Hvem er Synology ?

Synology, grundlagt i 2000, er et ungt og energisk firma, der er dedikeret til udvikling af højtydende, pålidelige, fleksible og miljøvenlige Storage produkter.

Vores mål er at levere brugervenlige løsninger og god kundeservice, som opfylder behovet i virksomheder, hjemmekontorer, blandt individuelle brugere og familier

Specifikationer

 

 

 

 


 

 

CPU
CPU Frequency Dual Core 1.6 GHz
Floating Point Yes
Memory
System Memory 1 GB DDR3
Storage
Drive Bay(s) 2
Drive Type 3.5" SATA(III) / SATA(II) HDD
2.5" SATA(III) / SATA(II) HDD
2.5" SATA(III) / SATA(II) SSD
Max. Internal Capacity 8 TB (4 TB HDD X 2) (Capacity may vary by RAID types) (See All Supported HDD)
Hot Swappable Drive Yes
External Ports  
USB 2.0 Port 1
USB 3.0 Port 2
eSATA Port 1
SD Card Reader Yes
USB/SD Copy Yes
File System
Internal Drives EXT4
External Drives EXT4
EXT3
FAT
NTFS
HFS+
Appearance
Size (Height X Width X Depth) 165 mm X 108 mm X 233.2 mm
Weight 1.265 kg
Others
LAN Number Gigabit X 1
Wake on LAN/WAN Yes
System Fan 92 mm X 92 mm X 1 pcs
Wireless Support (dongle) Yes
Noise Level 19.8 dB(A)
Power Recovery Yes
Power Supply Unit / Adapter 65W
AC Input Power Voltage 100V to 240V AC
Power Frequency 50/60 HZ, Single Phase
Power Consumption 28.74W (Access)
11.5W (HDD Hibernation)
Temperature
Operating Temperature 5°C to 35°C (40°F to 95°F)
Storage Temperature -10°C to 70°C (15°F to 155°F)
Relative Humidity 5% to 95% RH
Maximum Operating Altitude 6500 feet
Certification FCC Class B
CE Class B
BSMI Class B
Warranty 2 Years
Storage Management
Max File System Size 16 TB
Max Internal Volume Number 256
Max iSCSI Target Number 10
Max iSCSI LUN 10
Supported RAID Type Synology Hybrid RAID
Basic
JBOD
RAID 0
RAID 1
RAID Migration Basic to RAID 1
Volume Expansion with Larger HDDs Synology Hybrid RAID
RAID 1
Volume Expansion by Adding a HDD Synology Hybrid RAID
File Sharing Capacity
Max User Accounts 2048
Max Groups 256
Max Shared Folder 256
Max Shared Folder Sync Tasks 4
Max Concurrent CIFS/AFP/FTP Connections 4
Windows Access Control List (ACL) Integration Yes
Antivirus Essential Yes
Audio Station Yes
Cloud Station Yes
Maks. samtidige filoverførsler 256
DHCP Server Yes
Directory Server Yes
DNS Server Yes
Download Station Yes
Maks. antal samtidige downloadopgaver 50
Glacier Backup Yes
HiDrive Backup Yes
iTunes Server Yes
Mail Server Yes
Mail Station Yes
Media Server Yes
DLNA Certification Yes
Photo Station Yes
RADIUS Server Yes
Surveillance Station Yes
Maks. IP-kamera (licenser kræves) 8 (herunder 1 gratis licens) (Se alle understøttede IP-kameraer)
Total FPS (H.264) 240 FPS @ 720p (1280x800)
80 FPS @ 1080p (1920×1080)
Syslog Server Yes
Syslog-begivenhed pr. sekund 400
Time Backup Yes
Maksimum opgavenummer 4
Video Station Yes
Videokodning Type 1 + Type 2 (Se mere)
VPN Server Yes
Maks. antal forbindelser 15
Tredjepartspakker (Se mere) Yes

 

 

 

 

Video

 

 

 

 

Design / Features

 

 

Pakkens indhold:

 • Synology DS214 Play
 • Strømforsyning
 • Ethernet kabel
 • Driver CD
 • Brugsanvning

Selve kassen minder meget om de modeller fra sidste år og det er der god grund til at holde fast i da de jo er ganske flotte og diskrete at se på, Begge sider har synology logo som udgøre luftindtag til at køle alt hardwaren og harddiske, resten af kassen har en rug overflade som giver et flot rustik look.

