtige materiale. Puden på undersiden af båndet mellem bøfferne, er igen passende blød, som nævnt før er dette headset utrolig komfortabelt at have på. Det ca. 130cm lange kabel afsluttes i et kombineret 3,5mm mic- og lydstik. Længden er perfekt til konsol gaming, men i tilfælde af, at man også ønsker at benytte headsettet på pc, så har Razer smidt et ca. 115cm langt forlængerkabel med, som afsluttes i 2 separate 3,5mm mic- og lydstik. Med en samlet længde på lidt under 2,5 meter, er headsettet med det tilkoblede forlængerkabel, nu langt nok til at nå om bag en pc. Der er desværre ingen kontrol af nogen art på hverken headset, eller kabel, det savner jeg.

Razer Kraken Xbox One 13Razer Kraken Xbox One 14Razer Kraken Xbox One 15

Stjernen i dette her show er måske ikke nødvendigvis headsettet selv, men måske nærmere adapteren, som gør det muligt at anvende bøfferne på en Xbox One.

Razer Kraken Xbox One 16Razer Kraken Xbox One 17Razer Kraken Xbox One 18Razer Kraken Xbox One 19

Adapteren isættes stikket i bunden af kontrolleren, hvorefter kablet fra headsettet isættes det 3,5mm jackstik i bunden af adapteren. Man har mulighed for at justere spilvolume, og chatvolume, samt man kan mute mikrofonen, alt sammen ved hjælp af knapperne på adapteren. Det er desuden også muligt at benytte andre headsets med denne adapter, såfremt de valgte bøffer er forsynet med det korrekte jack stik.

Razer Kraken Xbox One 20Razer Kraken Xbox One 21

Slutteligt har vi et par billeder af hele pakken. Adapteren er designet således, at den ikke er i vejen for fingrene når man er i spil, men samtidig har man nem adgang til knapperne.


Test & Resultat

Det er nu blevet tid til at se lidt på dette headsets egenskaber. Før man kan få det bedste ud af et gaming headset, så er det nødvendigt at spille det til. Med det på tanke, så startede jeg ud med at pakke dem ud, sætte dem til en gammel telefon, og så fik de ellers lov at spille varieret musik ved relativ høj volumen, i et rum som ikke bliver brugt, i godt og vel 3 uger. Dette gøres for at løsne enhederne op, så man opnår en væsentligt mere rig lyd. Ved dette headset var der da også en væsentlig forskel i lyden efter at headsettet var blevet spillet til. Vi ser nærmere på lyden lidt senere i testen, men først...

Firmware

Inden du kan anvende adapteren på din Xbox One, så er du nødt til at opdatere firmwaren på din kontroller. Det er ikke et problem fra Razers side af, men derimod en smutter inde hos Microsoft. Razer har endda været så gode ved os, at de har givet det nødvendige USB kabel med i pakken. For at opdatere kontrollerens firmware, skal man ind i indstillingsmenuerne på sin Xbox, og ind under devices, eller enheder, på Dansk. Når du har opdateret din firmware, så er det så simpelt bare at koble adapteren til kontrolleren, samt at slutte headsettet til adapteren, og så er du klar til at spille.

Headsettet

Håndteringen og fornemmelsen af Kraken headsettet er god. Der er tale om et produkt som er udført i høj kvalitet, og komforten er helt i top, selv efter mange timers brug. Jeg oplevede under mine tests ingen ømhed af nogen art. Dog vil jeg sige, at dine øre godt kan få varmen inde i bøfferne. Dette er typisk tilfældet ved et lukket design, med læderagtige puder. Jeg testede Kraken headsettet på en række spil til Xbox One, rangerende fra racing, til FPS, samt platformspil mm. På intet tidspunkt oplevede jeg nogle problemer med headsettets funktionalitet. Det duer bare. MEN.....

