Fredag, 22 marts 2013 07:05

Metz Mecablitz 52 AF-1 Digital

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Skal du bruge en lækker ekstern blitz til dit DSLR kamera? Så kig med når vi tester den flotte og avancerede Mecablitz 52 AF-1 digital fra Metz.

metzblitztouch

Det er den første blitz jeg har set med touch skærm, så det bliver spændende og se hvad den kan tilbyde og hvor nem den er at navigere rundt i.


Metz har udviklet og produceret deres produkter i Tyskland i mere end 70 år, hvilket gør dem til en af de længst etablerede forbrugerelektronik selskaber i Tyskland. Metz går op i af deres produkter udstråler kvalitet, helt ned til de mindste detaljer. De er desuden en af de mest innovative producenter på markedet, og udvikler udelukkende produkter af allerbedste kvalitet.

metz logo
Ved at kombinere erfaring og innovation, kan Metz tilbyde deres kunder de mest avancerede produkter indenfor hardware, software og service. Metz produkter er udstyret med den moderne teknologi og du vil ikke finde nogen overflødige og tekniske gadgets på nogen af Metz' produkter.


 

Flash output  High max. guide number 52 (meters), High max. guide number 170 (feet) for ISO 100/21° and 105 mm 
Basic configuration Vertical (+90°) and horizontal (300°) swivel reflector
Illuminated touchscreen display with automatic swivel function (90°)
Simple operating concept
Motorised zoom for 24–105 mm illumination
Spot zoom mode
Integrated wide-angle diff user for 12 mm illumination
Flip-out reflector card
Modelling light (permanent light to check shadow)
Integrated autofocus flash metering
Flash readiness indicator and correct exposure display on unit and on camera (subject to camera)
LCD flash range display
Automatic unit shut-off
Metal base* with quick lock

Excludes Sony model

Standard flash modes TTL flash mode (digital only)
Manual flash mode with 22 partial lighting levels
Servo flash mode with learning function
HSS – high speed synchronisation
1st and 2nd shutter curtain synchronisation
Manual flash exposure correction for TTL flash mode
Automatic fill-in flash
Camera-specific system flash modes Canon version
 • E-TTL- / E-TTL-II flash mode
 • E-TTL remote mode**

Nikon version

 • i-TTL / D-TTL / 3D flash mode
 • i-TTL remote mode**

Olympus / Panasonic / Leica version

 • Micro four thirds TTL flash mode
 • Micro four thirds / four thirds TTL remote mode (only

Olympus, slave mode)

Pentax version

 • P-TTL flash mode
 • P-TTL remote mode

Sony version

 • ADI flash mode
 • ADI remote mode

**Master and slave mode

Ready for the future Firmware update via integrated USB socket
Power supply 4 x AA alkaline-magnesium or lithium batteries
4 × AA NiMH rechargeable batteries
Included as standard Belt pouch
Slave stand

 


thumb0

Her har vi så dette flotte stykke udstyr. Den er lavet i stærkt plastik som giver den en utrolig lækker overflade og en god følelse når man står med den i hånden. Det er den første blitz med touch display og derfor skiller den sig meget ud fra de andre, der er at finde på markedet.

thumb2

Pakkens indhold:

 • Metz Mecablitz 52 AF-1
 • Taske
 • Fod/holder
 • Brugsanvisning

thumb3

Forfra har den et rødligt glas, under dette gemmer der sig en AF Beam som hjælper kameraet til selv at fokusere i mørke omgivelser. Der sidder også en sensor som kan udløse blitzen, når den modtager et blitz fra en anden enhed.

thumb8

Den fede touch skærm er super god at bruge og virker meget godt, det er ganske få gange jeg har oplevet at den laver trykfejl. Den er udstyret med en tænd/sluk-knap, test-knap, og en menu-knap, og så har man ellers hele touch skærmen til at justere, og skifte mellem alle de indstillinger den er udstyret med.


Jeg har lavet en video hvor jeg forklare lidt om denne lækre blitz.


