Fredag, 23 oktober 2015 07:00

Logitech G920 - Det nyeste rat og pedalsæt fra Logitech til Xbox One og PC

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Vi skal i dag kigge på det nye Logitech G920, deres nye rat og pedalsæt, som passer til Xbox One og PC. Der er udkommet 2 udgaver, en G920 og G29, G29 passer så til Ps3, Ps4 og PC. På den måde har de dækket sig ind med, at de dækker alle nyere platforme.

logitech g920

logitech nyt logo

Logitech designer computertilbehør med vægt på innovation og kvalitet, så brugerne får en bedre oplevelse i den digitale verden. Vi begyndte med mus i 1981. Dengang var mus en ny og mere intuitiv måde at interagere med computeren på. Vi blev verdens førende producent af computermus og har siden fornyet musen en halv snes gange, så den svarer til de nye behov der er opstået i takt med udviklingen af den personlige og siden den bærbare computer. Siden begyndelsen har vi udvidet repertoiret af computertilbehør med en lang række ting der udgør 'den sidste centimeter' mellem brugeren og computeren, spillekonsollen, hjemmebiografen eller det digitale musikanlæg. Logitech's produkter sælges i stort set hele verden, og vores ledende position mht. innovation omfatter en lang række tilbehør, både med og uden ledning. Hovedvægten ligger på udstyr som bruges til navigation, spil, internetkommunikation og til at kontrollere musik i digitalformat og hjemmebiografen.


Specifikationer

DELNUMMER
941,00
GARANTIOPLYSNINGER
2 års begrænset hardwaregaranti
SYSTEMKRAV
Xbox One™
USB-port med egen strømforsyning
ELLER
Windows® 8.1, Windows 8 eller Windows 7
USB-port med egen strømforsyning
Internetforbindelse og 150 MB ledig plads på harddisken (til valgfri overførsel af software)
Spil der understøtter Logitech®-rat med force-feedback
KASSENS INDHOLD
Rat
Pedaler
Strømadapter
Brugervejledning
FYSISKE SPECIFIKATIONER
Rat:
Højde: 270 mm (10,63 in)
Bredde: 260 mm (10,24 in)
Dybde: 278 mm (10,94")
Vægt uden ledninger: 2,25 kg (4,96 lb)
Pedaler:
Højde: 167 mm (6,57 in)
Bredde: 428,5 mm (16,87 in)
Dybde: 311 mm (12,24 in)
Vægt uden ledninger: 3,1 kg (6,83 lb)
TEKNISKE SPECIFIKATIONER
Understøttelse af software (ved lancering): Logitech Gaming Software
Tilslutningstype: USB
USB VID_PID: 046D_C262
USB-protokol: USB 2.0
USB-hastighed: fuld hastighed
Rat
Drejning: 900 grader fra det ene yderpunkt til det andet
Styringssensor med hall-effect
To motorer som producerer force-feedback
Beskyttelse mod overophedning
Pedaler
Ikke-lineær bremsepedal
Patenteret system til sikring af pedalenheden på gulvtæpper
Skridsikker hælstøtte

Kalibrerer selv

Materialer
Hjuleger: anodiseret aluminium
Rattets overflade: Håndsyet læder
Rataksel: Stål
Omskiftere: Børstet rustfrit stål
Monteringsspænder: Nylon med glasfyld
Pedalramme og arme: Koldrullet stål
Pedaler: Børstet rustfrit stål
Stempelmanchetter: Delkrystaliseret termoplast (POM)

Video


Design & Features

logitech g920 10

Først og fremmest har vi lige et billede af de ting der er i kassen, som ikke er er selve rattet og pedalsættet. Ikke så meget at sige om det, udover at man selvfølgelig får alt med i kassen for at være kørende.

Pakkens indhold:

