Fredag, 07 december 2012 06:35

RaidSonic IcyBox IB-RD3219StU3

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi har haft et nyt produkt forbi redaktionen til test, fra RaidSonic.

icyboxslide2

Det er deres nyeste eksterne harddisk boks, som har plads til to 3.5" harddisk, og den kan desuden køre RAID0, RAID1 og JBOD.


Produktet er udlånt af: RaidSonic
Prisen på produktet: 485,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

RaidSonic blev etableret 1999. Virksomheden har siden da, haft en proces med løbende udvikling. Vores sortiment samt vores arbejdsstyrke er vokset konstant. I maj 2004 flyttede vi til et nyt sted, på grund af virksomhedens vækst. Efter stor succes i Tyskland påbegyndte vi udvidelser til de europæiske markeder.

icybox
RaidSonic var formentlig den første virksomhed i Tyskland, til at anerkende den nye betydning af udskiftelige interne og eksterne harddiske. Allerede i vores første år, har vi fået en respekteret position på forbrugermarkedet, samt i handel med import af kabinetter til eksterne harddiske og mobile racks til HDD'er. På dette fundament var vi i stand til at lancere vores eget mærke ICY BOX, et par år senere. ICY BOX IB-350, er et kabinet til en ekstern 3,5 "harddisk mærkets trail blazer.

Produktet er udlånt af: RaidSonic
Prisen på produktet: 485,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Model: IB-RD3219StU3-B
Colour: Black
Material: Aluminium
HDD size (inch): 3.5''
HDD size (cm): 8.89 cm
HDD interface: 2x 3.5'' SATA
HDD capacity: 2x up to 3 TB
Hot Swap: No
Plug & Play: No
External data interface/Host interface: 1x USB 3.0
RAID Level: RAID 0, 1, JBOD
Processor: SIL5923 + AS Media ASM1051
Display/Front panel: No
LED: Power, HDD presence, HDD access, HDD failure (by RAID 1 and RAID 0 mode), rebuilding
Alarm: Visual by LED
User interface: No
Operating system: Windows, Mac and Linux
Transfer rate: USB 3.0 up to 5 Gbit/s
Power switch: Yes
Auto rebuilding: Yes (only by RAID 1 Mode)
Power connector: Wall power supply: 100-240 V / DC: 12 V/4 A, 48 W
Packing content: 1x IB-RD3219StU3-B, 1x wall power supply, 1x USB 3.0 cable, 1x manual

Produktet er udlånt af: RaidSonic
Prisen på produktet: 485,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

DSC 0041

Pakkens indhold:

 • RaidSonic IcyBox IB-RD3219StU3
 • Strømforsyning
 • USB 3.0 kabel
 • Skruer til montering af harddiske
 • Brugsanvisning

DSC 0016

DSC 0017

DSC 0019

Som vi så tydeligt kan se, så er designet af deres nye harddisk boks, holdt i et utroligt stilrent og unikt design. Dejlige runde former, mesh i fronten og IcyBox logoet på toppen.

DSC 0023 DSC 0024

DSC 0027 DSC 0020

Der er uden tvivl kælet for designet, og der er ikke lagt fingre imellem. Alle knapper og tilslutninger, er gemt på bagsiden af harddisk boksen, igen for at holde de rene linjer og stilrene design. På bagsiden har vi indgangen til USB 3.0 kablet, tænd/sluk knappen, indgangen til strømforsyningen, samt to 3-punkts knapper til styring af RAID0/RAID1 og JBOD. Desuden er der påsat et klistermærke, som viser hvorledes de to 3-punkts knapper skal indstilles for at opnå RAID0, RAID1 og JBOD.


Produktet er udlånt af: RaidSonic
Prisen på produktet: 485,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Vi tager nu et kig på hvordan man montere de to 3.5" harddiske i harddisk boksen.

DSC 0029 DSC 0030

I bunden af harddisk boksen, sidder der to stjerne-skruer, som skal fjernes. Herefter er det bare at trække bagenden af harddisk boksen ud. Kablet som i kan se på billederne, løber fra printpladen i bagenden af boksen, til fronten af boksen, og dette kabler sørger for at LED'erne i fronten lyser, når harddisk boksen er tændt, samt når der er aktivitet på harddiskene.

DSC 0032 DSC 0034

Her ser vi de to SATA 2 3GB/s tilslutninger. Hullerne i siden af holderen, er til at fastgøre de to harddiske, med de medfølgende skruer.

