Tirsdag, 03 november 2015 15:05

Logitech Artemis Spectrum G633 og G933 - Deres nyeste gamingheadsets og nu også med RGB belysning

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Vi skal i dag se på både G633 og G933, da de 2 headsets mere eller mindre er identiske, har jeg valgt at lave en kombineret test af dem. Forskellen på dem er, at det ene er trådløst og det andet er et USB headset. Men derudover er de ens, i forhold til højttalerstørrelse og udseende.

logitech g633 g933

logitech nyt logo

Logitech designer computertilbehør med vægt på innovation og kvalitet, så brugerne får en bedre oplevelse i den digitale verden. Vi begyndte med mus i 1981. Dengang var mus en ny og mere intuitiv måde at interagere med computeren på. Vi blev verdens førende producent af computermus og har siden fornyet musen en halv snes gange, så den svarer til de nye behov der er opstået i takt med udviklingen af den personlige og siden den bærbare computer. Siden begyndelsen har vi udvidet repertoiret af computertilbehør med en lang række ting der udgør 'den sidste centimeter' mellem brugeren og computeren, spillekonsollen, hjemmebiografen eller det digitale musikanlæg. Logitech's produkter sælges i stort set hele verden, og vores ledende position mht. innovation omfatter en lang række tilbehør, både med og uden ledning. Hovedvægten ligger på udstyr som bruges til navigation, spil, internetkommunikation og til at kontrollere musik i digitalformat og hjemmebiografen.


Specifikationer

Specifikationer
Delnummer
G933 - 981-000599 / G633 - 981-000605
Garantioplysninger
2 års begrænset hardwaregaranti
Systemkrav
Windows® 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, PS4™, og Xbox One™
USB-port, 3,5-mm lydindgang eller RCA-lydudgange
Internetforbindelse til installation af Logitech Gaming Software
*7.1-surroundsound, konfiguration af lys og programmering af G-tasterne kræver Logitech Gaming Software og USB-port.
Softwaren kan fås på gaming.logitech.com/support.
Kassens indhold
Avanceret gamingheadset
Analogt 3,5-mm-kabel med knapper til justering af lyd
Kabel med RCA- og 3,5-mm-stik
USB-kabel til opladning og data
Trådløs USB-dreven blandingsadapater
Speciallavede mærker (venstre/højre)
Brugervejledning
Tekniske specifikationer
Hovedtelefoner:
Højtalerenhed: 1,6" (40 mm)
Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
Impedans: 39 ohm (passiv), 5.000 ohm (aktiv)
Følsomhed: 107 dB SPL/mW
Mikrofon (på arm):
Retningskarakteristik for mikrofonen: Kardioid (retningsbestemt)
Størrelse: 4 mm
Frekvensgang: 100 Hz-20 KHz
Trådløs rækkevidde:*
Indendørs: 15 meter
Udendørs: 20 meter
*Rækkevidden kan variere, afhængigt af omgivelserne
Tilslutningstype: USB
LCD-skærm: Nej
Batterilevetid* (genopladeligt):
Uden belysning: 12 timer
Standardbelysning: 8 timer
Testet ved 50 % af lydstyrken
Knapper til justering af lyd: Ja
Mikrofon: Ja
Mikrofontype: Kardioid (retningsbestemt)
Støjreduktion: Ja
*Genopladelige batterier kan kun oplades et begrænset antal gange. Batterilevetiden er målt ved 50 % af lydstyrken

Video

Logitech G633

Logitech G933


Design & Features

logitech g633 27logitech g933 14

Her ser vi først og fremmest, hvad der er i kassen udover de 2 headsets, til venstre indholdet ved G633 og til højre G933, som man tydeligt ser, er der lidt mere tilbehør til G933 headsettet.