Bagenden har en 92mm blæser til at trække varm luft ud så der kan komme frisk kølig luft ind. Lige under det er der en række stik som er dem man skal forbinde til netværket og strømmen.

Der er følgende stik i bagenden:

 • 2 x USB 3.0
 • 1 x Ethernet
 • 1 x E-Sata
 • 1 x strøm ind

 

Når vi så kommer til fronten har vi lidt flere muligheder i denne model, der er de 4 LED lamper som indikere Satus, LAN, Disk 1 og 2. Lige under det er der en kortlæser og en USB port hvor man kan lave en hurtig backup af billeder fra kameraet eller USB harddisken, dette foregår ganske enkelt ved at trykke på knappen neden for som har et C på også kopire den hele indholden ind i en mappe der er kald USB.

 

Her kommet vi til noget af det som jeg elsker Synology for, deres nye design betyder at man nu kan montere harddiske helt uden brug af værktøj, man kan nu ganske enkelt afmontere de 2 plastik skinner som sidder i hver side og derefter ligge harddisken i skuffen og montere dem igen så er man klar til at skide skuffen ind i serveren igen. Der er også gjort noget for at resunans bliver opfanget af de små bløde gummi bøsninger.

 

 

RAID Forklaring

 

 

Da NAS serveren understøtter flere forskellige former for RAID, starter vi ud med kort at forklare hvad fordelene og ulemperne er ved disse RAID opsætninger.

Synology Hybrid RAID* (Hurtig-tilstand)Optimerer plads-allokeringen på diskenheden/diskgruppen når du kombinerer harddiske med forskellige størrelser. Hvis en SHR-diskenhed/diskgruppe er sammensat af 2 eller 3 harddiske, beskyttes dataintegriteten, når en af harddiskene fejler. Hvis en SHR-diskenhed/diskgruppe er sammensat af 4 eller flere harddiske, beskyttes dataintegriteten, når 1 eller 2 af harddiskene fejler.

JBOD
(just a bunch of disks) Er ikke en RAID opsætning. JBOD kombinerer dine diske til en stor logisk disk. Herved får du ingen perfomance fordel overhovedet.

RAID 0 (striping) Data fordeles skiftevis fra disk til disk. Kræver minimum 2 diske.

Redundans: Når en enkelt disk fejler, fejler hele systemet. Redundansen forringes til 1 divideret med antallet af diske.
Performance: Søgetiden er den samme som de underliggende diske. Overførselshastighed øges med en faktor svarende til antallet af underliggende diske, både ved læsning og skrivning.

RAID 1 (mirroring) Data spejles på flere diske. Kræver minimum 2 diske.
Redundans: Redundansen forøges med en faktor svarende til antallet af diske. To diske betyder eksempelvis dobbelt så høj redundans.
Performance: Ved parallel tilgang øges søgetiden med en faktor svarende til antallet af brugte diske. Overførselshastigheden øges med en faktor svarende til antallet af diske, men kun for læsninger. Ved skrivninger gælder samme overførselshastighed som for de underliggende diske.

RAID 0+1 (striping + mirroring) Kombination af de to ovenstående, hvor data først bliver skrevet skiftevis ud på 2 diske og disse så spejles på 2 andre diske. Kræver som minimum 4 diske; et lige antal diske. Rekonstruktion er en markant besværligere proces end for RAID 1+0, som i øvrigt giver samme fordele, derfor anbefales det ikke at bruge RAID 0+1.
Redundans og performance er afhængigt af konfiguration, se redundans og performance for RAID 1 og RAID 0.