Audiophiles need not apply

Lige en kort note inden jeg kommer til lyden.
Lyd er en meget subjektiv affære. Det der kan lyde godt i én mands øre, kan lyde elendigt hos en anden. Derfor er jeg nødt til at sige, at følgende oplevelser er i henhold til min sans for lyd. Hvad jeg synes er krævet af et godt headset, behøver ikke stemme overens med dine behov. Lad mig derfor sige med det samme, at hvis du har muligheden, så tag en lytter til dette headset inden køb, og skab ud fra din oplevelse, din egen mening om headsettets lydkvalitet.

Selv efter flere hundrede timers spilletid, for at varme headsettet op til test, faldt lydsignaturen af dette headset stadig uden for min smag og mine behov, når det kommer til lyd. Der var forbedring at spore, men desværre ikke nok. Jeg følte, at diskanten nærmest lød som om den var forvrænget en smule. Mellemtoner var brugbare, men mit største problem ligger i basniveauet. Jeg fandt, at bassen var meget mudret og udefineret, det er tydeligt at de 40mm drivere ikke har nok kraft til at levere en god kraftig bund, med et godt kick. Især ved høj volumen, oplevede jeg væsentlig forringelse af lydkvaliteten. Eksplosioner under spil kunne til tider lyde helt forkert, med en meget mudret bund, og en næsten skrattende lys ende. Jeg har testet headsettet på flere lydkilder, inklusiv et high-end lydkort, med en headphone amp, i en pc, og oplevelsen var konsistent. Med sine 32 Ohms modstand, skulle forstærkning nu heller ikke være nødvendigt. Hvis man holder volumen under kontrol, så er lydsignaturen brugbar til gaming, men glem alt om at bruge dette headset til film og musik.

Dette er et stereo headset, og det høres helt tydeligt på Xbox'en. Det er ikke åbenlyst nemt, at pejle sig ind på sin modstanders position ud fra lyden. Hvis man til gengæld vil bruge headsettet til pc, så er der muligheder for virtuel surround, ved hjælp af f.eks. Razer's egen Razer Surround software, og dette afhjælper problemet med positionering betydeligt.

Mikrofonen

Mikrofonen er brugbar til gamechat, Skypeopkald o.l. Der er høj følsomhed over for pop-lyde, og især vindstøj. Dette kunne eksempelvis være vejrtrækning, men jeg oplevede at en ven under en samtale kunne høre en ventilator, som kørte på lavt blus i den anden ende af rummet, nogle meter væk. Mikrofonen er med andre ord, rigtig god til at opfange støj i rummet omkring dig. Jeg bemærkede også, at der ikke skulle meget til, at få mikrofonen til at peake, hvilket resulterer i at den skratter. Selv ved almindelig tale, peaker mikrofonen til tider, også selvom man skruer væsentligt ned for mikrofonens lydstyrke. Det er, kort fortalt, en utrolig følsom mikrofon. Lydkvaliteten er dog generelt i den gode ende, sammenlignet med mange andre gaming headset, og problemerne med vindstøj o.l. kan nemt afhjælpes med et billigt popfilter fra eBay.

Alsidighed

Jeg vidste ud fra det medfølgende tilbehør, at dette headset foruden Xbox One, også kunne bruges på PC. Alligevel løb nysgerrigheden afsted med mig, så jeg prøvede at koble det til min telefon, for derefter at bruge en livline, og så ringe til en ven. Det var en positiv overraskelse da jeg derved opdagede, at dette headset også er fuldt funktionelt til opkald på min Android telefon, både med mikrofon, og høretelefoner. Jeg kan desuden også bekræfte, at det faktisk også virker på en PlayStation 4. Det gør dette headset til et af de "out of the box" mest alsidige gaming headsets på markedet, og det er jo ihvertfald et plus.


