Log på  \/ 
x
eller
Registrer  \/ 
x

eller
Torsdag, 02 juli 2015 09:19

OCZ Trion 100 480GB - Første OCZ/Toshiba SSD på markedet til en utrolig lav pris

Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så er OCZ endelig klar med deres nye model, efter de blev opkøbt af Toshiba. Trion 100 er fokuseret på billig opgradering af computere, så man med ganske få midler kan give sin PC et boost. Den er bygget op på Toshiba's egne TLC NAND Chips samt controller, så lad os se om de kan hamle op med de tidligere OCZ produkter, og for den sags skyld andre produkter på markedet.

ocztrion100

ocz logo

OCZ udvikler nogle af de bedste SSD-løsninger til fagfolk, entusiaster og gamere. Med en omfattende portefølje af forbruger-SSD til bærbar, desktop og arbejdsstationer, og dækker over en lang række populære grænseflader og medieformater. Deres SSD'er er udstyret med OCZ' egne controllere og firmware, for at kunne levere enestående I/O-ydeevne, differentierede funktioner, lavere strømforbrug og overlegen pålidelighed, som i sidste ende giver hurtigere filoverførsler, øjeblikkelige system boot-ups, og en forbedret spiloplevelse mv. Læs mere på https://www.elektroniktest.dk/harddisk/ocz-revodrive-350-480gb-til-de-tunge-opgaver.


Specifikationer

Performance  
Max Read 550Mb/s
Max Write 530Mb/s
Max Random Read (4K QD32) 90.000 IOPS
Max Random Write (4K QD32) 54.000 IOPS
Steady State Random Write (4K QD32) 3.200 IOPS
Endurance  
TBW (Total Bytes Written 120TB
Daily Usage Guidelines 110GB/day
Physical Specifications  
Usable Capacities (IDEMA) 120GB, 240GB, 480GB, 960GB
NAND Components Toshiba A19nm Trible-level Cell(TLC)
Interface Serial ATA (SATA) 6Gb/s (Sata III)
Form Factor 2,50, 7mm Hight"
NAND Controller Toshiba
Dimensions 100.00 x 69.85 x 7.00 mm
Drive Weight 48g
Reliability / Security Specifications  
MTBF 1.5M hours
Product Health Monitoring Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology (SMART) Support
Compatibility  
Serial ATA  Fully compliant with Serial ATA International Organization: Serial ATA Revision 3.1. Fully compliant with
ATA/ATAPI-8 Standard Native Command Queuing (NCQ)
Operating System Windows, Linux, Mac OSX
Power Requirements Standard SATA Power Connector
Targeted Applications Client workstations and laptops
Environmental Specifications  
DEVSLP Power 6mW
Power Consumption Idle: 830mW Active: 4.8W
Operating Temperature 0°C - 65°C
Storage Temperature -45°C - 85°C
Shock Resistance 1500G/0.5ms
Vibration (Operational / Non-operational) 20G (10-2000Hz)
Certifications UL C/US, FCC, CE, C-Tick, KCC, BSMI, VCCI, WEEE, CSA
Additional  
Performance Optimizations TRIM (requires OS support), Idle Time Garbage Collection
Service & Support 3-Year ShieldPlus Warranty, Toll-Free Tech Support, 24 Hour Forum Support, Firmware Updates

Design & Features

OCZ holder det i deres flotte og simple design, som jo mest er udgjort af det klistermærke der er monteret på toppen. Denne SSD, er den første de laver efter Toshiba overtog, og det er så resultatet af deres nye design. Men det er jo ikke hvordan den ser ud, men hvordan den yder. Her er vi jo ude i en helt ny Controller, som ikke tidligere er brugt i OCZ SSD, samt Toshiba's A19nm Triple-level Cell, også kaldet TLC. Jeg har personligt glædet mig meget til at se hvad den kan levere, for med den pris der er lagt for dagen, er vi nede i et leje, som normalvis ikke leverer de samme hastigheder som de SSD'er man kan få til det dobbelte. Hvis OCZ holder dét, som er skrevet i specifikationerne, så er de oppe og konkurrere meget med Samsung, Sandisk og alle de andre på markedet, og det bliver vildt spændende at se om OCZ kan gøre comeback her.