 • Rat
 • Pedaler
 • Brugsanvisning
 • Strømforsyning
 • Strømledning

logitech g920 0logitech g920 1logitech g920 2

Vi starter lige med at kig på pedalerne til dette sæt. Selve basen er lavet i plastik, med en matsort overflade, og der hvor dine fødder placeres for at bruge pedalerne, er der lavet en fin rillet overflade, så dine fødder ikke glider rundt mens du bruger pedalerne. Selve pedalerne er lavet i aluminium, som giver en rigtig god effekt, og gør at dette sæt ser ret så eksklusivt ud. Kigger man efter på pedalerne, er der nogle sorte dutter, som er lavet i plastik. Disse kunne efter min mening godt have været lavet i en form for gummi, både for at ligne sportspedaler bedre, men også for at dine fødder står bedre fast på pedalerne. På basen mellem området hvor dine hæle placeres, og selve pedalerne, har de lige sneget et lille Logitech G logo ind, og jeg syntes egentlig det ser fint ud. Jeg har intet imod lidt reklame, bare de ikke overpynter tingene helt vildt, og det syntes jeg ikke at Logitech er slemme til.
På billede nr. 1 kan man også se stikket, som skal føres op til ratkonsollen, for at sætte enhederne sammen, men det vender vi tilbage til lidt senere. På billede nr. 2 ser vi pedalerne fra siden af, for at vise, at de ikke sidder på en lige række, og det er faktisk på samme måde pedalerne sidder i almindelige biler også, så det syntes jeg er ret fedt, at de har lavet det sådan her også. Dette var også tilfældet på de gamle udgaver G25 og G27. Fjedrene der sidder i dette sæt, er lidt anderledes end fjedrene der blev brugt på G27 sættet, dette føles mere som i en almindelig bil. På billede nr. 3 ser vi bunden af pedalsættet, her ser vi 8 stk. gummifødder, så pedalerne ikke glider hvis du sidder på et trægulv. I toppen er der også et sæt pigge du kan slå ned, hvis du sidder på et gulvtæppe. Jeg har erfaret, at på de lidt billigere sæt fra andre producenter, glider pedalerne rundt, medmindre man bruger skridsikre måtter underneden. På dette sæt er der også mulighed for at sætte dem på et såkaldt 'play seat', med de 6 skruehuller der er i bunden. I det hele taget bliver man ret godt dækket ind her, syntes jeg.

logitech g920 6logitech g920 4logitech g920 5

Så skal vi kigge på selve ratenheden, på første billede ser vi rattet fra fronten af, dette er ikke en side man vil se en hel del på, men jeg ville dog alligevel lige vise den frem. Kigger man lidt efter, så har fronten lidt en forende a la en bil, med kølergitter og lygter, og generel form fra fronten, med højere midte fra kølerhjelmen. På siderne ser vi 2 skruer, som bruges til, at skrue rattet fast på eksempelvis et bord, trykker man let ned på dem, kan man få dem til at blive nede, ved at dreje dem samtidig. På billedet er skruen til venstre nede, og den til højre er oppe, hvor man har nem mulighed for at skrue enheden fast. Kigger vi lige bag på rattet, ser man tydeligt de 2 gearskiftere, som også er udformet i aluminium.
På andet billede, ser vi bunden af selve ratenheden, hvor vi har tilslutningerne til pedalerne, samt gearvælgerenheden, hvis man har erhvervet sig den. Den får man jo desværre ikke med som standard på de nye sæt G29 og G920. Men til venstre tilsluttes gearvælgerenheden, og til højre tilsluttes pedalerne og strømmen, og stikkene er lavet, så man ikke kan tage fejl af disse. Der sidder et lille advarselsskilt med, at man ikke skal have arm eller fingre på, eller igennem rattet, når det tilsluttes. Det er grundet at, når man sætter USB-kablet til PC'en, så kører rattet hele vejen mod venstre, og bagefter helt mod højre, og til sidst centrerer det sig igen, dette er for centrere rattet hver gang. Vi ser også de 2 "arme", som de 2 skruer vi så i toppen skal justeres på, dette er dem som skal gribe om bordet for at sætte det fast, og det er vigtig, at du får rattet sat fornuftigt fast, for at få det maksimale ud af rattet.
På tredje billede ser vi tydeligt de 4 kabelgange, som er lavet, for at ledningerne ikke kommer i klemme mellem bord og ratenheden. Vi kan også se de huller, som skal bruges, hvis man vil montere dette rat på et eventuelt 'play seat'.

logitech g920 7logitech g920 8logitech g920 9

Så kom vi endelig til selve rattet. Jeg snakkede om, i unboxing videoen, at der var kommet nye forcefeedback motorer i rattet kontra G27, dette er ikke tilfældet, det er samme motorer der er benyttet. Da dette er udgaven, som passer til Xbox One, så er det selvfølgelig Xbox layout der er brugt. Med D-pad til venstre og X-Y-B-A til højre, det hele er selvfølgelig samlet, så der er nem adgang til det hele, når man sidder med rattet. Hvis man kigger på Xbox One controllermidten af dette rat, vil man nemt kunne se lighederne, og dette er selvfølgelig også meningen. Selve rattet skulle være støbt en smule anderledes end den forrige udgave G27, men selve læderet er det samme. Det føles stadig meget eksklusivt med et læderrat, som er syet ligesom var det til en almindelig bil. Selve midten af rammen er lavet i aluminium, igen for at have den eksklusive følelse, og jeg syntes det er lykkedes ret godt for dem. I midten af rattet er der selvfølgelig placeret i Logitech G logo, man kan vel ikke benægte, at det hører sig hjemme, at det skal være placeret der. Kigger man igennem rattet, ser vi igen de 2 gearskiftere, som også er lavet i aluminium, og de er mærket med LB og RB. De 2 gearvælgere følger selvfølgelig med rattet rundt, så de altid er nemme at nå.


