Onsdag, 27 januar 2016 13:56

Creative AURVANA Platinum - Nyt fra Creative, men er lyden mon god nok?

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Creative er nu ude med et par nye headsets, vi modtog deres AURVANA Platinum, hvilket ser ud til at være et meget lækkert headset, både på billeder og specifikationer. Lad os kigge på det.

creativeaurua

creative labs logo

Creative er førende inden for digitale underholdningsprodukter. Grundlagt i Singapore i 1981, startede Creative med den vision, at multimedier ville revolutionere den måde hvorpå folk interagerer med deres pc'er. Kendt for deres Sound Blaster-lydkort og for lanceringen af multimedia revolutionen, leverer Creative nu digital underholdning med de nyeste og avancerede audio løsninger, premium trådløse højttalere, højtydende øretelefoner og bærbare medieenheder. Virksomhedens innovative hardware, teknologi, applikationer og services gør det muligt for forbrugerne at opleve digital underholdning i høj kvalitet - når som helst, hvor som helst.


Specifikationer

Bærestil Over ørerne
Vægt 332g (11.7oz)
Vigtige funktioner Volumenkontrol, aptX, Forbindelsestype, Near Field Communication (NFC)
Driverstørrelse 50 mm (1,97 tommer) Neodymium-magnet
Frekvensområde 10Hz ~ 25kHz
Kabellængde 1,2 m / 3,9 ft
PAKKENS INDHOLD 1 Creative Aurvana Platinum headset
  1 USB-opladningskabel (1 m)
  1 aftageligt fladt lydkabel, 2,5 mm-til-3,5 mm guldbelagt stereostik (1,2 m)
  1 flyadapter
  1 holdbar rejsepose
GARANTI 2 års begrænset hardwaregaranti

Design & Features

creativeaurua13creativeaurua14creativeaurua15creativeaurua0

Vi starter med lidt billeder af kassen og dens indhold. Det er jo indholdet der er spændende, jeg mener dog også at indpakningen har en smule at sige, det handler lige om den følelse man har, når man åbner noget man har købt, og her får man følelsen af platinum, med en flot indpakning, hvor AURVANA Platinum ligger pænt på noget silkelignende underlag, der får det hele til at fremstå lidt mere lækker. Pakken indeholder, selvfølgelig headsettet samt kabler og en lille pose til opbevaring, det er jo et headset der er beregnet til at have med på farten, som ferier eller bare på turen til job, hvor man ønsker sig mere end bare den flade kedelige standard høretelefon.

Pakkens indhold:

 • Creative AURVANA Platinum
 • USB oplader kabel
 • Mini-jack til Mini-Jack
 • Adapter til fly
 • Opbevaringspose
 • Brugsanvisning

creativeaurua1creativeaurua2creativeaurua3creativeaurua4

Selve headsettet har en lidt utraditionel farve, som jeg faktisk godt kan lide, den brune farve har på en måde et mere lækkert og varmt udseende end mange andre, der bare er sorte eller med masser af farver osv. Det har læderpuder både på øre og oven på hovedet, for god komfort og pasform.

creativeaurua5creativeaurua6creativeaurua7creativeaurua8

Denne model er udstyret med en stor 50 mm (1,97 tommer) Neodymium-magnet der kommer helt nede fra 10Hz og op til 25Khz, så man har et stort område, samt at de kan gå helt ned i den dybe bum af lyden. En større enhed er jo klart at fortrække, den mindre model har en nummeret mindre enhed på 40mm i stedet, der så heller ikke går helt så langt ned som de her gør, de starter så fra 15Hz i stedet. Ganske godt for begge modeller.

creativeaurua8creativeaurua9creativeaurua10creativeaurua11

Det er jo et trådløst headset, så derfor skal der naturligvis være knapper til at styre det hele med, her er de placeret på begge sider af ørekopperne, nogle på undersiden og nogle på ydersiden af koppen. På højre side er der udenpå Tri-mode ANC samt volume op og ned, og en knap der har flere funktioner, den både tænder og slukker headsettet ved langt tryk og starter/pauser musikken, samt tager røret hvis tlf. ringer. Her imellem er der så et NFC område, for hurtig og nem parring mellem enheder. På undersiden er der et Mini-Jack stik samt en knap det tænder og slukker ANC, og til sidst; skift af nummer frem og tilbage. Modsatte kop har et ladestik og mikrofonen. Lad os lige tage Tri-Mode-ANC. Her er 3 muligheder som er Fly, Indoor og outdoor. Det er ret fedt og fungerer faktisk ret godt, der er ikke meget støj der kommer ind.