Her er lige lidt ekstra billeder af SSD'en, jeg syntes jo den er flot og elegant. Men tager jeg en Vector eller en Radeon R7, og holder dem op ved siden af, kan man godt se at der er sparet på materialerne i forhold til de andre modeller fra OCZ. Det er dog ikke noget der afspejler den egentlige ydelse, så derfor er det heller ikke noget man burde blive generet over.

 

 

Her er lidt billeder af informationen om deres technologi, og hvad formålet er med denne type SSD. Det er ret tydeligt, at der er tale om en harddisk der er rettet mod de knap så krævende forbrugere, også alligevel ikke. Jeg ser det som et rigtig godt bud, på en SSD som kan bruges i mange sammenhænge. Og så er den billig, og ser ud til at klare sig ligeså godt som mange af de andre modeller, når det kommer til læse- og skrivehastigheder. Det er jo i virkeligheden disse hastigheder som langt de fleste kigger på, og ikke så meget IOPS, som kan have indflydelse på andre ting, end det man normalt vil bruge dem til.


Test & Resultat

Her er 5 punkter OCZ har valgt til denne SSD.

 • Up your productivity with the Trion 100 Series and enjoy faster boot ups, file transfers, and system responsiveness.
  Say goodbye to harddrive lag and get a state-of-the-art computing experience worthy of your time.
 • Performance Made Affordable
  Upgrading to an SSD can feel like you’ve purchased an entirely new system—not only because of the enhanced speed, but also the initial investment normally associated with the technology. Trion 100 SSDs balance price and performance so you have enough funds leftover for other upgrades.
 • World-class Quality and Reliability
  With 100% Toshiba technology built into every drive, each Trion 100 SSD is engineered for superior quality and reliability, keeping your data secure.
 • Better Battery Life
  The more power-efficient Trion 100 Series is optimized for lower energy consumption which translates into longer battery life to keep you up and running longer.
 • Serious Speed. Zero Tricks.
  Trion 100 offers plenty of real world performance for all your gaming and productivity applications. No fancy behind-the-scenes tricks, just pure storage performance.

Her vil jeg også lige gøre lidt opmærksom på OCZ' Shieldplus Warranty, du kan læse mere her.

Så er vi kommet til testen af denne nye SSD. Det er jo både en ny chip og Controller for os, så vi er meget spændte på at se hvad den kan levere, og specialt til de priser der er listet for denne Trion 100. Der er lovet en læsehastighed på 550 Mb/s og en skrivehastighed på 530 Mb/s, hvilket er ret imponerende af en 480 GB harddisk, der ligger i omegnen af 1450,- på det danske marked. Mon vi nu ser OCZ komme tilbage i konkurrencen?

SSD'en er testet på følgende setup:

Bundkort ASUS X79 Rampage IV Gene
Processor Intel I7 3960X
Grafikkort Nvidia GTX 780
Ram G.Skill TridendX @ 2400Mhz
System Disk OCZ Radeon R7 480GB
Strømforsyning Bequiet 1200W

ATTO Disk Benchmark

ATTO Disk Benchmark, tester en harddisks læse- og skrivehastigheder i MB/s.

ModelWriteRead
MX DS Turbo SATA III - 60GB488 MB/s555 MB/s
OCZ Vertex 3 MAX IOPS - 120GB524 MB/s557 MB/s
PNY XLR8 PRO - 120GB530 MB/s557 MB/s
OCZ Vector - 256GB535 MB/s557 MB/s
OCZ Vertex 3.20 - 240GB530 MB/s553 MB/s
Intel 520 Series - 240GB526 MB/s559 MB/s
OCZ Vector 150 - 120GB441 MB/s557 MB/s
Intel 730 - 240GB288 MB/s545 MB/s
Mach Xtreme Technology MXSSD2MSLD16G149 MB/s202 MB/s
SanDisk Extreme Pro - 240GB525 MB/s552 MB/s
Kingston HyperX 3K - 240GB534 MB/s556 MB/s
OCZ Radeon R7 - 240GB533 MB/s557 MB/s
OCZ Vector 180 - 480GB531 MB/s556 MB/s
OCZ RevoDrive 350 - 480GB1894 MB/s2054 MB/s
OCZ Trion 100 - 480GB542 MB/s569 MB/s

Her ses de tests jeg har kørt på den. Det er faktisk ret imponerende at den overskrider de hastigheder de selv har opgivet, og til den lave pris så er der virkelig et godt købt man gør her!