Test & Resultat


Konklusion

Så kom vi langt om længe til den samlede konklusion af dette produkt. Jeg har været super tilfreds med, hvordan dette rat og pedalsæt har artet sig, imens jeg har brugt det. Jeg har, som man kunne se i testvideoen, brugt sættet i Project Cars, som understøtter rattet fuldt ud. Jeg har prøvet forgængeren til dette (g27) og selve følelsen er lidt den samme, dog syntes jeg, at den nye G920 rasler lidt mindre, når force feedbacken arbejder på sit maksimum. G27 kunne godt rasle/larme lidt, når den rigtig skulle arbejde, og selvfølgelig kan man stadig høre det, men det er på en anden måde, og det markant mindre, efter min mening. Selve rattet føles lidt anderledes at holde ved, og det er positivt syntes jeg, selve støbeformen er en anden, og den har en lidt mere race-følelse over sig efter min mening, dog er det ikke noget man sådan lige lægger mærke til, hvis man bare lige hurtigt kigger på dem. Selve rattet kan dreje 900 grader, hvilket gør, at man kan justere hvor følsomt rattet skal være (i selve spillene), så det passer perfekt til din spillestil, nogen vil gerne, at der skal drejes rigtig meget, og andre mener at de skal være super følsomme. Alu-ringen der sidder på rattet, gør det super nemt at finde hvor meget, eller hvor lidt, man har drejet rattet, dette ses også på mange racer rat, som bruges til blandt andet drifting. Rattet sættes nemt og hurtigt fast på bordet med de 2 gribearme, som går ned fra bunden af ratkonsollen, og det at man kan skjule de 2 justeringsskruer i toppen er lækkert. Selve layoutet af knapper og D-padden, som er taget fra Xbox One, kan jeg godt lide, tingene sidder nemt og intuitivt, så det er nemt at finde rundt i, og også uden at det ser dumt ud.
Overall syntes jeg faktisk det er et super lækkert rat at se på, det er ikke for overpyntet, men heller ikke bare helt råt. Læderlooket giver en super god følelse at holde om, og syninger er lavet pæne, så det ser godt ud. Når man skal skifte gear, skal man have fat i de 2 Aluminiums gearskiftere som gemmer sig bag ved rattet, og for at være helt ærlig, så føles de rigtig lækre at skifte gear på, meget lig den sidste sportsvogn jeg sidst kørte med lignende gear i. Pedalerne har fået en lille opdatering fra den forrige udgave, der er kommet nogle nye fjedre i, som giver en mere ægte følelse, bremsepedalen bliver hårdere jo mere den presses ned, det virker meget mere rigtig end på den forrige udgave. Selve pedalerne er lavet i Aluminium, som alle andre detaljer på dette sæt, og det ser altså bare super lækkert ud. Dog er de sorte knopper på pedalerne lavet i hårdt plast, dette syntes jeg er lidt synd, nu når man har gjort så meget for at det bliver rigtig, de skulle have taget lidt gummi i stedet for. I bunden af pedalsættet er der fødder, som gør at det står fint fast på trægulve, uden at glide rundt, plus at hvis man sidder på et gulvtæppe er der en række pigge man kan slå ned, så står den også fint fast der. Kigger man i bunden af både ratkonsol og pedalsættet, ser man skruehuller, disse er så man har mulighed for at sætte det hele fast i et 'play seat', og skulle efter sigende passe i langt i fleste.
Når man kigger på alt dette, giver det et super godt sæt efter min mening, men man kan måske sige, at man betaler også for det, jeg syntes prisen er lige rigelig høj, også taget i betragtning af, at hvis man vil have den eksterne gearvælger, så skal man lige smide lidt flere penge. Umiddelbart kan jeg ikke rigtig retfærdiggøre den høje pris, som sættet stod til da det kom på markedet, kontra G27, da der ikke er super mange forbedringer, plus at man får den eksterne gearvælger med til G27 sættet. Dog er det faldet siden, til en mere overkommelig pris. Softwaren er det almindelige Logitech Gaming Software, som vi kender og har arbejdet med i gennem en del år efterhånden, og det er lige så nemt som at sætte en mus eller tastatur op.

plus

 • Super lækkert design
  Alt ser bare super lækkert ud, og har et rigtig race-agtig look.
 • Gode materialer
  Materialerne der er brugt, ser ud til at være valgt med omtanke, og haft med i tankerne at det skal føles og se ud som fra en racerbil.
 • God og kraftig Force Feedback
  Selvom det er de samme Force Feedback motorer som er brugt i det gamle G27, føles de altså ikke helt ens, de larmer mindre.
 • Føles mere præcis i styringen kontra G27
  Sidst jeg havde fat i G27 var der en smule (slør), hvor der ikke skete en helt masse når man drejede, men dette er betydeligt mindre på denne. Så derfor føles det meget mere præcis.
 • Nem og enkel at bruge og sætte op
  Alt sættes nemt og hurtigt op, og passer på langt de fleste 'play seats'.