Test & Resultat

Så er vi kommet til testen, hvor vi skal snakke lidt om hvordan det lyder, og hvordan det er at have på, det er faktisk meget behageligt, og en af de modeller jeg nok har haft det bedst med når vi snakker headsets i denne her klasse, så der er intet at komme efter, når vi snakker komfort på det her, dog er jeg ikke helt vild med deres musiske evner, de virker en smule mørke og kedelige i mine øre, og så har de en tendens til at buldre i bassen, hvilket kan være trættende at høre på. Med det sagt, så er det ikke alt musik de er lige gode til, jeg hører meget akustisk musik og i den klasse, og der har de det her med de buldre i bunden, som får alt andet til at stå lidt i baggrunden, det er lidt ærgerligt for et ellers super flot og lækkert headset. Jeg tænker en gang equalizing kunne gøre meget, og så få dem ned i et neutralt leje, med bunden så det hele harmonerer ordenligt.


Konklusion

Da jeg pakkede det op, var mine forventninger meget høje, og det holdte da også med pasform og komfort for mit vedkommende, dog er de til den mørke side, og det ødelægger meget for mig, det får musikken til at lyde flad og kedelig, ikke at de ikke kan spille musik, de er bare ikke så meget 'lytte til musik headset' men mere hvis jeg skal have noget i ørerne, også ikke mere end det. Som jeg skriver oppe i testen, ville det være super med et App så man kunne skifte mellem 'bum bum bas' og noget neutralt. Det er jo også individuelt om man er til det ene eller det andet, så det kan i andres øre lyde super godt. Er det så de 1700-1800 kr. værd? Svaret er svært, for jeg er ikke sikker på at man får noget der er så meget bedre end det her, når det skal have alle de funktioner og det også skal være trådløst på samme tid. Jeg vælger at give det her et 7 tal, og det er mest grundet den lækre pasform og komfort de har. Hvis de havde lavet en profil der gav dem mindre 'buldre bum' og mere fokus på mellemtone og øvre del i det hele taget, så ville de sikkert gøre sig meget bedre.

plus

 • Pasform og komfort
  Det skal ikke være en hemmelighed, at det er det her der trækker op og gør dem attraktive, for mig, skulle udelukkende jeg gå efter lyden, kunne jeg nok finde en anden løsning der passer mig bedre. De er lette og behagelige at have på hovedet og i længere perioder.
 • Farver og design
  Det er også en ting jeg synes er lækkert og gør sig godt, det ser jo super flotte ud og føles også godt.
 • Tri-Mode-ANC
  Det virker faktisk ret godt, og gør det nemmere at få ro til det man nu gerne vil høre her i. Så i et fly er det sikkert rigtigt fedt at have et sæt som det her.

minus

 • Lyden generelt
  Det piner mig lidt det her, for de er jo så flotte og sidder så godt på hovedet, og at de så ikke lyder så godt som de ser ud, er bare super ærgerligt, men sådan er virkeligheden, og hvor meget jeg gerne vil kunne lide dem, så kan jeg ikke få dem til at lyde ordenligt, med de kriterier jeg har.

overallscore7

silver

 


Conclusion

When I opened it up, my expectations were very high, and it held with the fit and comfort for my part, however, they are to the dark side, and it destroys a lot to me, it makes music sound flat and dull, not that they can not play music, they're just not as much a 'listen to music headset' but more if I need to have something in the ears, but not more than that. As I mention in the test, it would be super with an App so you could switch between 'bum bum bass' and something neutral. It is also individually, whether you like the one or the other, so in other people's ears it can sounds super good. So is it worth the DKK 1700-1800 ? The answer is difficult, because I'm not sure that you get something so much better than this when it should have all the features and it also must be wireless at the same time. I choose to give this a 7, and it is mostly due to the super fit and comfort they have. If they had made a profile that gave them less 'rumble bum' and more focus on midrange and upper part at all, they would probably do much better.

plus

 • Fit and comfort
  t's no secret  that this is where it really pulls and makes them attractive, for me, if I solely had to chose from the sound, I would probably find another solution that fits me better. They are light and comfortable to wear in longer periods of time.
 • Colors and design
  This is also something I think is great, it looks really great and the feeling of it is also great.
 • Tri-Mode-ANC
  It actually works really great, and makes it easier to get that sense of quite you want. So, if you where on a plane it would be great to have these with you.

minus

 • The sound in general
  It nags me, cause they look really great and fits well while wearing them, but then the sound isn't that great for me, and that's such a shame, but it' reality, and though, how much I ever wanted it, I couldn't get them to sound right, with the criteria I have.

overallscore7

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 387 gange
Log ind for at skrive en kommentar.