Anvil's Storage Utilities

Anvil's Storage Utilities, tester en harddisks I/O's. IOPS (Input/Output Operations Per Second, udtalt eye-OPS) er en fælles resultatmåling, som bruges til at benchmarke en computers lagringsenheder, såsom harddiske (HDD), solid state-drev (SSD) og storage area networks (SAN). Der bliver testet med en QD på 128.

På IOPS fronten er den også på den gode side. Den ligger så tæt på det der er lovet, at det med stor sikkerhed er noget på min computer, som er skyld i den afvigen der kan være.


Konklusion

Så er vi kommet til de endelige tanker om denne SSD. Da jeg først fik materiale og information om denne SSD tænkte jeg, det må være en af de SSD'er der er billige og dermed heller ikke yder, som de modeller vi kender (Samsung, Sandisk osv. Samt OCZ's egen Vector serie) Det skulle så vise sig at være en helt anden historie da jeg fik SSD'en hjem. Den lille budgetenhed gjorde det langt bedre end forventet, hvilket jo er meget positivt. Da det er en SSD, der er beregnet til opgradering af ældre computere, samt budgetgaming-computere osv., så er det jo også vigtigt at budgettet kan holdes. I skrivende stund, ser det ud til det kun er Kingston SSDnow og Kingston Fury, der kan hamle op med de lave priser, og de har slet ikke samme hastigheder som vi ser fra denne OCZ Trion 100. Er OCZ ved at komme efter det igen, og vil de nu begynde at indtage markedet igen efter Toshiba har overtaget skuden? Jeg er ihvertfald helt sikker på at denne SSD nok skal blive et hit. Med det sagt, så kan man også godt mærke på kassen, som hele herligheden er pakket ind i, at det er en budget SSD. Den er ikke så robust og tungt som de tidligere modeller (Vector og Radeon R7), men det er jo i virkeligheden heller ikke det der batter. Jeg ser hellere, at der bliver sparet på fysisk kabinet, end komponeneterne indeni. Testerne taler for sig selv! Og jeg kan kun sige - kanon arbejde OCZ / Toshiba, jeg glæder mig til at se mere fra OCZ i fremtiden. Vi runder af med et flot 10 tal for en SSD der slår alt andet i dens prisklasse.

plus

 • En god opgradering
  Der er jo ingen tvivl om, at en SSD er en af de bedste opgraderinger, du kan lave af en hvilken som helst computer. Og med de lavere priser, som vi begynder at se, er det jo en fornøjelse at kunne sige til sine venner og andre, at den gamle computer formentlig kan holde et par år mere med en simpel og enkel montering af en SSD.
 • Hurtigere end først antaget
  Jeg havde jo gjort mig mine tanker, og kigget lidt rundt på nettet, og da jeg fik info om at den skulle kunne læse med 550MB/s og skrive med 530MB/s, var min første tanke at det kunnw ikke passe. Jeg fik dog hurtigt bekræftet, at den leveree som lovet, og endda mere til, hvilket jo kun er et bonus oven i hatten.
 • Prisen kontra andre modeller på markedet
  Som jeg skriver i konklusionen, så er det, som jeg lige ser det, kun Kingston der kommer i nærheden med deres SSDnow og fury modeller, og de har ikke samme læse- og skrivehastigheder, og man får dermed ikke samme ydelse ud af deres modeller.
 • Let og lavt strømforbrug
  Da der bliver stillet mange krav til bærbare enheder anno 2015, er strømforbruget også en vigtig faktor, samt vægten på SSD'en. Her er deres nye TLC NAND's en god ting samt deres controller, dert kan holde forbruget helt nede på 4.8 watt under fuld load. Tager vi vægten, så er den helt nede på 48 gram, hvor en traditionel 500GB harddisk ligger på over 100 gram. Det lyder ikke af det vilde, men i en større sammenhæng gør alt jo en forskel.
 • Der kan læses og skrives en stor mængde data i levetiden
  Den daglige forbrugsguideline er på 110GB om dagen. Det er ikke tit man bruger så meget trafik på en SSD om dagen, ikke som normal bruger. Tager vi så totalforbrug af læse og skrive, så er vi oppe på hele 120TB, hvilket er ganske godt.
 • OCZ' Shieldplus Warranty
  Denne service sørger for du er dækket godt ind på dine SSD'er der kommer fra OCZ. Du kan læse mere om det inde på OCZ's hjemmeside, og se hvordan din model er forsikret.