DSC 0035

DSC 0036

DSC 0039

Først og fremmest montere vi den nederste harddisk, og derefter den øverste. Til sidst slutter vi af med at fastgøre harddiskene, med de medfølgende skruer, og der skal alt i alt bruges 8 af disse skruer, 4 til hver harddisk.


Produktet er udlånt af: RaidSonic
Prisen på produktet: 485,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

For at se hvad forskellen er på de to forskellige RAID systemer, RAID0 og RAID1, samt JBOD, skal vi selvfølgelig have testet dette. 

JBOD. 

JBOD, står for Just A Bunch Of Drives, kort forklaret - en række af drev, der hver især er direkte adgang til, som et selvstændigt drev. Læs meget mere om de forskellige RAID niveuer her.

ATTO Benchmark.

ATTO Benchmark, tester en harddisks læse- og skrive-hastigheder i MB/s.

Peak Skrive HastighedPeak Læse Hastighed
RaidSonic IcyBox IB-RD3219StU3139,81141,53
Buffalo MiniStation Air HDW-PU3112,55114,72
RaidSonic IcyBox IB-RD2121StS219,13226,05

Med JBOD systemet, opnår vi nogle næsten identiske læse- og skrive-hastigheder.

RAID0.

Et RAID 0 (også kendt som en stripe set eller striped volume) opdeler data jævnt over to eller flere diske (striped) uden paritet oplysninger om hastighed. RAID 0 var ikke en af ​​de oprindelige RAID-niveauer, og giver ingen data redundans. RAID 0 bliver normalt anvend,t til at forøge ydeevnen, selv om den også kan bruges som en måde for at skabe en stor logisk disk ud af to eller flere fysiske.

Et RAID 0 kan laves med diske af forskellige størrelser, men lagerpladsen tilsat til systemet af hver harddisk er begrænset til størrelsen af den mindste disk. For eksempel, hvis en 100 GB disk er striped sammen med en 350 GB disk vil størrelsen af systemet være 200 GB (100 GB x 2). Læs meget mere om de forskellige RAID niveuer her.

ATTO Benchmark.

ATTO Benchmark, tester en harddisks læse- og skrive-hastigheder i MB/s.

Peak Læse HastighedPeak Skrive Hastighed
RaidSonic IcyBox IB-RD3219StU3215,21133,88

Ved at køre RAID0, har vi forøget vores læse-hastighed betydeligt. Vi får en læse-hastighed som ligger godt 90MB/s højere end ved JBOD systemet. Skrive-hastigheden ligger stadig på det samme som under JBOD systemet.

RAID1.

RAID1 er en nøjagtig kopi (eller spejling), af et sæt data på to diske. Dette er nyttigt, når læse-ydeevnen eller pålideligheden er vigtigere end data lagerkapaciteten. Et sådant system kan kun være lige så stor som den mindste disk. Læs meget mere om de forskellige RAID niveuer her.

ATTO Benchmark.

ATTO Benchmark, tester en harddisks læse- og skrive-hastigheder i MB/s.

Peak Læse HastighedPeak Skrive Hastighed
RaidSonic IcyBox IB-RD3219StU3137,1978,03

Med et RAID1 system, falder vores skrive-hastighed ned til cirka det halve. Grunden til dette er at, når vi skriver filer til den ene harddisk, skal den skrive en nøjagtig kopi videre til den anden harddisk, og derved vil skrive-hastigheden falde til godt og vel det halve.


Produktet er udlånt af: RaidSonic
Prisen på produktet: 485,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
RaidSonic har formået at lave en utrolig kompakt og alsidig harddisk boks. Muligheden for at køre to forskellige RAID systemer, samt JBOD. Er en utrolig lækker feature, og dette er klart en fordel for de folk som ønsker at lave backups af deres computere.
 
plus
 • Lækkert design
 • Hastighederne
 • De forskellige RAID opsætninger
 
minus
 • Kvaliteten
overallscore7 
silver
 

 
RaidSonic has managed to create an incredibly compact and versatile hard drive box. The ability to run two different RAID systems and JBOD, is a very nice feature, and this is clearly an advantage for people who want to make backups of their computers.
 
plus
 • Great design
 • The speed
 • The different RAID systems
 
minus
 • The quality
 
overallscore7
silver

 

Læst 1279 gange
Log ind for at skrive en kommentar.