Hvem er QNAP ?

QNAP Systems formål er at levere et omfattende udbud af banebrydende Network Attached Storage (NAS) og netværk video optagere (NVR) løsninger.


QNAP integrerer teknologi og design til at frembringe kvalitetsprodukter, der effektivt forbedrer virksomhedens effektivitet med fildeling, virtualisering applikationer, lagerstyring og overvågning i de forretningsmæssige miljøer, samt berige underholdnings livet for hjemmebrugere med et faktastisk multimedia center oplevelse.

Specifikationer

 

 

 

 


 

CPUDRAM Intel® Atom™ 2.13 GHz Dual-core Processor
1GB RAM (Expandable RAM, up to 3GB)
NOTE:
1. The system memory can be increased to 3GB by installing an additional 1GB/2GB SO-DIMM RAM module.
2. For the information of RAM module installation and compatible NAS models, please refer to the QNAP RAM Module Installation Guide
Flash Memory 512MB DOM
Hard Disk Drive 5 x 3.5" or 2.5” SATA 3Gb/s hard drive or SSD

Note:
1. The system is shipped without HDD.
2. For the HDD compatibility list, please visit https://www.qnap.com/en/index.php?sn=3877&lang=en

Hard Disk Tray 5 x Hot-swappable tray
LAN Port 2 x Gigabit RJ-45 Ethernet port
LED Indicators Status, LAN, USB, eSATA, Power, HDD 1, HDD 2, HDD 3, HDD 4, HDD 5
USB

2x USB 3.0 port (Back: 2)
5x USB 2.0 port (Front: 1; Back: 4) 
Support USB printer, pen drive, USB hub, and USB UPS etc.
eSATA 2 x eSATA port (Back)
Buttons System: Power button, USB One-Touch-Backup Button, Reset button
Alarm Buzzer System warning
Form Factor Tower
Dimensions 185 (H) x 210.6 (W) x 235.4 (D) mm
7.28 (H) x 8.29 (W) x 9.27 (D) inch
Weight Net weight (NAS only) : 4.4 kg (9.70 lbs)
  Gross weight (with packing and accessories) : 5.67 kg/12.50 lb
Sound Level (dB) HDD sleep: 14.7 dB 
In operation: 21.43 dB 
(with 5 x 500GB HDDs installed)
Power Consumption (W) Sleep mode: 29.1W
In Operation: 48.5W
Power-off (in WOL mode): 1W
(with 500GB HDD installed)
Temperature 0-40˚C
Humidity 0~95% R.H.
Power Supply Input: 100-240V AC, 50/60Hz, Output: 250W
Secure Design K-lock security slot for theft prevention
VGA Reserved VGA interface for maintenance
Fan 1 x quiet cooling fan (12 cm, 12V DC)

 

 

 

 

Video

 

 

 

 

Design / Features

 

 

Pakkens indhold:

 • Qnap TS-569l
 • 2 x Ethernet kabler
 • Strømkabel
 • Monteringssæt
 • Installations CD
 • Brugsanvisning

 

Qnap har det med at lave et yderst simpelt, men stadig meget professionelt, design der er godt gennemtænkt, som det ses er den lavet i sorte og grå farver som giver et godt knæk istedet for en helt sort farve, jeg synes selv den grå farve giver et flot og elegant udseende.

 

Fronten byder også på de 5 harddisk skuffer som er nemme at tage ud, så man kan montere harddiske harddiske, de er lavet i stærk metal og er derfor også meget robuste.

  

En anden ting som er meget spænende er de funktioner der er tilgængelige. Der er en USB 3.0 port som giver brugeren mulighed for at lave sikkerheds kopi direkte fra en USB nøgle eller USB harddisk. Denne model er ikke udstyret med display da den er i consumer klassen, den har dog stadig diverse dioder som indikere om alt køre som det skal, dette gælder både harddiske, LAN, USB, eSATA og status på selve enheden.

