Lørdag, 06 december 2014 22:00

Opgrader din bærbar og forlæng dens levetid

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Man behøver ikke at smide sin gamle bærbar ud, bare fordi man føler den er blevet lidt langsom.

asus k55vd laptop

Denne guide er taget med udgangs punkt i en ASUS K55VD

En nem og hurtig måde at opgrader sin gamle bærbar på, er ved at skifte sin HDD ud med en SSD, kræver selvfølgelig man ikke i forvejen har en i. Ulempen ved dette er dog at det hurtig kan blive dyrt, hvis man har bruge for meget lagringsplads, og ikke gider at have en ekstern-harddisk med hver gang.

Her er en lille guide til hvordan man kan opgrader sin computer med en SSD og erstatte det optiske-drev med en HDD. Bærbaren der er brugt til denne guide er en ASUS K55VD som er godt 2½ år gammel.

Første punkt er selvfølgelig at tage strømmen fra og afmontere batteriet. Der efter kan man udskifte den primær HDD men en SSD, der er selvfølgelig ikke alle pc'er der er lige nemme at skille ad, men her kan YouTube virkelig komme til gavn, da man med stor sikkerhed kan finde en guide til dette her. Dette er ikke en kompliceret opgave, men det er dog en god idé at ligge skruerne i sådan en orden, så man er sikker på den enkle skrues placering.

asus k55vd primaer s asus k55vd ssd s

Når den primær HDD er skiftede ud men en SSD afmontere man det optiske-drevet, som regel sider den kun fast med en skrue, men igen brug YouTube hvis man er i tvivl. Man tager sin HDD-Caddy, som er en ramme i samme dimissioner som ens optiske-drev. HDD som man har afmonteret, monteres nu i caddy'en og fronten fra det optiske-drev, her skal man til gengæld være lidt forsigtig, da man nemt kan kom til at knække nogle af de små plastik pinde. I dette tilfælde skulle monteringsbeslaget, til skrugen, også afmonteres fra det optiske-drev og over på caddy'en.

asus k55vd caddy hdd s

Efter disse to simple moderniseringer blev der kigget nærmere på hvor mange ram computeren kunne understøtte, ASUS har godt nok skrevet at denne model kun understøtter 8 Gb, men efter lidt research på nettede af det chip-sæt der er monteret, blev BIOS'en opdatering og kunne derefter understøtte 16 Gb af 2x8Gb moduler.

asus k55vd ram s

Det er selvfølgelig en god idé at teste det inden evt. ved at låne fra en god ven inden man bare lige køber nye ram moduler.

Man kan virkelig mærke forskellen, efter denne modifikation. Den markante opstart hastigheden og hele systemet der køre mere stabilt. Prisen for denne opdatering endte i små 2000 kr. syntes selv det er en billig alternativ, frem for at skulle til at købe en ny bærbar.

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 1168 gange
Log ind for at skrive en kommentar.