Pakkens indhold:

 • Et stk. headset
 • Brugsanvisning
 • Quick start guide
 • USB kabel
 • Kabel til tlf med 3,5mm jackstick

Ekstra i kassen ved 933 udgaven

 • USB sender/modtager
 • 3,5mm jackstick adapter
 • Phono kabel til konsol

logitech g633 15logitech g633 13logitech g633 14logitech g933 15

Så tager vi et nærmere kig på de tilslutningsmuligheder, som man oftest vil bruge. Først og fremmest ser vi USB kablet, som på G633 bruges til at overføre lyd og strøm til de funktioner der er indbygget i headsettet, som f.eks. RGB belysningen, jeg personlig syntes det er for stift at have med at gøre til at begynde med. På billede 2 og 3 har vi kablet med 3,5mm jackstick i hver ende, til at sætte mellem telefon eller konsol, der er mulighed for at skrue op og ned, plus mute mikrofonen. Ledningen er super lækker og betrukket med en sleeve i god kvalitet. På sidste billede ses den USB pen, der bruges til at overføre lyd til G933, altså det trådløse headset.

logitech g633 17logitech g633 25logitech g633 24

Selve headsettet er mat sort, med nogle helt blanke detaljer på bøjlerne, som holder selve ørekopperne. På begge ørekopper er der et Logitech G logo, som kan lyses op med RGB belysning. Som man kan se, har begge ørekopper et led, så de kan dreje ret meget, det er især godt når man lige skal snakke med en ved siden af sig, da man kan trække det over bag sit øre, uden at hele headsettet bliver vredet og bliver ubehageligt at sidde med. Ovenpå hovedbøjlen ser vi igen et stort Logitech G logo, det skal selvfølgelig være her. Sidst men ikke mindst et lidt nærmere kig på de store lækre ørepuder, som er på disse headsets, de er lavet i stof, så de bliver ikke så varme at sidde med, som hvis de havde været i kunstlæder, da der stadig kan komme en smule luft igennem, kontra kunstlæder som lukker meget tæt. Jeg personligt foretrækker stoførepuder netop af den grund.

logitech g633 21logitech g633 23logitech g633 18

På de 2 headsets er der, som vi kender fra de gamle udgaver, lidt G knapper og mulighed for at skrue op og ned, og selvfølgelig mute mikrofonen. Oveni det er der på G933 en on / off knap, som selvfølgelig er til at slukke, når man ikke bruger headsettet. Det skal lige siges, at man godt kan oplade headsettet selvom det er slukket, så blinker de 2 Logitech G logoer på siden indtil det er helt ladet op, hvor det så bare lyser kontinuerligt. På G633 bruges denne knap til at skiftet lydkilde mellem USB og 3,5mm jackstikket. På billede nummer 2 kan man lige ane en stribe hen over knapperne, denne stribe lyser op når man har sat headsettet til, dette er selvfølgelig også RGB belysning der er her. Sidst men ikke mindst ses på billede 3 USB tilslutningen og 3,5mm jackstikket. Der ses et blåt stykke papir på det tredje billede, dette er for at vise lokationen på mikrofonen. som selvfølgelig kan slåes ud, når den er slået ud kan den trækkes et ekstra stykke ud. så den bliver lidt længere. Når mikrofonen er mutet er der en lille rød diode som lyser op, som vi kender det fra forgængerne. Som vi også kender fra de foregående udgaver, bliver mikrofonen mutet når den slåes ind.

logitech g633 19logitech g933 17logitech g933 18logitech g933 19

Så skal vi kigge på siderne af de 2 headsets, det er her den store forskel er på disse. På det første billede ses G633 hvor jeg har taget de 2 dæksler af, det eneste der gemmer sig her, er faktisk de 2 RGB leds. Men kigger vi på G933 er her lidt mere, det er nemlig her at USB pennen kan gemmes, når man er på farten. Venstre side, hvor man kan slå mikrofonen ud, gemmer USB pennen og højre side gemmer batteriet, som driver dette (G933) headset.