RAID 1+0 (mirroring + striping) Data bliver først spejlet og derefter skiftevis fordelt ud på flere diske. Kræver minimum 4 diske; et lige antal diske. Benyttes ofte for at give alle redundans- og performancefordelene fra RAID 1, og yderligere vinde bedre hastighed ved skrivning fra RAID 0.
Redundans og performance: se ovenfor. Ved at putte flere diske i hvert mirror øges faktoren af fordelene fra RAID 1. Ved at indsætte flere mirrors i stripen øges den forbedrede skrivehastighed fra RAID level 0.

RAID 2 Data fordeles på bitniveau eller i meget små blokke på flere diske, og en "Hamming-kode" udregnes og gemmes på en eller flere paritetsdiske. Kræver som minimum 3 diske.RAID 3 og RAID 4 (striping med dedikeret paritet) Som RAID 0, men med en disk som er dedikeret til hhv. paritets-bit (RAID 3) eller paritets-blok (RAID 4). Pariteten anvendes ved data-genskabelse ved nedbrud i én disk. Kræver minimum 3 diske.RAID 5 (striping med distribueret paritet) Som RAID 4, men med distribueret paritetsblok. Igen kan data genskabes ved nedbrud af én disk. Kræver minimum 3 diske for at fungere og for at have nogen relevans sammenlignet med RAID level 1.
Redundans: Forbedring svarende til 1 divideret med antallet af diske.
Performance: Søgetid er den samme som den langsommeste af de underliggende diske. Overførselshastighed ved læsning er den samme som summen af de underliggende diske minus én disk, og lidt mere ved læsning, da paritetsblokken ikke skal læses. Skrivning kan være markant langsommere, fordi der ved skrivninger der er mindre end en hel RAID blok først skal læses datablokken og en paritetsblok, hvorefter der indføres nye data, paritet udregnes igen, hvorefter datablokken og paritetsblokken skrives tilbage. Specielt søgetiden ifbm. læsning af blokken kan forårsage et stort fald i performance.

RAID 6 (striping med dobbelt distribueret paritet) Som RAID 5, men med dobbelt så mange paritetsblokke. Her er det muligt at genskabe data ved nedbrud af to diske. kræver minimum 4 diske.
Redundans: Forbedring svarende til 2 divideret med antallet af diske.
Performance: Som RAID level 5 minus én disk.

RAID 10 Kan være forskellige ting. Linux' RAID driver har et RAID10 modul, der minder om RAID 1+0, men som kan køre med blot 2 diske, kan bruge et ulige antal diske, kan fordele data på forskellige måder og har en lidt anden ydelsesprofil, bl.a. læsehastighed som RAID0. Desuden bruges RAID 10 ofte som benævnelse af fabrikanter som en marketing-gimmick, hvor der blot er tale om et alternativt navn for RAID level 1+0. Det samme gælder i øvrigt RAID50 vs RAID 5+0 og RAID51 vs RAID 5+1.

Du kan læse meget mere om RAID opsætninger på Wikipedia, samt mere omkring JBOD.

 

Test

 

 

Denne lille kraftige maskine har et ret stort potentioale da den er meget kraftig med sin 1.66Ghz Dual Core processor og hele 1 GB Ram, her er vi altså oppe i en 2 bays server med mange krafter, også flere end vi ser i nogle af de 4 bays modeller der er på markedet, når man nu har alt den kraft så er det klart at man kan afvikle mange flere ting på engang og det er jo noget vi kan lide, der kan køre webserver med mulighed for direkte musik og video afspilning over hjemmenetværket eller på internettet samt mange flere ting, disse ting viser jeg i en video som kan findes neden under.

Som det ses er den meget hurtig i menuer og gennerelt hele systemet køre fremragende, det er en ting jeg ligger stor vægt på da det er træls at vente på udstyret når man arbjeder.

Hastighederne afspejles af den ret stærke hardware som sørger for at der hurtigt bliver afviklet komandoer så snart de kommer ind.