Så er vi komme til bagenden hvor alle tilslutninger sker, Det første man bemærker er den store 120mm blæser som sørger for udluftning til hardware og harddiske samt en lille fan i strømforsyningnen. Tilslutningerne er placeret i højre side set bagfra, jeg starter fra toppen og det første der kommer er HDMI som gør det muligt at tilslutte den direkte til sit TV eller PC skærm og afspille medier fra den, dette kan også foregå via VGA, derefter er der 2 x USB 3.0 samt 4 x USB 2.0, 2 x Ethernet og til sidst 2 x eSATA.

Når vi tager kassen af toppen på serveren kommer vi ind til hjertet af maskinen som er det der styre det hele.

 

Denne server har mulighed for at blive udvidet op til 3GB ram så der kan altså komme 2GB ekstra i og dermed opnå en meget kraftigere server, dette vil jeg klart anbefalde man gør hvis der skal afspilles video eller lignende, da det kræver ret meget power.

 

 

Test

 

 

Jeg har brugt den som min main server i nogle uger, for at kunne danne mig et godt indtryk af dens formåen og kunnen, jeg er meget overrasket over hvor godt den klare sig og den er faktisk også meget hurtigt også selvom den bliver belastet meget af mange processer der køre på samme tid, jeg har kørt en hastigheds test i RAID 5 som vi har valgt at barbere det ned til da det oftest er de sammen hastigheder vi opnår ved brug af mange programmer. Man kan tydeligt se at den udnytter mit gigabit LAN fuldt ud hvilket også er at forvente når man har med en 5 bays server at gøre.

Dette sæt kan tilkøbes som en del af HD station så man kan styre den direkte fra denne fjernbetjening og dermed opnå en mere mediecenter lignendene box, det består af fjernbetjening plus batterier og 1GB ram.

XBMC er jo en af de ting som gør denne server til noget mere spænendene end mange af de andre på markedet og jeg er daglig bruger af denne software så jeg har et godt billede af hvordan det kan køre, der er jo desværre ikke blevet opdateret software til XBMC endnu, jeg håber det kommer i fremtiden da det vil løfte den meget.

Dette screenshot er af selv QTS som er den del som styre hele boxen og giver alle de muligheder som der nu er i denne server, denne software er super godt bygget op og jeg er klart stor fan af de mange muligheder og ikke minst den måde det hele er bygget op så det passer godt ind i mit arbejdes mønster til hverdag. Det er jo klart en smags sag om man er til Synology, ASUSTOR, Thecus eller et helt andet mærke og der er klart fordele ved dem hver især, jeg er nu ret overbevist om at Qnap er en af førende på markedet når det kommer til bruger venlighed. Via App Center kan man udvide denne server med en masse smarte programmer som giver muligheder for stort set alt man kunne ønske sig.

Denne Video viser en gennemgang af QTS 4.0 så man kan se alle de muligheder der er at byde på.

 

 

Software

 

 

Home Theater with HD Station

Undlad at købe en medie afspiller, TS-569L er en fuld kompetibel media afspiller, med biograf lignende afspilninger.

Hjemme Teater og NAS i én

XBMC Hjemme bio kommer sammen med vores NAS. I stedet for at have et kludret media setup, så kan man benytte QNAP NAS som afspiller. Forbind din NAS direkte til TVet via den indbyggede HDMI, ved brug af HDMI kabel, og oplev et enestående multimedie center. Hvis du opsætter Qremote på din telefon, om det er Android eller iOS, kan du styre din QNAP media center, ved brug af telefonen.

Lær mere om HD Station: https://www.qnap.com/hdstation/

Ultra-hurtig ydeevne

Når det kommer til fil-deling, backup og streaming, så er hurtig netværk essentielt! TS-569L er udstyret med en Intel Atom 2.13GHz Processor, og 1GB DDR3 ram, som sørger for hurtig og spabil ydelse.