Software


Konklusion

Så kom vi til punktet, hvor jeg skal afgive min dom på disse 2 headsets. Jeg var lidt skeptisk til at starte med, da jeg syntes producenterne fokuserer for meget på udseende og funktioner udover lyden, blandt andet bruger de for meget energi på lys og fine og fancy designs. Men jeg blev faktisk overrasket da jeg kom til at sidde med disse headsets, lyden er ikke for basset, men alligevel nok bas til at have god effekter i skydespil. Jeg har brugt headsettet til alt fra at høre musik (Rock,Trance,Pop) til gaming, og jeg syntes faktisk at headsettene klarer sig rigtig godt. Jeg sidder normalt med et Audio Technica ATH-AG1, som er et lidt bedre headset, men jeg syntes faktisk at disse headsets klarer sig hæderligt, kontra prisen på dem. Hvis man kan undvære alle ekstra funktionerne og lyset, så vil jeg råde folk til at sætte det kabel på med 3,5mm jackstick og så i et decideret lydkort, så får man lige lidt ekstra ud af det, og det kan altså nemt høres. Så skal vi kigge på det trådløse headset (g933), her var jeg også ret skeptisk, da jeg har prøvet den gamle udgave G930, og den havde problemer med rækkevidde og batteritid. Men igen blev det bragt til skamme her. Jeg vil faktisk næsten sige at G933 holder de timer som står på kassen, man skal selvfølgelig lige huske, at det er målt med 50% volume, og rækkevidden er fornuftig, dog skal man ikke sætte USB pennen ned bagved pc'en da det nedsætter rækkevidden markant, jeg kører pt. med pennen sat i mit tastatur, og kan faktisk gå hele vores lejlighed rundt, og stadig have fin lyd, og folk kan stadig høre mig på skype. Selvfølgelig er det relativt når jeg siger, at jeg kan nå hele lejligheden rundt, men jeg vil sige at ca. 10-15m vil være realistisk, dog skal man tage omgivelserne med i sin beregning. Disse headsets har mulighed for flere lydkilder på samme tid, om det er genialt eller spild kan jeg ikke lige finde ud af med mig selv, men jeg har prøvet at sætte min telefon til, så hvis den ringer så går den direkte i headsettet, så jeg ikke skal tage headsettet af. Det vil sige, at man kan sidde og spille, og tage telefonen når den ringer, det er en god detalje, men om den reelt er brugbar ved jeg ikke rigtig, da man så skal have 2 kabler sat til på G633, og på den trådløse G933 skal man have et kabel i. Mikrofonen der sidder på disse headsets er ikke det store hit desværre, det er ikke de værste jeg har prøvet, men langt fra de bedste, jeg plejer at sige, at en mikrofon på et gaming headset kun har en funktion, og det er at man kan snakke sammen mens man spiller, og man kan høres tydeligt, og det kan man med disse. Kigger man så lidt nærmere på dem, og bruger dem til skype, hører man tit at mikrofoner på gaming headsets er bund elendige, men dette er ikke helt tilfældet her. Man går tydeligt igennem, men det lyder meget fladt og intetsigende desværre.

Men når alt kommer til alt, syntes jeg disse 2 headsets klarer sig hæderligt, lige meget hvad man nu ønsker at bruge dem til. De få negative ting jeg nu engang har fundet på dem, vil jeg ikke sige var noget markant, så det ender ud med en karakter der hedder 7 ud af 10, hvilket er godt, dog med plads til forbedringer.

plus

 • Super lækkert design
  Logitech er nu engang rigtig gode til at få tingene til at se godt ud, sammen med at de er praktiske, i mine øjne i hvert fald.
 • Godt headset til gaming
  Nu står der godt til gaming, men udover gaming kan det sagtens bruges til at høre musik også, dog spiller det selvfølgelig ikke som et studieheadset.
 • Super pasform til flere størrelser
  Der er gode muligheder for at tilpasse størrelsen i siderne.
 • 2 varianter med samme design og funktioner
  Når jeg skriver på denne måde, er det selvfølgelig fordi, at de 2 headsets er mere eller mindre ens, enkelte forskelle, men kun pga. at det ene er trådløst og det andet er ikke.
 • G933 har fornuftig rækkevidde
  Som beskrevet har G933 en okay rækkevidde, man skal selvfølgelig huske ikke at gemme USB pennen nede bag ved sin pc, den skal gerne sidde, så den ikke bliver skjult af alt muligt.
 • Vejer ikke for meget
  Selvom det er et ret stort headset, virker det ikke super tungt, nærmere tværtimod hvad man ellers kunne forvente.

minus

 • Manglende strømindikator i software (G933)
  For at se strømniveauet på headsettet skal men hele vejen ind i selve Logitech Gaming Software, før i tiden kunne man holde musen over ikonet i bunden af skærmen og se hvor meget strøm der var tilbage, det vil jeg gerne have tilbage.
 • USB ledningen er for stiv
  Jeg har taget mig selv i flere gange at bande over den, da den er for stiv til at starte på, og der går noget tid før den bliver blød nok.
 • Mulighed for at købe løst batteri
  Som vi nok ved, så dør batterier med tiden, så det ville have været rart at man kunne købe et nyt originalt batteri, men det kan selvfølgelig være at det kommer.
 • Skuffende mikrofon
  Jeg blev lidt skuffet over mikrofonen kontra de gamle udgaver, lyden er meget flad.