Jeg ville lige nævne et par stykker som Synology DiskStation DS413j understøtter:

 • Antivirus EssentialEn gratis antivirus program til at sørge for, at dine data er fri for virus.
 • Audio StationEn musikafspiller, der kan køre direkte fra web interface eller fra en app til Android eller iOS, din DS413j kan bruge som en musik-server til at holde styr på al din musik og med et brugervenligt grænseflade, kan du gennemse dit musik bibliotek, så længe du er sluttet til det samme netværk.
 • Cloud StationDet er til fildeling, hvis du har et lille netværk af PC, Mac eller endda mobile enheder, ved hjælp af Synologys Cloud Services, kan du nyde fordelene ved automatiske fil synkronisering mellem computere.
 • Download StationBrug Synology DiskStation DS413j som download server / station, så du kan downloade dine torrent filer direkte til din NAS server. Du har også mulighed for at styre, hvornår det er udført, hvis du har en tid, hvor netværket er mindst belastet, så du undgår belastningen i tidsrummet hvor den bliver brugt. Jeg har brugt denne Download station meget og var en af de ting jeg glædet mig mest til da jeg skulle teste den. Det er så simpel som det kan være, man tager bare sin torret fil og bruger det det hedder træk og slip princippet og i det download interface og så starter den helt automatisk med at hente den torrent. Når den så er færdig kan du også sætter den til at pakke den ud og ligge den er bestemt sted på din nas, det er hvad jeg kalder mega smart. 
 • Photo StationDu kan gennemse dine gemte fotos via web interface eller via app til Android eller iOS, og interfaceet giver dig mulighed for at styre, hvem der skal se hvad på din photo station. Det skal siges at når du uploader til din photo mappe kan server godt stå og bruge en masse resurser på at lave miniture billeder til dine album.
 • Surveillance StationHvis du har kompatible IP-kameraer installeret, kan du tilslutte dig fra overalt i verden for at se live cam, eller gemte videofiler fanget via dit kamera, der er også app til Android og iOS til denne funktion.
 • Video StationVideo Station lader dig streame alle dine tv-serier, film og videoklip, som du har på Surveillance Station, direkte til din iPad eller iPhone, så længe du er forbundet til det samme netværk.

 

 

Konklusion / Summary

 

Denne server er helt klart super god til langt de fleste opgaver, der er plads til 2 harddiske, det er som regl det en hjemmebruger går efter. Lige præsis denne model har en meget kraftig 1.66Ghz Dual Core processor som sikre at den kan håndtere en masse brugere og app's på en gang, så ikke nok med den kan styre data og underholdning til en hel familie så er den også kraftig nok til et lille firma netværk, så denne server har et meget stort potentiale og jeg synes det virker til at fungere super godt til de ting jeg har brugt den til, lige ud over hastighederne så er den tæt på at være lige så hurtigt som nogle af de business servere jeg har testet.

 

 • OverskudMed den store Processor er der godt med krafter i forhold til mange andre på markedet og det er jo klart noget vi sætter stor pris på!
 • FornuftigGod og fornuftig størrelse til de fleste behov, samt et godt bruger interface og en masse fede app's.
 • App'sDer er masser af gode udvidelser til denne server som klart gør den meget attraktiv både for hjemme brugeren og firmaet.
 • BrugervenligBrugervenligheden ligger meget højt her, den kan samles helt uden brug af værtøj og det er jo super fedt. Hele brugerinterfacet er også nemt og godt udviklet.

 

Jeg har ikke noget at tilføje her under.


 

This server is definitely super good for most tasks, there is room for 2 hard drives, it's like driving pleasure it's what a home user is looking for. Exactly this model has a very powerful 1.66GHz Dual Core processor which ensure that it can handle a lot of users and app's at once so not only it can control data and entertainment for the whole family so it is also powerful enough to small company network so that this server has a huge potential and I think it seems to work super well with the things I've used it, just beyond speeds so is it close to being as fast as some of the business servers I've tested.

 

 • ProfitWith the great Processor is good with forces compared to many others on the market and that is clearly something we greatly appreciate
 • sensibleGood, reasonable size for most needs, and a good user interface and a lot of cool app's.
 • App'sThere are plenty of good extensions to this server which clearly makes it very attractive for both the home user and business.
 • Easy to useThe ease of use is very high here, it can be assembled without any tools and it is super cool. The entire user interface is also easy and well developed.

 

I have nothing to add below.

 

Del denne artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Please update your Flash Player to view content.