Home Photo Center

Lav backups og del dine digitale fotos

QNAP NAS er ideal til at lave backup af billeder, arkivering og deling. Du skal blot uploade dine fotos til din NAS, og så kan du oprette albums, og organisere det hele via web-browseren, derefter kan du dele med familie og venner. Du kan se billederne igennem en UPnP-kompatibel afspiller, som muliggør at man kan se det direkte på fladskærms-tv, deling af billeder har aldrig været nemmere!

 • Vis foto-slideshows med baggrundsmusik
 • Vis foto information, fra EXIF, Dato, brændevidde, ISO mv.
 • Publicere foto ved brug af få klik til mange sociale netværk, som fx. Facebook, Twitter, MySpace mv.
 • Del fotos ved brug af mail
 • Gennemse fotos ved brug af QMobile på iOS og Android

Lær mere om Photo Station her.

Home Music Center

Byg din egen afspilningsliste og nyd den hvor end du er

Du kan bruge din QNAP NAS som musik server, usanset hvor du er, du kan nemt gemme filer på din NAS, og afspille med forskellige afspillere.

 • Nyd din musik på computeren
  Du kan lytte til dine favorit MP3 sange, som du kan streame med brug af iTunes Server, eller afspille musikken ved brug af web browseren på din PC.
 • Afspil dit musik på Logitech Squeezbox afspillere
  Med SBS (Squeezebox Server) QPKG plugion, kan du effektivt administrere og afspille musik, uden at tænde PC'en.
 • Oplev høj-kvalitets musik direkte på dit anlæg
  Stream musik til dit UPnP anlæg og nyd den gode lyd kvalitet.
 • Lyt til din musik på iOS eller Android uanset hvor du er, bare du har 3G eller Wi-Fi forbindelse.
  Det muliggør at man altid har sit yndlingsmusik med i lommen! Du kan afspille musikken ved brug af QMobile app, både på iPhone og Android, det gør at musikken ikke fylder på din telefon!

Læs mere om Music Station: https://www.qnap.com/en/index.php?lang=en&sn=7263

Home Movie/Video Center

QNAP Hoome Turbo NAS med stor opbevarings kapacitet og høj ydelse for dit hjemme bio

QNAP NAS er ideal video opbevarings center, så du kan opbevare hjemme video, film, serie, blue-ray og DVD'er, og ikke nok med det, men du kan også også afspille disse film direkte fra NAS eller ved brug af PS3, Xbox 360 eller andre afspillere.

NASen giver højhastigheds dataoverførsel, så hurtig at man kan se flere 1080p HD streaminger. NASen er bygget så den er meget lydløs, så man får mindst muligt støj når man ser film, og så der er god mulighed for at have den tæt på TVet i stuen.

Læs mere omkring Multimedia Station her.

Centraliser og beskyt dit data

Apple Time Machine Backup

Time Machine er fuldt ud supporteret til at hjælpe vore Mac OS X brugere oprette en effektiv og praktisk backup løsning. Vores NAS fungere trådløst og kablet med Time Machine, så du behøver ikke længere en ekstern harddisk.

Flere backup muligheder!

Vores NAS er fuld af gode backup muligheder. Mulighed for installation af vores Netback Replikator software, til alle de Windows PCer man lyster, så den kan udføre planlagte backup i real-tid. Opsætning af en katastrofe backup med vores Real Time Remote Replication mulighed. Man kan lave backup til "Cloud løsninger" som Amazon S3 og Symform, QNAP NAS har det hele!

Lær mere om backups mulighederne her.

Tilgå din data hvor som helst

Du kan nemt dele dine filer med flere brugere på forskellige enheder. Træk og slip filer fra NAS direkte på dit skrivebord eller omvendt. Du kan endda få fjernadgang til dine data på farten! NAS er din personlige sky og filserver, så du altid holde forbindelsen til dine data.

Lær mere om MyCloudNAS her.

Dit 24/7 download center

QNAP NAS er et perfekt download center for høj hastigheds BT, eMule, FTP, og HTTP download. Du kan bruge Download Station med QGet værktøjet til at administrere dine download-opgaver eksternt, på det lokale netværk eller internettet. NAS understøtter også kontinuerlig NZB download, og eMule download ved installerede QPKG uden at tænde en pc.