Jeg er positivt overrasket over den kvalitet man kan mærke den har, der er ikke sparet på noget. Touch skærm! det er da for vildt at de har bygget en touch skærm ind i blitzen og dermed gjort den unik i forhold til alle andre blitze på markedet. Denne skærm gør det også nemt som en leg at navigere rundt i de forskellige indstillinger, samt en bedre forståelse for hvad det er man piller ved. Jeg er ikke vildt skarp i blitz udstyr endnu, så der er det rart at den er så brugervenlig. Knapperne og skærmen er helt i top når vi snakker reaktion og stabilitet, kort sagt genialt produkt og der er her sat en standard for fremtidige blitze. Denne model er også altid up-to-date med softwaren, da den kan tilsluttes via USB og opdateres.

4.5

Ydelsen stiller jeg op imod min egen Sigma EF-530 DG ST EO-Ettl II. Her er Metz blitzen noget hurtigere til at genlade og fokusere, også har den tonsvis af justeringer i forhold til min egen Sigma.

4.5

Designet er virkelig flot, jeg er vild med den måde den er udformet på, samt den lækre touch skærm til at sætte prikken over i'et.

5

Det siger mildest talt sig selv, indbygget touch skærm i en blitz, det må siges at være innovation.

4.5

Kvaliteten er god og der er brugt gode stærke plast materialer og alt sider lige i skabet. Der er intet slør i de bevægelige dele og alt virker til at være i orden.

5

Her er der ingen tvivl om at den er virkelig nem at gå til. Det er bare at montere den på et kamera også stille den til E-TTL. Resten af dens funktioner er også ret nemme at gå til når man lige har vænnet sig til touch skærmen.

4.5

God og enkel software som giver en nem og hurtig navigation rundt i menuerne, hvilket er en ting som tæller meget hos mig, da det skal være så nemt som muligt, så man ikke bruger unødvendig tid på at rode i menuerne.

4

Med en pris på 1.799,- DKR ligger vi tæt på de store modeller fra Canon. Det er også den klasse vi er i, så prisen mener jeg er ganske fair taget i betragtning at dette er en blitz der er udstyret med noget de andre ikke tilbyder endnu. Metz' Mecablitz 52 AF-1 Digital kan købes her.

4.5

 Totalt giver jeg den 4½ stjerner, og der er ingen tvivl om at dette er et rigtigt godt bud på en blitz til både amatøren og den professionelle fotograf. Den er brugervenlig, men har stadig alle de avancerede funktioner.

Anbefaler


I'm really amazed by the quality, you can really feel that no expenses has been spared. The touch screen! It's crazy, a built-in touch screen in a flash, this is what's make this flash unique compared to all other flash units on the market. The touch screen also makes it easy-breezy to navigate through the various settings as well as a better understanding of what you're tampering with. It not the master of flash units yet, so it's really neat that it's so easy to use. The buttons and the touch screen is top notch and respons rapidly quick and super stabel. In short terms, this is a brilliant product it definately sets a standard for future flash units! With this model you can also make sure that it's always up-to-date with the newest firmware and software, as you can connect it to your PC via a USB cable.

4.5

I'm putting it up against my own Sigma EF-530 DG ST EO-Ettl II, and the Metz flash is definately faster at reloading and focusing, and it also has a ton of adjustments compared to my own Sigma.

4.5

The design is crazy nice, and i really love it! The delicious touch screen really puts it icing on the cake.

5

It really says itself, built-in touch screen in a flash! Thats real innovation!

4.5

The quality is perfect, it's built of good and strong plastic materials. There is no veil in the moving parts and everything is really neatly built.

5

No doubt that this flash is really simple to use. Mount it on your camera and put it on E-TTL. The rest of the features is easy to adjust, when you've gotten used to the touch screen.

4.5

Good and simple software which provides an easy and quick navigation through the menus, which is a thing that means a lot to me, as it should be as easy as possible, so you wont spend expensive time fiddling around in the menus.

4

With a price of 1.799,- DKK we are close to the major models from Canon, and the Metz flash is right at that class. I think the price is very fair considering that this flash is equipped with an easy-to-use touch screen, which no other flash unit does. Metz' Mecablitz 52 AF-1 Digital can be purchased right here.

4.5

Overall I'm giving it 4½ stars, as there is no doubt that this is a freaking good flash for both amateurs and professional photographers. It's easy to use, but still contains all the advanced features.

Anbefaler-UK

Yderligere information

Læst 2217 gange
Log ind for at skrive en kommentar.