minus

 • Indkøbsprisen
  Prisen på den da det først kom på markedet var det meget høj i mine øjne, kontra hvad du fik af forbedringer, frem for forgængeren G27.
 • Passer ikke til alle platforme
  G920 passer kun til PC og Xbox One. For at kunne spille på både PS4 og Xbox One, skal man investere 2 gange, nemlig både G29 og G920 sættene.
 • Den eksterne gearvælger skal købes separat
  Man skal ud og investere lidt ekstra for at købe den eksterne gearvælger, da den ikke følger med som den gjorde i G27 sættet.

overallscore9

silver

 


 

Conclusion

At last we reached the overall conclusion of this product. I've been really happy with how this steering wheel and pedal set has worked out, while I used it. I have, as you could see in the test video, used the kit in Project Cars that supports the wheel fully. I have tried a former version of this (g27) and the feeling is a somehow the same, however, I felt that the new G920 rattles a little less when force feedback works at its maximum. G27 could rattle/be a bit noisy when it really had to work, and of course you can still hear it, but it's in a different way, and it significantly less, in my opinion. The steering wheel has a bit of a different feeling, and this is positive, I think, the mold itself is another, and it has a little more race-feeling about it, in my opinion, yet it is not something anyone would notice if you just quickly looked at them. The steering wheel can rotate 900 degrees, which means that you can adjust the sensitivity of the wheel (in the games), so it fits in your style of play, some would like it to be rotated a lot, and others believe that it must be super sensitive. The aluminum ring that sits on the steering wheel, making it super easy to find out how much, or how little, you have turned the steering wheel, this is also seen in many races steering wheels, which is used among other things in drifting. The steering wheel is mounted quickly and easily to the table with the two gripper arms which goes down from the bottom of the steering wheel console, and the fact that you can hide the two adjustment screws at the top is great. The layout of the buttons and the D-pad, which is taken from the Xbox One, is a thing I like, it’s placed easy and intuitive, making it easy to navigate, and also looks good.
Overall I think it's a super nice steering wheel to look at, it's not too much, but not too little. The leather look gives a super good feeling to it, and the stitching are neatly made, so it looks good. When you have to shift gear, you have to get a hold of the two aluminum shifters hiding behind the steering wheel, and to be honest, they feel really smoot, very similar to the last sports car I last drove with similar gear in. The pedals have been going through a bit of an update from the previous version, there are some new springs, which gives a more genuine feeling, the brake pedal becomes harder the more pressure is given, it seems much more real than the previous edition. The pedals are made of aluminum, as all other details on this set, and it looks super great. However, the black knobs on the pedals made of hard plastic, this seemed to me as a bit of a shame, now they have done so much for it to be real, they should have used a bit of rubber instead. In the bottom of the pedal set there are some feet, which means that it is well fixed on wooden floors without sliding around, plus if you sit on a carpet, there are a number of spikes to pull out, so it’s placed firmly here as well. If you look at the bottom of both the steering wheel console and pedal set, you see screw holes, these are so you are able to put it in a 'play seat', and is said to fit in most.
Looking at all this, you have a super set, in my opinion, but you might say that you really paid for it, I think it is just too high a cost, also considering the fact that if you want the external gear selector, you have to put in a little more money. However I can not really justify the high price, since it came on the market, versus G27, as there is not very many improvements, plus you get the external selector with the G27 set. However, it the price has gone down since, at a more affordable price. Software is the general Logitech Gaming Software as we know and have worked with through a number of years now, and it's as easy as setting up a mouse or keyboard.

plus

 

 

 • Super cool design
  Everything is just super nice, and have a real race-like look.
 • Good materials
  The materials that are used, seems to be chosen with care, and had in mind that it should feel and look like from a racing car.
 • Good and powerful Force Feedback
  Although it is the same Force Feedback motors that are used in the old G27, it feels a bit different, they are less noisy.
 • The steering feels more precise versus the G27
  Last I had my hands on a G27 it had a bit of backlash, where not a whole lot happened when you turned, but this is significantly less in this. So it feels much more precise.
 • Easy to use and set up
  Everything is easily and quickly set up, and fits on most play seats.

minus

 • The purchase
  The price of it when it first came on the market was very high in my opinion, versus what improvements you got since the G27.
 • Not for all platforms
  G920 is only suitable for PC and Xbox One. In order to play on both the PS4 and Xbox One, you have to invest twice, both G29 and G920 sets.
 • The external gear selector must be purchased separately
  You need to go out and spend a little extra to buy the external gear selector, as it does not follow, as it did in the G27 set.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1702 gange
Log ind for at skrive en kommentar.