Download Station

Happy Get

Lær mere om Download Station her.
  Lær mere om HappyGet her.

Mobil Apps

Forestil dig at have hele din mediesamling med dig hele tiden. QNAP har et gratis mobil applikation til iPhone, Android og iPad, og giver dig mulighed for nemt at oprette forbindelse til din NAS og administrere dine filer.

Forskellige apps til at hjælpe med dine filer.

Alle vores apps er placeret i Google Play eller Apple App Store og er helt gratis. Alt fra streaming af musik, adgang til dine filer, nyde dine fotos, styre dit system, adgang til overvågning optagelser, og mere, vi har en app der kan hjælpe dig med dine filer. Vi støtter endda tredjeparts apps til vores NAS, såsom OPlayer og BSPlayer at streame dine mediefiler.

Lær mere om Mobil apps her.

Alt i én NAS Server, til hjemmet og mindre kontor miljøer

NASen bringer dig ekstra features med alt-i-én Home Server features, f.eks iTunes-server, UPnP-medieserver, backup server, printer server, FTP-server, webserver, database-server, og osv.

Lær mere om server features her.

Data Sikkerhed

Bruger adgangs kontrol

Alle dine digitale gemte filer er nemme at dele med forskellige grupper af familiemedlemmer og venner. Ved at bruge vores web-baserede brugerkonti og grupper skabelse, kan delt mappe adgangsrettigheder kontrol blive skabt, så bestemte mapper kan skjules eller brugere adgang nægtet.

IP-Baseret blokering

En omfattende liste kan give adgang fra forskellige brugere baseret på IP-adresse og kan opsættes til at benægte eller tillade adgang til Turbo NAS. Når en IP-adresse er blevet nægtet, vil brugeren ikke være i stand til at oprette forbindelse til serveren, uanset forbindelsesporte det bruger.

Antivirus

Vores NAS har et indbygget antivirus til at opdage mod de nyeste vira, malware, orme og trojanske heste. Denne anti-virus er gratis og virus database opdateringer er også gratis.

Data kryptering

Vores kryptering er FIPS-140-2 certificeret. Dette betyder, at den er certificeret og kan anvendes i meget sikre områder, såsom bank- og regeringen industrien. Med kryptering på, vil dine data altid være sikre og uigenkendelige af uautoriserede brugere.

Lær mere om data sikkerheden her.

 

 

RAID Forklaring

 

 

Da NAS serveren understøtter flere forskellige former for RAID, starter vi ud med kort at forklare hvad fordelene og ulemperne er ved disse RAID opsætninger.

JBOD
(just a bunch of disks) Er ikke en RAID opsætning. JBOD kombinerer dine diske til en stor logisk disk. Herved får du ingen perfomance fordel overhovedet.

RAID 0 (striping) Data fordeles skiftevis fra disk til disk. Kræver minimum 2 diske.

Redundans: Når en enkelt disk fejler, fejler hele systemet. Redundansen forringes til 1 divideret med antallet af diske.
Performance: Søgetiden er den samme som de underliggende diske. Overførselshastighed øges med en faktor svarende til antallet af underliggende diske, både ved læsning og skrivning.

RAID 1 (mirroring) Data spejles på flere diske. Kræver minimum 2 diske.
Redundans: Redundansen forøges med en faktor svarende til antallet af diske. To diske betyder eksempelvis dobbelt så høj redundans.
Performance: Ved parallel tilgang øges søgetiden med en faktor svarende til antallet af brugte diske. Overførselshastigheden øges med en faktor svarende til antallet af diske, men kun for læsninger. Ved skrivninger gælder samme overførselshastighed som for de underliggende diske.

RAID 0+1 (striping + mirroring) Kombination af de to ovenstående, hvor data først bliver skrevet skiftevis ud på 2 diske og disse så spejles på 2 andre diske. Kræver som minimum 4 diske; et lige antal diske. Rekonstruktion er en markant besværligere proces end for RAID 1+0, som i øvrigt giver samme fordele, derfor anbefales det ikke at bruge RAID 0+1.
Redundans og performance er afhængigt af konfiguration, se redundans og performance for RAID 1 og RAID 0.