minus

 • Der er intet negativt at rapportere

overallscore10

gold

 


Conclusion

We have reached my final thoughts about this SSD. When I first received material and information about the SSD, I thought, this must be one of those cheap SSDs, and therefor can’t perform as well as the models we know (Samsung, SanDisk etc. plus their own Vector series). This turned out to be a completely different scenario when I got the SSD. The little budget unite performed much better than expected, which of cause is very positive. As the SSD is made for upgrading older computers, and budget gaming computers, it’s very important that it stay within the budget. At the time of writing, it looks like only the Kingston SSDnow and the Kingston Fury can match to low prices, and these don’t even come close to the speeds as we see from this OCZ Trion 100. Is the OCZ coming after again, in will conquer the market yet again Toshiba took over the market? Well I’m fairly certain that this SSD will be a big hit. That being said, it’s very clear that it’s a budget SSD, when you look at the wrapping, in which you get your SSD. It’s not as hefty and heavy as previously models (Vector and Readon R7), but when it comes to is, that’s not what’s important. I would rather see them economize the physical case, than the components within. The tests speaks for themselves! And I can only say – great job OCZS/Toshiba, I’m looking forward to see more from OCZ in the future. Let’s round up with a 10 for a SSD which knocks out everything else within its price range.

plus

 

 

 • A good upgrade
  There is no doubt that a SSD is one of the best upgrades you can do on any kind of computer. And with the lower prices that we are beginning to see, it's a pleasure to be able to tell your friends and others, that the old computer probably will last a few more years with a simple and easy mounting of a SSD.
 • Faster than first assumed
  I did some thinking and surfed the internet, and when I got the info that is was supposed to read with 550MB/s and write with 530MB/s, my first thought was that this couldn't be true. However, I quickly got confirmed that it delivers as promised and even more, which is only a big bonus on that account.
 • The price contra other models on the market
  As I mention in my conclusion, from what I can see, only the Kingston gets remotely close with their SSDnow and Fury models, and they don't even have the same speed in read and write, and thereby you don't get the same performance.
 • Easy and low power consumption
  As there are quite a lot of demands to laptop unite anno 2015, the power consumption is a mayor factor, as is the weight on the SSD. That's where their TLC NANDs is a good things, plus their controller.This keeps the consumption all the way down to 4.8 watt on full load. If we look on the weight it's way down to 48 grams, where as the traditional 500GB harddrive is ovewr 100 grams. It may not sound as much, but in the bigger picture, everything makes a difference.
 • Large amount of read and write data in its lifetime
  The daily consumption guideline is on 110GB a day. It's not often you use that amount of trafic on a SSD a day, not as a normal user anyway. If we look at the total consumption of read and write, we are looking at 120TB, which is quite good.
 • OCZs Shieldsplus Warrantye
  This serivce makes sure you're covered when it comes to your SSDs from OCZ. Read more on their homepage, and see how to ensure your model. 

minus

 • Nothing negative to repport.

overallscore10

gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 86 gange
Log ind for at skrive en kommentar.

Relaterede artikler

 • Billigere og større SSD'er med nye chips

  Intel og Toshiba har netop lanceret nye NAND-hukommelseschips, som er i flere lag. Dette skal efter sigende sænke priserne på flash-hukommelse, samt give mulighed for større lager-kapacitet.

 • OCZ Vector 180 480GB - OCZ´s nyeste skud på stammen

  Vi har været så heldige, at OCZ har sendt en af disse super stabile og ikke mindst hurtige SSD diske. Deres Vector 180 Kommer med deres OCZ ShieldPlus garanti, hvilket hvis ikke kan fås bedre.

  vector 180test

 • Sådan bygger du din egen computer - Trin for trin guide

  Mange tænker, hvorfor ikke bare købe en færdig samlet computer, fremfor at bygge en selv? Det er i hvert fald et spørgsmål vi ofte støder på. Så i dag vil jeg guide dig gennem alle de nødvendige skridt, så Du kan lære at bygge en computer selv, samt spare en hel del penge, og få flere kræfter!

Om ElektronikTest

Vores mission er, at skabe en solid og god side, som tester alt inden for elektronik verdenen, samt et stort forum, hvor alt kan diskuteres. Der vil være hjælp til det vi kan hjælpe med.

facebook twitter youtube linkedin googleplus