Mandag, 30 marts 2015 10:25

Freecom MOBILE DRIVE Mg SSD - Ekstern HDD med magnesium cover

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi skal i dag se på denne eksterne harddisk fra Freecom. Der er her smidt en hurtig SSD i et fint magnesium cover, dette gør at harddisken er super let, men også super hurtig, og det hele kommer i et rigtig lækkert etui.

freecom mobile drive mgssd

freecom logo

Siden 1989 har Freecom stået for at skabe innovative og professionelle digitale løsninger. Alle Freecom produkter er designet, udviklet og certificeret i Tyskland i henhold til de højeste kvalitetsstandarder, for at sikre kundetilfredshed. Vores in-house tekniske udviklingsproces og brug af de højeste kvalitets komponenter og tyske inspektions standarder sikrer høj kvalitet og pålidelighed. For at imødekomme de høje forventninger til de professionelle brugere, bliver alle Freecom produkter leveret med omfattende garanti og ubegrænset gratis helpdesk support. Freecom har en tyve-årig historie i at udvikle og markedsføre høj kvalitet, innovative storage løsninger, der opfylder forbrugernes behov, professionelle brugere og mindre virksomheder.


Specifikationer

CAPACITY 128GB (USB 3.0), 256GB (USB 3.0), 256GB (Thunderbolt™ & USB 3.0)
INTERFACE USB 3.0, Thunderbolt™ & USB 3.0 (Thunderbolt™ & USB 3.0 model only), can also be connected to USB 2.0**
DRIVE TYPE 2.5” (6.35 cm) SSD SATA, low noise, low power consumption.
DATA TRANSFER SPEED SPECIFICATION max.10Gbit/s (Thunderbolt™), max. 5Gbit/s (USB 3.0), max. 480Mbit/s (USB 2.0), theoretical maximum data transfer speeds*
POWER REQUIREMENTS power via USB port, no power adapter required
MTBF 1.500.000 h
ENCLOSURE Magnesium
DIMENSIONS 12 x 8.1 x 1 cm (USB 3.0) / 12.9 x 8.1 x 1.5 cm (Thunderbolt™ & USB 3.0)
WEIGHT 132 g (USB 3.0) / 175 g (Thunderbolt™ & USB 3.0)
OPERATING TEMPERATURE 10° C / 35° C, Storage temperature: -20° C / 70° C
MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS Windows / Mac, 512MB RAM or higher, available USB port, Mac OS X v10.6 or higher
This drive is Mac HFS+ formatted. For use on Windows computers the drive needs to be reformatted (formatting software tool included).
The actual speed depends on the file size and computer performance and OS.
When connected to USB 2.0, the data transfer speed will be according to USB 2.0 specification.
PACKAGE INCLUDES Freecom Mobile Drive Mg SSD
USB 3.0 connection cable
Thunderbolt™ connection cable (Thunderbolt™ model only)
Quick Install Guide
Free unlimited helpdesk support
Two years manufacturer’s warranty

Design & Features

freecom mobile mgssd 0freecom mobile mgssd 5

På det første billede ser vi kassen som denne eksterne harddisk kommer i, en lille fin kasse uden alt for meget ballade. Der er noget info omkring selve harddiske, feks at der sidder en 2,5" SSD disk i den for at få maks ydelse. At den har et magnesiums cover og er med Thunderbolt og usb 3,0. I følge kassen skulle de 256GB give plads til 50000 MP3 filer, 165.000 JPEG billeder, 55 DVD film eller 250 film (Xvid,Divx) Men dette er selvfølge alt efter størrelse på den pågældende filer. De har selv defineret hvad de filer de har regnet ud fra er. (1 MP3 fil 5MB, 1 JPEG billede 1,5MB, 1 DVD film 4,5GB og 1 film i Xvid eller Divx 1GB)

Kigger vi på billede 2 har jeg pakket det hele ud så vi rigtig kan se hvad der er med i denne kasse.

 • Hurtig installations guide
 • Garanti kort
 • USB 3.0 kabel
 • THUNDERBOLT kabel
 • Sort etui

freecom mobile mgssd 1freecom mobile mgssd 2

freecom mobile mgssd 3

Det første man ser på når man åbner kassen er dette fine etui, som virkelig føles rigtig lækkert og solidt. Det er et hardcase etui med en blød og lækker overflade føles faktisk lidt gummi agtig uden at være det. På fronten af etuiet har de placeret FREECOM logoet nede i hjørnet, udover det er der intet på etuiet overhovedet, meget stilrent og anonymt. Når man åbner etuiet ser man straks magnesiums coveret på selve harddisken. Så kan man selvfølgelig tage harddisken ud og den ligger i et filt belagt plastik for at gøre det rigtig lækkert at se på, plus at det gør at harddisken ligger rigtig solidt deri. Under harddisken er der et lille hul, hvor de har lagt de 2 kabler, altså THUNDERBOLT og USB 3,0 kablet, der er dog ikke meget plads til dem, der kunne godt være lidt mere plads, de skal ligge meget præcist før der er plads til dem, ligger de lidt forkert kan etuiet ikke lukke rigtigt.

freecom mobile mgssd 6

Her har jeg taget harddisken ud og lagt den så vi kan se lidt på tilslutningerne på harddisken. Selvom der kun er tale om 2 skal det selvfølgelig stadigvæk med. Det er ikke en ridse i etuiet det hvide man kan se på billedet det er et går jeg ikke har fået fjernet. Længst til venstre er THUNDERBOLT indgangen og til højre for den er USB 3,0 indgangen. Udover de 2 stik er der en lille diode der lyser for at vise aktiviteten på harddisken.

