Tirsdag, 26 februar 2013 10:46

Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Er du på udkig efter et vidvinkelobjektiv til dit Canon spejlrefleks kamera ? Så kig med her hvor vi tester Canon' EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM.

Canon11-22mm

Der er lagt op til nogle fede billeder med denne model. Det er idéelt til både landskaber, bygninger der står tæt, indendørs og meget mere.


Produktet er udlånt af: Canon
Prisen på produktet: 4229,-
Produktet kan købes her: Elgiganten.dk
 

Hos Canon tror vi på "the power of the image", styrken til at kommunikere hurtigt og let, til at afdække undertoner, til at vise de stærkeste følelser og til at simplificere de mest komplekse opgaver. Vi demonstrerer vores passion for billedet ved at bruge Canon-brandet i sammenhæng med en række højt profilerede aktiviteter, lige fra corporate reklamekampagner som den seneste ’We Speak Image’-kampagne til sponsorering af større kultur og sportsbegivenheder og afholdelse af europæiske events og udstillinger.

canon logo

Vores brand platform ’You Can’ fanger essensen af Canon brandet og er designet til at inspirere vores kunder til at udforske deres kreativitet ved hjælp af vores teknologier. With Canon – You Can. Gennem officielle sponsorater inden for sportens verden som eksempelvis UEFA EURO 2008TM og indenfor miljøaktiviteter så som vores støtte til WWF, viser Canon sin passion for "the power of the image" og en forpligtigelse til vores japanske virksomhedsfilosofi, Kyosei, som betyder ’at leve og arbejde sammen til fælles bedste.


Produktet er udlånt af: Canon
Prisen på produktet: 4229,-
Produktet kan købes her: Elgiganten.dk
 
Billedstørrelse APS-C
35mm fimækvivalent brændvidde (mm) 16-35
Billedvinkel (vandret, lodret, diagonal) 97º 10' - 54º 30', 74º 10'- 37º 50', 107º 30' - 63º 30'
Objektivkonstruktion (elementer/grupper) 10-13-04
Antal blændelameller 6
Mindste blændeåbning 22-27
Korteste fokuseringsafstand (m) 0.24
Største forstørrelse (x) 0,17 (ved 22 mm)
Distance information Ja
Image stabilizer Nej
AF-motor USM¹
Filterstørrelse (mm) 77
Max. diameter x længde (mm) 83.5 x 89.8
Vægt (g) 385
Forstørrelse med mellemring EF12 0.77-0.58
Forstørrelse med mellemring EF25 1.51-1.28
Objektivdæksel EW-83E
Blød taske LP1319
Gelatinefilterholder III (Hood III*) 0
Gelatinefilterholder IV (Hood IV*) 0
Extendere, EF1.4x II og EF2x II Ikke kompatibel

Produktet er udlånt af: Canon
Prisen på produktet: 4229,-
Produktet kan købes her: Elgiganten.dk
 

IMG 1677

Her har vi så det udpakkede objektiv og lækkert ser det ud. Første indtryk er ret godt, det virker til at være bygget af gode materialer, man kan godt mærke at det ikke er i den billige ende.

IMG 1679

Objektivet er faktisk forholdsvis stort, men ikke for stort. Jeg tester det på et Canon EOS 500D som er med crop sensor, EF-S Serien skulle stemme overens med den brændevidde der er angivet på objektivet, så man skal ikke gange det med 1.6 i dette tilfælde. Det ligger utroligt godt i hånden og giver en god balance i hele kameraet. Fokusringen er placeret super godt og har den fede detalje at man ikke kan vride motoren i stykker, da den bare kan glide videre efter den har nået sit stop. Den er også udstyret med en USM fokus motor som giver et lyn hurtigt, meget lydløst og præcist fokus. Resten af objektivet er lavet i gode materialer og virker rigtig lækkert uden dog at kunne sammenlignes med deres L serie, men der er vi også oppe i en helt anden pris klasse, både zoom og fokus greb er udstyret med gummi så man har et godt greb når man skal zoome og fokusere.

IMG 1680

De har også udstyret det med indikator for zoom området, og en knap hvor man kan skifte mellem auto- og manuel-fokus. Alle mekaniske ting der kan drejes, flyttes med og skiftes på er godt lavet, uden slør eller lignende, der er en kæmpe forskel på dette også det originale kit objektiv på 18-55mm, når man kigger på zoom og fokus ringene.

IMG 1682

Her ser vi enden af objektivet som er den del der flytter sig ved zoom, det er lavet så smart at det køre indeni objektivet så en eventuel modlysblænde ikke ville dreje med når man zoomer og fokusere. Dettee optik kan fokusere helt ned til 0,24m fra den ting du tager billede af. Hvis man vil have filtre til dette objektiv er det af størrelsen Ø77mm, og der er mange der vælger at sætte et UV filter på for at beskytte den egentlige optik. Det sammen gælder ved indkøb af modlysblænde, og her er jeg dog lidt skuffet over at der ikke medfølger en modlysblænde da det næsten er et must med dette objektiv, når man skal tage landskabsbilleder og i det hele taget være ude hvor der er chance for at solen kan ramme linsen og lave ballade.