overallscore7

silver

 


Conclusion

We have reached point where I need to make my fianl judgment on these two headsets. I was a little skeptical at first because I thought the focus from the producers were too much on looks and features in addition to the sound, among other things, they put too much effort into light and fine and fancy designs. But I was actually surprised when I got these headsets, the sound doesn't have too much base, yet enough bass to have good effects when gaming. I have used the headset for everything from listening to music (Rock, Trance, Pop) to gaming, and I actually thought that the headsets were doing really well. I usually sit with an Audio Technica ATH-AG1, which is a little better headset, but I actually thought that these headsets are performing honorably, versus the price of them. If you can do without all the extra features and lights, I would advise people to plug in the cable with a 3.5mm jack stick and an actual sound card, then you'll get just a little extra out of it, and it can easily be heard.
Then we look at the wireless headset (g933), here I was also quite skeptical when I tried the old version G930, and it had problems with range and battery life. But again it was brought to shame here. In fact I would almost say that the G933 keeps the hours stated on the box, of course you must remember that it is measured with 50% volume and the range is reasonable, however, you may not put USB pen down behind the PC as it reduces the range significantly, I currently go with the pen in my keyboard, and I can actually go all around our apartment, and still have great sound, and people can still hear me on skype. Of course it is relatively when I say that I can go all around the apartment, but I would say that about 10-15m will be realistic, however, take the environment into its calculation. These headsets have the option of multiple audio sources at the same time, is it brilliant or waste I can not find out for myself, but I've tried to connect my phone, so if it rings it goes directly into the headset so I don't need to take off the headset. This means that you can sit and play and answer the phone when it rings, it's a good detail, but is it it useful in reality I don't know, because then you have to have two cables connected to the G633, and for the Wireless G933, you need a cable. The microphone that sits on these headsets are not the big hit, unfortunately, but it's not the worst I've tried, but far from the best, I usually say that a microphone on a gaming headset only has one function, and it is that you can talk while you play, and you can be heard clearly, and you can with these. Looking a  little closer at them and use them for Skype, you often hear that the microphones on gaming headsets are bottom down miserable, but this is not quite the case here. You come through clearly, but it sounds very flat and blunt unfortunately.

But when all is said and done, I think these two headsets are doing honest, no matter what you want to use them for. The few negative things I happen to have found on them, I won't say was of any significance, so it ends out with a score of 7 out of 10, which is good, but with room for improvement.

plus

 • Super cool design
  Logitech is just good at making their products look great, along with them being practical, at least I think so.
 • Good headset for gaming
  Well yes, it does say for gaming, but other than that they can be used for listening to music as well, though it's of course not the same as a studio headset.
 • Super fit for several sizes
  There are to great options for adjusting the size in the side.
 • 2 variants of the same design and functions
  When I put it  this way, it is obviously because the two headsets are more or less equal, minor differences, but just because that one is wireless and the other is not.
 • G933 has reasonable range
  As mentioned, the G933 has an okay range, you must of course remember not to store the USB pen down behind his PC, it must be placed so it isn't hidden behind al sorts of things.
 • Doesn't weigh too much
  Even though it is a fairly large headset, it's not super-heavy, rather, the opposite of what you might otherwise expect.

minus

 • Missing power indicator in the software (G933)
  To see the current level on the headset, you have to go all the way into the Logitech Gaming Software, in the past you could hold your mouse over the icon at the bottom of the screen and see how much power was back, I'd like to have back.
 • USB cable is too stiff
  I have caught myself several times to curse it when it is too stiff to start with, and it takes some time before it becomes soft enough.
 • Option of buying a removable battery
  As we probably know, batteries die over time, so it would have been nice to be able to buy a new original battery, but it may come some day.
 • Disappointing microphone
  I was a little disappointed with the microphone versus the old versions, the sound is very flat.

overallscore7

silver

 

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1488 gange
Log ind for at skrive en kommentar.