freecom mobile mgssd 7

Her har jeg vendt harddisken på hovedet, så vi kan se de gummi fødder der er at finde på haddisken. De gør at den står rigtig solidt på bordet, uden at den kører rundt, hvis du kommer til at skubbe til bord, eller hvad du har harddisken til at ligge på. I bunden af er der laser skåret teksten German technology, made in China. WWW.FREECOM.COM, plus lidt mærkninger som feks CE. Udover disse ting er der kun et lille FREECOM logo i fronten, ellers er den bare helt stilren og solidt bygget. Super let og robust. Jeg var lidt i tvivl om det virkelig var magnesium den var lavet i, da den er så let så det kunne lige så nemt være plastik, men den er god nok, det er magnesium.


Test & Resultat

Jeg har testet denne som vi normal tester harddiske , og det er med ATTO, for at kunne se hvad denne kunne præstere. Jeg var lidt spændt på at se hvad denne kunne levere af tal, og blev lidt overrasket. Jeg testede den både i USB 2.0 og USB 3.0. Det var dog ikke meningen at teste den i USB 2.0, da det ville være meget misvisende på hvad den egentlig kan, men jeg satte den i en USB 2.0 ved en fejl. Så skyndte mig at skifte rundt til USB 3.0, og så skete der virkelig noget.

ModelWriteRead
MX-ES SLC - USB 3.0 - 16GB148,00163,00
PNY Attaché 3.0 - USB 3.0 - 32GB23,0093,00
Sharkoon Flexi-Drive GO - USB 3.0 - 16GB20,0091,00
Icy Box USB Sticks - USB 2.0 - 8GB20,005,00
Blå Twister - USB 2.0 - 4GB5,0014,00
Grøn Mand - USB 2.0 - 2GB5,0012,00
PNY Transformer Attaché USB 2.0 - 16GB6,0027,00
MX Technology MX-LX USB 3.0 - 32GB52,00216,00
SanDisk Extreme USB 3.0 - 64GB189,00214,00
Corsair Voyager GTX 128GB366,00463,00
 

Som i kan se i skemaet præstere denne harddisk fortrinligt 403MB/s i write og 457MB/s i read, hvilket man kun kan sige er ganske fornuftigt på USB 3.0. Jeg har desværre ikke mulighed for at teste denne med THUNDERBOLT.


Konklusion

Jeg har brugt denne harddisk til at flytte lidt data rundt mellem mine computere, bare for at teste den af. Og som man kan se på grafen, præstere den ganske fortrinligt. Jeg har desværre ikke mulighed for at teste THUNDERBOLT, men det skulle give endnu højere tal. Den er lavet i rigtig lækre materialer, og føles som om den er rigtig solid. Den er nem at have med, da den intet vejer, også selvom at etuiet selvfølgelig fylder lidt mere. Man kan selvfølgelig også nemt tage den med, uden etuiet. Etuiet er super lækkert, dog synes jeg at der skulle være lidt mere plads under harddisken, til opbevaring af kablerne. Hvis man bruger denne harddisk på en Windows PC, skal man lige formatere harddisk inden den kommer frem som den skal, da denne er rettet meget mod MAC brugere, og er derfor fra fabrikken, gjort klar til MAC styresystemet.

plus

 • Design
  Den er meget stilren, og hvis man er MAC bruger, vil den passe rigtig godt ind, da det er samme farver osv.
 • Ydelse
  Den præstere super godt, som man kan se i grafen.
 • Lækre materialer
  Det at den er udført i magnesium, gør at den føles lidt ekstra eksklusiv.
 • Solidt etui
  Etuiet er lavet rigtig godt, og harddisken ligger godt og blødt.
 • SSD disk
  Super lækkert med en SSD disk, som et ekstern drev.
 • Pris
  I forhold til at en almindelig SSD disk i denne kapacitet koster cirka 800kr, så er dette ikke voldsomt.

minus

 • Plads til kablerne
  Jeg mangler en smule plads under harddisken, til opbevaring af kablerne.

overallscore9

silver

 


 

I have used this hard drive to move some data around, between my computers, just to test it a bit. And as you can see on the graph, the performance is quite excellent. Unfortunately, I have not the opportunity to test it through THUNDERBOLT, but it should give even higher speeds. It is made of very attractive materials, and feels as if it is really solid. It is easy to carry as it weighs nothing, even though the case, of course takes up a little more. Of course you can easily take it with you, without the case. The case is super delicious, but I think that there should be a little more space underneath the hard drive, for storing the cables. If you're going to use this hard drive with a Windows PC, you have to format the hard drive before it appears, since this is addressed to MAC users, and therefore from the factory, it is prepared for the MAC operating system.

plus

 

 

 • The design
  It is very stylish, and if you are a MAC user, it will fit very well with it, since it's the same color and so on.
 • The performance
  It performs well, as you can see on the graph.
 • Delicious materials
  The fact, that it is made of magnesium, makes it feel a little extra exclusive.
 • Solid case
  The case is made really well, and the hard drive is secured good, and softly.
 • SSD drive
  Super delicious with an SSD drive, as an external drive.
 • The price
  Compared to a conventional SSD in this capacity costs about 800kr, this is not tremendously.

minus

 • Space for the cables
  I need a bit of space underneath the hard drive, for storing the cables.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1090 gange
Log ind for at skrive en kommentar.