IMG 1683

Fatningen er lavet i metal og glider let og ubesværet på kameraet, så her er der ikke sparet på noget, nogle af de billigere objektiver laves med en plastik fatning. Metal fatningen giver også en bedre center vægt, så alt vægten ikke sidder ude i spidsen af objektivet. Den store gummi plade der sidder øverst på dette billede er den som forhindre at man montere dette objektiv på et full-frame kamera, da spejlet vil ramme imod objektivet hvis man gør det.

IMG 1649

Her er det monteret på et Canon EOS 500D og som i kan se er det ret stort, men passer alligevel godt til kameraets størrelse. Som skrevet i toppen så giver det en super god balance mellem kamera og objektiv. Med en lav vægt på kun 385g er det jo ikke noget tungt objektiv, så det er meget nemt at manøvrere rundt med. Selv på dette ældre kamera fokusere det lyn hurtigt og det er virkelig nemt at holde fokus på det du vil have i fokus.


Produktet er udlånt af: Canon
Prisen på produktet: 4229,-
Produktet kan købes her: Elgiganten.dk
 

Jeg har nu haft det i brug i et par uger og er yderst tilfreds med de billeder man kan tage med dette objektiv, man får alt med (pånær en modlysblænde) og det er super godt til indendørs billeder hvor man gerne vil have hele rummet med i billedet. Jeg må også indrømme at jeg er brændt meget varm på det og skal uden tvivl selv ud og have sådan et til min fototaske.

10-18

Her på første billede har jeg sammenlignet Canon' EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM med Canon' EF-S 18-55mm f/3.5-5.6. Her er det uden der er zoomet ind.

22-55

På dette billeder er der zoomet hele vejen ind, og disse to billeder giver et godt indtryk af hvor meget man får med på billederne, med et objektiv som har en brændevidde på 10-22mm.

xcvcxv

Her er et billede i mørke omgivelser, hvor jeg har taget et billede over landskabet og himlen. Selvom det er mørkt er der utroligt mange farver på billedet.

IMG 2009 IMG 2015

dsf Landskab2

Her er der så nogle forskellige billeder som jeg har valgt ud, det laver jo nogle rigtige flotte billeder. Man kan presse utrolig meget ind på sine billeder, på meget lidt plads. Det er lige før man selv kommer med på billederne. Vi er jo i vintertiden så der er ikke så meget grønt på billederne, det må vi have tilgode til en anden gang.

Inbo

Billeder indendørs er det helt perfekt til og man kan få 90% af hele rummet med på billedet, hvilket egner sig utrolig godt til fest- og salgs-billeder.

Emma Emma 24mm sigma

Disse to billeder er en sammenligning af den fish-eye effekt der opstår, når man kommer tæt på med et vidvinkelobjektiv. Det første billeder er taget med Canon' EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM på 10mm og det sidste billeder er taget med Sigma' AF 24mm f/1.8 EX DG (FX). Det er jo ganske nemt at se min hund får sig en meget lang snude med Canon' objektiv og det skal man jo være opmærksom på, når man går ud og kigger på et vidvinkelobjektiv.


Produktet er udlånt af: Canon
Prisen på produktet: 4229,-
Produktet kan købes her: Elgiganten.dk
 
Kanon lækker vidvinkelobjektiv, som tager nogle virkelig flotte billeder og man får det hele med. Fokus-motoren virker ekstrem god, den er lynhurtig til at fokusere og nem at bruge med manuel fokus. Med manuel fokus er der ret kort fokus gang i dreje grebet, og det har frigang ved stop så man ikke vrider motoren i stykker. Zoom grebet er ligeledes lækkert og har den samme modstand i hele området, det er udstyret med en lækker metalfatning og hele objektivet er lavet i stærke og gode materialer. Når det kommer til billedkvaliteten så syntes jeg det klare sig super godt, jeg har ikke haft andre objektiver at stille det op imod udover det originale Canon kit objektivet 18-55mm. Jeg syntes det giver nogle gode billeder med en masse detaljer, det kan dog godt have en tendens til at lave nogle få lilla skygger. Det er super godt til indendørs billeder da man kan få næsten hele rummet med på billedet, dog er jeg lidt skuffet over at der medfølger en modlysblænde med til dette vidvinkelobjektiv, da det ofte er meget anvendeligt ved billedtagning af landskaber og i det hele taget udendørs billeder.
 
plus
  • Ydelsen
  • Kvaliteten
  • Prisen
 
minus
  • Innovation
overallscore9 
silver
 

 
Super delicious wide-angle lens which takes some really nice pictures and it is possible to get a lot into an image. The focus engine works extremely good, it focuses really fast and it's easy to use with manual focus. With manual focus the focus-handler is rather short, at it has clearance at the stop, so you won't twist the focus engine into pieces. The zoom-handle is also delicious and it has the same resistance throughout the whole area, it's also equipped with a nice metal mount and the whole lens is made out of good and strong materials. I think it does really well regarding to the picture quality, however, I've hadn't had any other lenses to compare with besides the original Canon kit lens 18-55mm. In my opinion it delivers some nice pictures with a lot of details, though it had a tendency to have a few purple shadows. It's incredibly good for indoor shots as you can get a lot into the picture, but I'm a little disappointed that there isn't included a lens hood together with the lens, as this i often very useful when taking pictures of landscapes, or in general outdoor pictures.
 
plus
  • The performance
  • The quality
  • The price
 
minus
  • Innovation
 
overallscore9
silver

 

Yderligere information

Læst 2092 gange
Log ind for at skrive en kommentar.