RAID 1+0 (mirroring + striping) Data bliver først spejlet og derefter skiftevis fordelt ud på flere diske. Kræver minimum 4 diske; et lige antal diske. Benyttes ofte for at give alle redundans- og performancefordelene fra RAID 1, og yderligere vinde bedre hastighed ved skrivning fra RAID 0.
Redundans og performance: se ovenfor. Ved at putte flere diske i hvert mirror øges faktoren af fordelene fra RAID 1. Ved at indsætte flere mirrors i stripen øges den forbedrede skrivehastighed fra RAID level 0.

RAID 2 Data fordeles på bitniveau eller i meget små blokke på flere diske, og en "Hamming-kode" udregnes og gemmes på en eller flere paritetsdiske. Kræver som minimum 3 diske.RAID 3 og RAID 4 (striping med dedikeret paritet) Som RAID 0, men med en disk som er dedikeret til hhv. paritets-bit (RAID 3) eller paritets-blok (RAID 4). Pariteten anvendes ved data-genskabelse ved nedbrud i én disk. Kræver minimum 3 diske.RAID 5 (striping med distribueret paritet) Som RAID 4, men med distribueret paritetsblok. Igen kan data genskabes ved nedbrud af én disk. Kræver minimum 3 diske for at fungere og for at have nogen relevans sammenlignet med RAID level 1.
Redundans: Forbedring svarende til 1 divideret med antallet af diske.
Performance: Søgetid er den samme som den langsommeste af de underliggende diske. Overførselshastighed ved læsning er den samme som summen af de underliggende diske minus én disk, og lidt mere ved læsning, da paritetsblokken ikke skal læses. Skrivning kan være markant langsommere, fordi der ved skrivninger der er mindre end en hel RAID blok først skal læses datablokken og en paritetsblok, hvorefter der indføres nye data, paritet udregnes igen, hvorefter datablokken og paritetsblokken skrives tilbage. Specielt søgetiden ifbm. læsning af blokken kan forårsage et stort fald i performance.

RAID 6 (striping med dobbelt distribueret paritet) Som RAID 5, men med dobbelt så mange paritetsblokke. Her er det muligt at genskabe data ved nedbrud af to diske. kræver minimum 4 diske.
Redundans: Forbedring svarende til 2 divideret med antallet af diske.
Performance: Som RAID level 5 minus én disk.

RAID 10 Kan være forskellige ting. Linux' RAID driver har et RAID10 modul, der minder om RAID 1+0, men som kan køre med blot 2 diske, kan bruge et ulige antal diske, kan fordele data på forskellige måder og har en lidt anden ydelsesprofil, bl.a. læsehastighed som RAID0. Desuden bruges RAID 10 ofte som benævnelse af fabrikanter som en marketing-gimmick, hvor der blot er tale om et alternativt navn for RAID level 1+0. Det samme gælder i øvrigt RAID50 vs RAID 5+0 og RAID51 vs RAID 5+1.

Du kan læse meget mere om RAID opsætninger på Wikipedia, samt mere omkring JBOD.

 

 

Konklusion / Summary

 

Så er vi kommet til den endelige konklusion og jeg må sige det er svært at finde ord der beskriver den oplevelse jeg har haft med denne server, den er hurtig og nem at bruge, det hele giver god mening og er udviklet på en måde som alle burde kunne finde ud af, bygge kvaliteten på selve serveren er også i top klasse og der er intet at pege fingre af i den retning, jeg har brugt den til dagligt med både fil deling, backup, webserver, iSCSI og meget mere. En anden ting der lige skal have et klap er klart denne HD Station som klare sig ganske fint, dog synes jeg det er lidt ærgeligt at den ikke bliver opdateret til den nyeste version da det giver nogle begræsninger i forhold til afspilning, så man skal ikke forvente det helt store da den køre på en ældre version 11.0 Eden hvor den nye hedder 12.2 Frodo og har en del forbedringer.
 