Konklusion

Razer Kraken er et gaming headset, og det kan høres helt tydeligt på lyden. Hvis du skal bruge et sæt bøffer til at høre musik, eller se film, så køb et sæt gode høretelefoner, som er designet til disse formål.
Det er et veldokumenteret faktum, at lydkvaliteten i gaming headsets, ikke kan hamle op med et sæt gode høretelefoner i en tilsvarende prisklasse, og Kraken headsettet fra Razer er ingen undtagelse. Med det sagt, så kan jeg sagtens se et scenarie hvor dette headset er nyttigt, f.eks. netop gaming. Et sæt gode høretelefoner i samme prisklasse, har jo typisk ingen mikrofon, og man kan meget hurtigt give et relativt højt beløb, for at få en god mikrofon ved siden af. Der må fra producenternes side, indgås et kompromis et sted, for at få en komplet pakke ud til os forbrugere, og det går typisk ud over lyden. Jeg vil dog sige, at når det kommer til gaming headset, så er Razer Kraken godt placeret, sammenlignet med andre gaming headset jeg har prøvet. Når det kommer til Xbox One, så er det også det bedste jeg har prøvet indtil videre.

plus

 • Høj kvalitet
  Der er ikke nogen kvaler når det kommer til konstruktionen af dette headset. Kvaliteten er god.
 • Design
  Mange føler at Razer produkter er for "prangende". Med den lækre sorte finish er dette headset meget raffineret, ihvertfald sammenlignet med andre Razer produkter. Jeg kan lide det.
 • Komfort
  Dette headset er næsten som støbt til mit hoved. Komforten er meget høj, ind imellem har jeg næsten glemt at jeg har haft det på.
 • Alsidighed
  "Out of the box" er dette headset et af de mest alsidige jeg har prøvet. Uden køb af ekstra tilbehør, har det fungeret på Xbox One, PlayStation 4, PC, Android telefon, ja faktisk alt hvad jeg har prøvet.

minus

 • Lydkvalitet
  Razer Kraken levede desværre ikke op til mine forventninger, når det kommer til kvaliteten af lyden. Desværre. 
 • Ingen mulighed for kontrol på headset eller kabel
  Måske er det bare mig der er doven, men jeg savner at Razer giver os mulighed for at lave justeringer af volumen mv, på selve headsettet.

overallscore7

silver

 


Razer Kraken is a gaming headset, and when listening to it's sound signature, there can be no doubt about that. If you want a good experience when listening to music or watching movies, then you need to buy a good quality pair of headphones, designed for that purpose.
It is a well documented fact that gaming headsets can rarely compare to their similarly priced headphone counterparts, and the Kraken headset is no exception. That being said, there are use case scenarios for a headset such as this, one of these is gaming. A good pair of similarly priced headphones rarely come with a microphone, and you can easily spend a large amount of money on a quality one of those alone. Manufacturers has to make compromises to bring us consumers an all-in-one package, and usually the compromise is sound.
I will say however, when it comes to gaming headsets, this Kraken is in a good place compared to the ones i have tried. When it comes to headsets for the Xbox One, this is the best one i have tried so far.

plus

 

 

 • High quality
  There are no issues with the quality of this product. It's all good.
 • Desig
  Many feel that Razer products are too flashy. With it's subtle black finish, this headset is very refined. At least when compared to other Razer products. I like it.
 • Comfort
  This headset is almost made for my head, comfort is extremely good, and sometimes i almost forgot i was wearing it.
 • Versatility
  Out of the box, this is one of the most versatile headsets i have tried. Without the need for any extra purchase, it worked on Xbox One, PlayStation 4, PC, Android phones, well, anything i tried it on, it just worked.

minus

 • Sound quality
  The Kraken failed to meet my expectations, and my needs concerning audio quality, this is unfortunate.
 • No onboard or inline controls
  Maybe i'm just lazy, but I wish Razer had given us the option for control of the headset, on the headset itself.

 

overallscore7

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1316 gange
Log ind for at skrive en kommentar.