 • Diskret udseendeJeg kan godt lide den måde den er lavet på så den ikke stikker for meget ud selvom den står i stuen eller på kontoret
 • Udvidelser
  Der er både mulighed for hardware messigt at udvide samt at udvide med et hav af App's til denne software, jeg er imponeret over den store database der er med app's
 • Grafisk udviklingIndtil nu er det den platform jeg er mest til, jeg synes Qnap har formået at udvikle en software som er lækker at se på og samtidig fungere godt og er logisk at navigere rundt i
 • HD Station
  HD Station er en smart og god mulighed for at bruge serveren til mere end bare at dele filer hoste hjemmesider og alt det den nu kan, her er der mulighed for at styre hele serveren direkte fra dit TV, der er også mulighed for at surfe og se youtube video, men den helt store ting er at man kan installere XBMC på den og dermed afspille film direkte Via det HDMI stik er der bag i
 • Mobil SoftwareHer har vi den samme veludførte grafiske del som jeg er stor fan af, jeg må give Qnap stor ros for deres grafiske del
 • ALT i altJeg synes alt i alt det er en super god samme sætning af både hardware og software som bare går op i en højere endhed
 
 • Harddisk holderneJeg ser gerne at der bliver gjort noget for at disse holdere sidder lidt bedre så man ikke risikere at harddiskene får det hele til at larme, det har jeg oplevet og det er en træls ting
 • XBMC
  XBMC køre på en gammel version som jeg gerne ser opdateret så man har de nyeste features som den nye 12.2 tilbyder.
 
 
 

 
Now we are at the final conclusion, and i must say that it is hard to find words that describe the feeling i got from this NAS-Server, it is fast, easy-to-use and everything gives sence in the build-up!
All of the NAS features are build up so that everyone can use it, and figure out how-to-do, the NAS is of great build quality! I have used the NAS in my daily routines, both for filesharing, backup, webserver, iSCSI and lots more! Another thing that needs a saying, is the HD Station that does the job quite well, only i would have wanted it to be a newer version, it comes with v. 11.0 (Eden) and the newest is 12.2 (Frodo), and 12.2 has a lot of improvements.
 
 • Discreete looksI like the way the server is build, it is great for the living room or office
 • Expansions
  There is both the posibility to expand Hardware, and software, software by installing apps, and i must say that i am impressed by the apps in the store!
 • Grafical developmentSo far this is the platform that appeals me the most, in my opinion QNAP has managed to develop a software that is both great to look at, functions great and is logical to navigate!
 • HD Station
  HD Station is a smart and great way to use the NAS in new ways, not only can you now use your NAS for file sharing, web pages aso. but also as a media center and player!
 • Mobile SoftwareThe software for mobile phones is also greately developed, especially  the graphical part! -I am a fan!
 • All in allI think that it is a great combination of Hardware, Software and looks that is greatly combined in this unit!
 
 • Harddrive slotsI would love to se some development here, the harddrive slots are a bit loose, and the mooving harddrives will make them noisy, I have experienced this, and it could be avoided!
 • XBMC
  XBMC is running an old version, and i would love it to be updated to 12.2, så it could take full effect of the HD Station!
 
 
 
Tags: nasnasservernas server

 

Del denne artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Please update your Flash Player to view content.
Relaterede artikler
NAS Server
 • 18. november 2013
 • Af John Thorn

Qnap TS-221

Qnap er ude med en super lækker forbruger NAS, denne server er fyldt med gode funktioner. Med plads til 2 diske, kan man montere 2 x 4TB harddiske, så der er masser af plads til alle sine filer....

NAS Server
 • 06. november 2013
 • Af Orhan Imamovic

Thecus N4800Eco

Thecus er ny på markedet, og de går hårdt efter at sætte sig godt på markedet for NAS, både til private, små firmaer og de helt store. Vi har fået æren af at teste Thecus N4800Eco, en...